Inlägg från: Celindan |Visa alla inlägg
  • Celindan

    Min lön som undersköterska är hemsk!

    Oj! Hemligheten är inte stora inkomster utan små utgifter! Ekonomiskt tänk!
    Själv läser jag till sjuksköterska och har 1 år kvar. Aldrig jobbat inom vården, men fått sommarvik på IVA som uska. Kommer tjäna 17000 kr plus OB. Är absolut nöjd! Dessutom kommer det ju bli mera sen!

    Kan tillägga att man - som många vet - inte blir fet på studiepengar. Ändå har vi två små barn, bor i sprillans nytt hus, har två bilar, jättestor tomt....och äter inte bara nudlar! Och varken jag eller sambon föddes med silversked i mun, och han jobbar inom handels men inte ens på heltid.

  • Celindan
    TMSälj skrev 2010-06-01 16:32:33 följande:
    *skryt*
    Men hallå. Vadå skryt? Man behöver inte massor massor pengar. Man behöver fördela sina kostnader smart och prioritera sina shopping strolls. Inte alls menat att deklarera för världen att man är förmer än andra, snarare visa att det går att "ha mycket" på låga inkomster också! Och det kan andra lära utav, istället för att gnälla över att man "får så lite" - agera smart och HA MYCKET trots att du FÅR LITE! Wohoo!!
  • Celindan
    TMSälj skrev 2010-06-01 16:46:13 följande:
    ja du skröt.
    Per vilken definition då? Du tjänar med all sannolikhet mer än mig, ändå kanske du inte HAR mr än jag har? Är det där skon klämmer? Du vill hävda att du har en lön som många bara drömmer om *skratt* - men man kan uppnå precis lika fin livskvalitet utan hög lön med hjälp av smart tänk istället. Skryt eller ej - men det är ju sant. Hur kommer det sig annars att jag har nått dit jag är, trots de futtiga inkomsterna?
  • Celindan

    TMSälj, du skrev att om du tjänar mer än mig så har du mer än mig.
    Ehh, nae, inte riktigt raring. Bara för att du har en inkomst på 70000 betyder inte det att du har mer än någon som har en på 20000. Långt ifrån. Allt handlar om hur man anpassar sig, hur man rättar mun efter matsäcken. Ditt resonemang och fåordiga kommentarer tyder inte på vishet, eller erfarenhet. På vilket sätt tror du dig "ha mer" än mig?

    Har man som i exemplet ovan 70.000 i inkomst, med fasta räkningar på 65.000, så har man ju heller inte "mer" än någon som har 10.000 i fasta räkningar på sina 20.000 in! Liksom....äh, näe, inte riktigt värt mödan att diskutera.

Svar på tråden Min lön som undersköterska är hemsk!