• annbom

    Samma FP till alla!

    Tycker att det här verkar vara en "surt sa räven om rönnbären" tråd.

    Naturligtvis ska vi ha lika lön för lika arbete, men att vara föräldraledig och ta hand om barn är inte ett arbete utan räknas som oavlönat arbete. Föräldrapenningen är ett BIDRAG baserat på din lön för att du ska kunna ha möjligheten att kunna vara hemma med ditt barn.

  • annbom
    Nu måste du väl ändå tänka lite fel Klart att det skulle spela ännu större roll om den ena tjänar under 250 000 och den andra över. Självklart skulle då den som tjänar under vara hemma aftersom de faktiskt får mer pengar än när de jobbar båda två.

    Syrran83 skrev 2010-05-03 13:46:02 följande:
    Intressant tanke där ts!Om alla fick samma fp skulle det inte heller av ekonomiska skäl finnas någon ursäkt till varför den ena förälderna tar ut mer föräldraledighet.Är dock aningen skeptisk och måste ta mig en rejäl funderare. Tack för inspiration till nytt sätt att tänka!
  • annbom
    Man får inte ersättning för uppgiften man gör utan för det inkomstbortfall man få.

    Lavish skrev 2010-05-03 15:47:53 följande:
    Ja men varför ska bidraget vara olika stort för olika personer när de utför samma uppgift?
  • annbom

    Den komunistiska ideen har redan prövats och människan är inte så nobel att vi klarar av den.

  • annbom
    Jag vet mer än vad du tror. Ideen är väldigt fin, men går inte att förvekliga just för att nänniskan inte är så "fin". Sovjetunionen försökte ju att införa ideen, men lyckades inte få det fina resultatet.

    Maxipaxi skrev 2010-05-03 16:03:34 följande:
    Eftersom du inte vet vad kommunism är bör du tiga om saken.
  • annbom
    Fast jag tycker nog att 180kr per dag är ganska bra eftersom de som får det inte hade någon inkomst alls innan. Det är ju inte meningen att man ska skaffa barn för att få en inkomst.

    EMMACH skrev 2010-05-03 16:58:15 följande:
    jag tycker att det ska vara nästan som det är. MEN man ska inte behöva klara sej på 180 kr/dagen. Där ska de höjas!! Likaså barnbidraget borde höjas! Allting har ju blivit dyrare och dyrare i affärer men barnbidraget är fortfarande 1050kr. (fast jag vet ju iofs inte hur länge de varit 1050, men 109 år ialf.
  • annbom
    Hur är du funtad frågar du mig. Tillåt mig att småle och ställa samma fråga tillbaka.

    Jag tillhör inte höginkomsttagarna som skulle tjäna på din idee. Däremot så tycker jag att man får vänta med att skaffa barn tills man har råd med det.

    Sedan så har knappast en mamma med så pass stora barn en fp på endast 180kr om hon jobbat och haft en inkomst innan så barnet kunde säkert följa med i alla fall. Kanske är det till och med så att mamman i och med att hon är barnledig faktiskt har 180kr mer per dag än vad hon hade innan och därmed har råd att skicka i väg barnet.

    Du glömmer också att det är någon som ska betala kalaset också. Du tycker kanske att det är "alla rika" som ska betala för din konsumtion. Jag tycker att din idee är dålig och mycket illa underbyggd. Känns mer som ett klagande på att du själv vill ha mer pengar utan att behöva göra något för det. Dvs slå två flugor i en smäll, vara mammaledig OCH få mer pngar.

    Maxipaxi skrev 2010-05-03 18:08:40 följande:
    Märklig inställning du har.Jag ser det som att dessa kvinnor helt enkelt får chansen att skaffa barn och dessutom att ge dem också ett materiellt sett vettigt liv.Varför skulle du störas av att lågavlönade män/kvinnor kan bilda familj och dessutom kan ge barnen en del av allt det som de medel-högavlönade ger sina barn.Är det nån slags missunnsamhet gentemot dem från din sida?Ponera en skolresa. "Barnen" ska skjuta in 300 kronor för resan, per person. Det där barnet med mamman som får 180kr/dag, kan inte åka med. Barnet får hitta på en ursäkt, t.ex. att han/hon har ont i huvudet. Varje gång det är skolresa, samma svepskäl.Jag tycker mamman ska ha råd att skicka iväg barnet med de andra. Inte du, uppenbarligen. Hur är du egentligen funtad?
  • annbom
    Så för dessa ska vi ha ett system så att alla får med pengar? Har man tjänat dåligt så får man ju i alla fall baserat på sin inkomst och förlorar inte så speciellt mycket. Däremot kan jag hålla med dig om att om man har pluggat så borde det räknas som ett arbete och att man skulle få motsvarande som studiemedel efter skatt. Har man innan bara varit hemma så anser inte jag att man ska ha mer.

    Lavish skrev 2010-05-03 18:03:11 följande:
    Det är inte säkert. Man får även 180 om dan ifall man pluggat. Eller tjänat dåligt. Eller missat byråkratiska regler och inte skrivit in sig på AF om man någon dag varit arbetslös.
Svar på tråden Samma FP till alla!