• Embla82

    Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011

    Hej!


    På min femte insättning så fick jag helt plötsligt plus!! Det känns helt galet och underbart roligt. Har du också fått plus och vill snacka lite? Jag känner mig inte så jättehemma i vanliga gravidtrådar. 
    {#lang_emotions_sunny} Välkommen {#lang_emotions_sunny}
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-09 15:37
    listtråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m52966641.html
  • Svar på tråden Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011
  • Embla82

    Anna, va spännande! Tänk om det blir tvillingar. Hur känner du inför det?
    Mitt ena ägg var ganska låg poäng så antaligen väntar jag bara ett, men man vet aldrig! Då får du veta ca en vecka innan mig. Inser att jag har mitt vul ganska sent... en kompis tyckte att det var "supersent" och att jag borde ringa å tjata mig till ett tidigare, men jag vet inte... känns bra att ha det som delmål för ser allt bra ut då 22 juni så borde det ju gå väl...

  • AnnaK
    Embla82 skrev 2010-06-01 09:46:22 följande:
    Anna, va spännande! Tänk om det blir tvillingar. Hur känner du inför det? Mitt ena ägg var ganska låg poäng så antaligen väntar jag bara ett, men man vet aldrig! Då får du veta ca en vecka innan mig. Inser att jag har mitt vul ganska sent... en kompis tyckte att det var "supersent" och att jag borde ringa å tjata mig till ett tidigare, men jag vet inte... känns bra att ha det som delmål för ser allt bra ut då 22 juni så borde det ju gå väl...
    Det känns spännande, vi satte in 2 toppenkvalitetsägg. Skulle vara kul med tvillingar... jag menar då får man två på samma gång och slipper gå igenom denna oro och väntan igen, eller vad säger du?

    Vilken vecka är du i nu?
  • Embla82

    jo, absolut skulle det vara kul med twins. Men jag är väldigt orolig för hur min kropp skulle klara en sån graviditet. Man vill ju inte att dom ska komma för tidigt.. och så verkar det mkt med tillväxten, vad jag förstår är det vanligt att den ena är större än den andra. Så det är ju helt klart ltie mer risker med en tvillinggraviditet. Sen när dom väl kommer... tja... har en kompis med tvillingar å jag orkar knappt dra den vagnen
    Fasen va stark man skulle bli om man fick tvillingar! Idag är jag i vecka 5, 4+6. Så imorgon går jag in i vecka 6... haha, varje dag är av stor betydelse nu!

    Du är lite längre gången va?

  • AnnaK

    5+2 idag, trodde jag var 2 dagar längre men på kliniken sa dom 2 dagar kortare... spelar ju ingen roll

    sitter just nu och väntar på att MVC ska ringa, spännande...

  • Tezzy

    Hur räknar man egentligen, det borde väl vara från ÄP? Jag tror att jag är i 6+0, men jag har inte fattat det där riktigt... Jag ska nog ringa till MVC när jag har varit på VUL. Det är den 9/6, så det är inte såååå lång kvar. Även om tiden känsn väldigt långsam just nu =)


  • cotton

    Hej tjejer!

    Här känner jag mig hemma! Plussade igår efter IVF på Carlanderska i Göteborg. Har både dubbel- som trippelkollat, men jo, det är nog allt en liten bebis i magen på mig!

    Grattis till alla er som äntligen är gravida! Detta är vi så värda!

    Jag har BF den 5 februari! (känns sååå konstigt att skriva att man är gravid, har BF mm...   )

  • cotton

    Å Embla 82, tänk om du väntar tvillingar!!! Spännande!

    Vad har era IVF kliniker sagt? Ska ni vänta med att ringa "vanliga" MVC eller ringa direkt? Känns som det kan vara lite tidsbrist under sommaren...

  • cotton

    Jag har för mig att man räknar från ÄP som är motsvarande ÄL. Annars blir det ju konstigt...

  • Tezzy
    cotton skrev 2010-06-01 11:22:27 följande:
    Jag har för mig att man räknar från ÄP som är motsvarande ÄL. Annars blir det ju konstigt...
    Ja, precis... Jag har för mig att det är så. Ja, jag räknar så i alla fall så får vi väl helt enkelt se vad de säger när jag gör VUL. Det kan ju i alla fall bara diffa på ett par dagar!

    Bor du i Göteborg också eller har du fått åka en bit hemifrån för att göra IVF?
  • cotton

    Hej Tezzy! Jag bor i Göteborg, i Linnestan, så vi hoppade på spårvagn 6 till Carlanderska inför varje besök. Jättesmidigt.

    Vi köpte trepack à 60,000 kr, och så lyckades vi på första försöket! Känns magiskt.

    En stilla undran, slutar man någonsin att noja och slutar man att testa gravtest på gravtest? Jag känner mig sååå orolig att det inte ska gå vägen... man är liksom utlämnad till makter man själv inte kan styra över. Men starkare än oron är ju glädjen iofs. Den är gränslös.

Svar på tråden Gravid mha IVF, BF jan-feb 2011