Inlägg från: Anonym (T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (T)

    Vill inte gå upp i vikt! Är i vecka 21 nu...hur kan man göra?

    TS... Lyssna på din kloka syster.

    Jag som också har haft ätstörningar kan förstå varför du frågar detta.
    Vi har inte helt okej kroppsuppfattning. Vi har ingen alls...
    MEN du måste ta hand om dig själv och ditt barn.
    Måste fråga, men är din kille kroppsfixerad? Är det därför du är så rädd?
    Jag önskar dig all lycka, och ta vara på att du har en så förstående syster!

    Kram

  • Anonym (T)
    Anonym skrev 2010-05-11 12:04:34 följande:
    Jag ska verkligen försöka tänka annorlunda om mig själv, speciellt nu är jag är gravid. Så lunchen får bli två knäckebröd (vill inte äta mjukt brd i veckorna), te, HAVREGRYNSGRÖT, och en frukt. Middag äter jag som sagt tillsammans med familjen så min dotter SER att jag äter. Och då äter jag av allt, kolhydrater,protein och grönsaker.Sen nån frukt/grönsak får det bli mellan målen, eller nåt glas fruktsoppa som jag fått dille på.Frukosten däremot får förbli en kopp te och en LITEN macka, har börjat gå stavgång (5 km) på morgonen och vill då inte äta innan. Men äter en frukt direkt när jag kommer in efter promenaden.Sen som sagt - på helgerna äter jag den lunch och frukost som min sambo och dotter äter. Plus att jag inte kan leva helt utan godis så på helgerna blir det godis också, olika mycket beroende på hur sugen jag är förstås.Detta lär väl räcka för att inte riskera att något händer med barnet? Det här barnet betyder otroligt mycket för mig så jag går hellre upp 30 kg än miste barnet/barnet får nåt fel...MEN jag skulle må mycke bättre om jag inte går upp så mycket, utan enbart 8-12 kg. Fattar ju såklart att lite måste man gå upp. Mina bröst har redan växt en kupstorlek, och jag har fått en liten kula på magen. Men har inte gått upp nånting sen INNAN jag blev gravid. Vägde mig 2 veckor innan det att jag ens blev gravid, som jag då anteckande, och det var 52.5 - nu väger jag 52.3. SÅ i vecka 21 (snart 22) har jag inte gått upp ett dugg. Så det känns bra men halva tiden är ju kvar och då får jag helt enkelt göra som jag tänkt - stavgång 5 km varje morgon (så länge jag orkar) och inget godis i veckorna, inget mjukt bröd i veckorna, ingen läsk i veckorna. Sen är det ju förstås den jävla vätskan jag vet att jag kommer få i sommar, men den går ju som sagt bort eter förlossningen.Jag har sedan högstadiet haft perioder då jag varit viktfixerad så det känns lite jobbigt det här MEN barnet i magen är viktigast för mig så jag måste kämpa mot djävilen i skallen varje dag - men jag ska klara det. Jag ska få ett friskt barn!Syster: Du måste ha otroligt bra ämnesomsättning som äter som du gör (oboy är väldigt onyttigt) men ändå inte går upp mycket i vikt. Jag skulle gå upp 10 kg direkt om jag åt massa mackor varje dag och drack oboy på kvällarna. :D
    Du har ett typiskt anorektiskt beteende. Det verkar som du är nöjd över alla svar om att du äter så himla lite. Du känner dig duktig och då fortsätter du i samma spår.
    Att du påpekar hur lite du väger är ju också ett tecken. Tror du att vi innerst inne blir imponerade över att du misshandlar ditt ofödda barn och din kropp?
     
    Har man kontroll över sin vikt och det man stoppar i sig är man en duktig flicka.(?)
    Du säger här emot dig själv,,, jag äter inte det och inte det och ska gå fem kilometer varje morgon men barnet är viktigast. Tydligen inte... Skärp dig och tänk på alla kvinnor där ute som inte önskar något annat i världen än att bli just gravida.
    Du hånar dem med ditt i-landsproblem.

    jag är också smal, men den dagen jag blir gravid så kommer jag tänka på barnet i första hand. Men som jag märkte när jag var som smalast... hjärnan behöver fett för att fungera och du har inget fett över huvud taget... för du är rent korkad. Inte ditt fel, det är för att du inte äter. Testa att lägga på dig några kilo så kanske poletten trillar ner.

    GAH!
Svar på tråden Vill inte gå upp i vikt! Är i vecka 21 nu...hur kan man göra?