Inlägg från: chatnoir |Visa alla inlägg
  • Svar på tråden Fler familjer behövs till Kina!
  • chatnoir
    M2003 skrev 2010-05-08 11:18:43 följande:
    Dessutom går många av barnen till USA, så varför få det att låta som det faller och står med oss svenskar.
    Det som har hänt nyligen är att Kina har skärpt sina regler så att de amerikanska organisationerna inte kan låsa barn lika lätt som tidigare (i vissa fall utan att ha en familj i åtanke), vilket betyder att det nu finns fler barn på listan jämfört med hur det har sett ut det senaste året.
    M2003 skrev 2010-05-08 11:18:43 följande:
    Att skaffa SN -barn idag (om man accepterar alla sjukdomar som presenteras för en) är att vara beredd på att släppa alla de planeringarna man har för framtiden. Leva i nuet och veta att man måste satsa 200% på barnet som kommer och inte se på hur andra "vanliga" barnfamiljer runt omkring i sin omgivning har det med nybyggda villor, resor, mm.
    Fördelen med Kinas SN-lista är just att man i förhand kan reflektera över och bestämma sig för vilka SN man tror sig klara av. Och här är det givetvis superviktigt att man är extremt ärlig både mot sig själv och sin partner, annars kan det bli hur tokigt som helst! Oavsett hur man får sitt barn, men f a när man adopterar (sn eller inte), så tror jag att det är en fördel om man inte har för exakta bilder av hur man ser sin framtid. Visst ska man ha ambitioner och drömmar, men man vet aldrig vad som händer. För oss var barn viktigare än ett nybyggt hus och dyra resor...
  • chatnoir
    M2003 skrev 2010-05-08 11:53:50 följande:
    Det är det här dåliga samvetet som man måste få bort! man måste som blivande förälder också känna vilken kapacitet man tror man har och är det så man tvekar, är man inte sämre människa ändå. Det är ju barnet i första hand som skall hamna rätt! Vi adoptivfamiljer är inga hjälporganisationer. Rätt barn på rätt plats det är det viktigaste!
    Håller med dig till 100%!
  • chatnoir

    Någonstans önskar sig säkert alla mer eller mindre friska barn, och man önskar f a att alla barn fick vara friska! Men nu ser det inte ut så, det är väl snarare så att de flesta är sjuka då och då och att de flesta av oss har mindre eller större skavanker. Jag anser att det är orealistiskt att tro att man ska få ett helt friskt eller "perfekt" barn, oavsett hur man får sitt barn. Om jag var gravid skulle jag t ex inte kolla om det har DS. Därmed var det ett ganska lätt val att adoptera via sn-listan. Men det är givetvis upp till var och en och inga val ska skuldbeläggas.

Svar på tråden Fler familjer behövs till Kina!