Inlägg från: Zmoothie |Visa alla inlägg
  • Zmoothie

    Välling utan palmolja?? Finns inte det????

    Vad är det som är farligt med palmolja? (Ja, det innehåller mättat fett, men mängden som används i välling är väl knappt att räkna med, speciellt om man ser till att barnet i övrigt får i sig bra fetter.)

    Emulgeringsmedel behöver inte innebära konstiga kemikalier - det är helt enkelt ett ämne som har egenskapen att få vatten och olja att blanda sig utan att det skär sig. Många emulgeringsmedel är naturliga och man kan utvinna dem ur t ex växter.

    (för källa: www.fragadietisten.se/tillsatser/tillsatser-i-barnmat)

    Maltodextrin är inte heller ett per definition skadligt amne. Det är kolhydrater, långa kedjor som bryts mer till kortare. Kan göras med vilka kolhydrater som helst, t ex potatis- eller majsstärkelse, vilket jag misstänker är fallet i vällingen. Finns i massor av vår mat, inte bara i bodybiuilders' proteindrinkar.

    (sv.wikipedia.org/wiki/Maltodextrin , www.allergimat.com/dietist.asp)

    Sen är det klart att man kan välja bort välling (här äts det bara gröt, vi har liksom inte hittat någon plats för vällingen), men ibland känns det som att folk är rädda för saker i innehållsförteckningen som de tycker låter "farligt", utan att egentligen sätta sig in i vad det är...


    Is it bad that what she just said makes perfect sense to me?
Svar på tråden Välling utan palmolja?? Finns inte det????