Inlägg från: Zixi |Visa alla inlägg
  • Zixi

    Är IVF att "leka gud"?

    Till viss del så är det sant, att man för vidare "defekta" gener. Om en man har problem med dålig spermakvalitet och man "löser" problemet genom ivf så är risken stor att även hans söner kommer att få dålig spermakvalitet.

    Personligen tycker jag att en bättre lösning i en sådan situtation vore att använda donerade spermier av bättre kvalitet, men jag vet att inte alla känner så.

    Sen tycker jag att det är jätte-bra att IVF finns som alternativ för de som inte får till det på egen hand men man får inte glömma bort ev konsekvenser.

    Själva valde vi bort IVF för att det är en så besvärlig process och gick direkt vidare till donatorsperma och resultatet kommer i juli


    Juli - 2010
  • Zixi
    Matillin skrev 2010-05-07 11:44:47 följande:
    Nej det är inte att leka gud.Folk är inte infertila för att dom har något "fel" på kroppen som dom inte bör föra vidare och det är korkat att vissa tror det funkar så.Många är tex tillfälligt infertila och får sedan barn på naturlig väg så det handlar knappast om att naturen inte vill man ska fortplanta sig.Vissa har fått könsjukdomar som lett till nedsatt fertilitet eller andra sjukdomar.Dom sjukdomarna drabbas man inte av för att naturen inte vill att man ska fortplanta sig.
    Jo, ibland är det så. Vissa kromosomavvikelser och andra genetiska sjukdomar leder till infertilitet. Jag vet desutom en genetisk sjukdom som i sin svårare form har som "bieffekt" att önskan att skaffa barn inte finns, rätt praktiskt.

    Sen har du rätt i att de flesta bara råkar ha problem att få till det, ibland kan det vara ett litet problem i den händelsekedja som krävs för att befrukta ett ägg och då är ivf en lätt lösning till problemet. Eller om man inte vill föra vidare en genetisk sjukdom och därmed försäkra sig om att det befruktade ägget är friskt.
    Juli - 2010
  • Zixi
    giftgrodan skrev 2010-05-07 22:42:17 följande:
    Vad är det för sjukdom? *nyfiken*
    Svarar privat då jag inte vill hänga ut någon
    Juli - 2010
Svar på tråden Är IVF att "leka gud"?