Inlägg från: Hondendärknasiga |Visa alla inlägg
  • Hondendärknasiga

    Första barnet BF januari 2011

    Hej på er tjockisar! :) ser att nyheten om min lilla dotter redAn har spridit sig:) snacka om vi blev paffa när slemproppen gick och bara 30 min senare kom värkarna. Firar nyår på bb i år, inte varje år man gör det hehe. :) vår lilla dotter är helt perfekt, svårt att sätta ord på denna känslan;) skriver mer när vi kommit hem! kram på er och tack för alla grattis!!!

  • Hondendärknasiga
    Hej hej! Ett livstecken från mig:)
    Underbart att vara på hemmaplan, påbörja livet som mamma med allt vad det hör till. Siri somnade gott i sin säng igår när vi kom hem (13-tiden), tänkte att det är lika bra att försöka med en gång. Jag satte på en mobil vi har ovanför sängen, och hon låg och tittade snällt. Jag sa till maken att komma och titta och så brast vi ut i gråt båda två haha:) Hon är så vacker! Man kan drunkna i hennes ögon, och helst av allt vill jag inte sluta titta på henne:)
    Första natten var hemsk..minst sagt! Jag har fått sjukt mkt mjölk så brösten ser sprängfärdiga ut. Får handpumpa emellanåt, men Siri känner inte igen brösten och vägrar ta dom (hade lite problem innan) och blir hysterisk. Tur att jag har mjölk ändå, för det är bara att pumpa och så får vi mata henne med sked. Men hon är så tuttesugen och suger frenetiskt på våra fingrar. Men fingrarna ger ju ingen mjölk. Hon har gråtit hela natten i stort sett, vi har sovit i omgångar, jag är så ledsen..tårarna bara rinner. Nu ligger/sitter pappa och dotter i soffan, helt utslagna. Skulle vilja ta Siri och lägga henne i sängen, men då kommer hon väl definitivt att vakna. Hon behöver ju också sova.
    Puh...brösten gör ont som f-n, jag har ont i ryggen och jag har aldrig varit tröttare i hela mitt liv.
    Men allt är värt det, när man fått en sån fin, underbar och ljuvlig liten dotter! Slänger upp en liten bild här snart!:)
    Hoppas ni alla mår bra!  {#emotions_dlg.flower}
  • Hondendärknasiga
    MammaTillOliver skrev 2011-01-02 11:23:04 följande:
    MEN GUD vilken liten sötnos :) ni kör med vanligt täcke eller har ni  filt i ett påslakan?
    Välkomna hem =)
    Visst e hon!:) Helt bedårande..speciellt när hon e vaken och man får ögonkontakt med henne:)
    Vi kör med täcke..köpte ett på Ikea...luftigt och bra, hon trivs super:) Kudden e också köpt på Ikea:)
  • Hondendärknasiga
    MammaMariie skrev 2011-01-02 11:57:00 följande:
    Så här ser min mage ut i vecka 37+0

     


     


     


    finfint:)
    Måste medge att jag saknar min mage...IBLAND! Typ i sängen när man gått och lagt sig:) Det e urgött att den e borta när jag ska torka benen efter dusch, sitta och äta osv:)
    Och fantomrörelser hej! Ett dygn efter förlossningen kände jag rörelser i magen..e väl mest tarmarna som sätter sig på rätt plats igen, men jag kände seriöst sparkar i sidan:) läskigt, speciellt när man satt och hade sin dotter i famnen:)
  • Hondendärknasiga
    LokesMammi skrev 2011-01-03 10:41:39 följande:
    Hur stor kudde köpte du? Hittade bara stora kuddar på ikea. Funderar på o åka till barnaffärer o titta på kudde. Glömde fråga bm om hur stor kudde man ska ha!
    Den är rätt stor för ett barn, lillan täcker inte ens en åttondel av sin haha. Men va kan den vara, 50X 20 kanske? Finns på barnavdelningen på Ikea.
    Ang täcke, så älskar Siri att ligga invirad i sitt täcke...naken med blöja för det blir rätt varmt:) Ett tips är att puffa upp det runt kroppen, så den lilla känner sig trygg och inte kan rulla åt nåt håll. Det inger säkerhet och påminner om livet inne i magen:)
  • Hondendärknasiga

    Hej hej!
    Ville bara visa att jag lever...blir inte så mkt tid vid datorn nu:P rätt skönt iofs. Tiden går åt till att amma(börjar få till det nu, Siri har krånglat lite), gosa, få besök från folk och lära känna min underbara dotter:) Just nu har hon ätit ett skrovmål, så stort att hon fick hicka, nu ligger hon i sin säng och tittar på mobilen som spelar och snurrar ovanför henne. Världens sötasteHjärta Hon borde somna snart, så mkt mat som hon åt! :P

    Hoppas alla gravidisar mår bra, ni har något stort, fantastiskt, magiskt och egentligen obeskrivbart framför er:)
    Borde väl gå och lägga mig, om 2-3 timmar är det dags igen!
    Stort grattis till Jacob Januarimamma:)
    Kram på er!

  • Hondendärknasiga

    Jag som gnällde när jag hade förvärkar visste inte vad som väntade. När de "riktiga" värkarna startade, låg jag i sängen och stönade..stod i duschen och stönade...tänk er mensvärk fast 10 000 ggr värre!!!!
    Tur att man nästan alltid får komma in med en gång som förstföderska...kändes mkt tryggare att ligga på förlossning med proffsig personal och ha ont, än å ligga hemma:P

  • Hondendärknasiga
    LokesMammi skrev 2011-01-05 15:19:42 följande:
    Igår vann jag en bröstpump från MAM på trader för 225kr o det stod 0kr i porto. Nu när hon som säljer mejlade mig så sa hon att det är 225+48kr (porto). Då blev jag arg! Om hon vill att vinnaren ska betala porto så ska det för fen stå så på tradera sidan. Skällde lite på na o har inte skickat pengar än. Tänker inte betala portot. Hur skulle ni ha gjort?
    Ibland skriver dom 0:- i porto under pågående auktion,sen beroende på vad priset blir, tar dom porto efter det. Helknäppt tycker jag med:P
  • Hondendärknasiga

    Jag vill inte vara nån "hör-här-vad-jag-vet-tant", men det hände faktiskt mig.
    När jag kom in till förlossningen, hade mitt vatten gått...vet att det sipprade lite i toan, sen stod jag i duschen ett jävla tag också, så där kan det ha sipprat lite också.
    På förlossningen sa dom att alla har inte jättemkt vatten..min mage var ju inte så stor, så det fanns nog bara ett par dl vatten där...det är ju inte direkt nåt man märker om det går:P

  • Hondendärknasiga
    Miapingla skrev 2011-01-07 01:30:51 följande:
    00:47 kom första värken. 20min senare nästa och nu den tredje... Kanske är någon som vill ut? :D
    spännande! Lycka till:)
  • Hondendärknasiga
    VardagsKvitter skrev 2011-01-08 19:45:01 följande:
    Loke sover nu för första gången å egen hand i soffan! Vi använde oss av tiset att lägga en varm vetevärmare på stället han skulle sova på innan vi la honom där. Han vill annars bara sova på oss och med oss, vilket han såklart får även nu. Men om han kan börja känna trygghet i att ligga själv i soffan och vi bara finns bredvid känns det superbra!

    Så fort han blir ledsen får han dock komma nära, tycker det är viktigt att han inte känner sig utelämnad utan att han lär sig/vet att om han blir ledsen finns vi alltid nära och där. 

    Loke blir förresten 4 veckor i morrn och i tisdags när vi var på BVC vägde han 3283 gram och var 51cm lång.
    Han hade alltså gått upp 600 gram (sett från födelsevikten) och blivit 5cm längre 3 veckor och 2 dagar efter att han föddes :)
    får jag ge dig ett tips?? så här ligger våran Siri...om hon inte ligger så när hon e själv, så gallskriker hon, känner sig otrygg. Viktigt att bulla upp runt om, så det känner sig omslutna:)

  • Hondendärknasiga
    Funderar på att starta en ny grupp...vi som fått våra barn kan väl joina, sen kan ju ni som vill komma till efter.
    Man känner sig lite utanför här nu...
    Må så gott och lycka till!
  • Hondendärknasiga
    Näpp...som vanligt ingen respons på det man skriver.
    Tack för denna tiden..jag startade tråden, hoppades på många anhängare och så blev det ju!
    Men jag tycks inte ha nåt vettigt att komma med nu, så bye bye!
    Lycka till allihop!
Svar på tråden Första barnet BF januari 2011