Inlägg från: Anonym (nr 43) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nr 43)

    Min lön som undersköterska är hemsk!

    Väldigt väldigt många läser (eller gjorde iaf) på gymnasienivå. Jag skulle säga att den mesta av Sveriges arbetskraft födda på (50-,) 60-, 70-, 80-talet har minst gymnasieutbildning. Om man tillhör den delen som har lägst utbildningsnivå vad är då en rimlig ingångslön för att en inte ska kallas pissig?

  • Anonym (nr 43)
    Anonym skrev 2010-06-01 21:42:09 följande:
    Jag tycker väl egentligen inte att lönen är så där jättedålig. Men det är klart att man alltid önskar sig högre lön. Och det är ju ingenting som man inte vet om när man väljer att utbilda sig till undersköterska.

    Jobbet är jätteviktigt, absolut. Det är det inte fråga om.

    Men, det enda man egentligen behöver gå utbildning för att göra är väl egentligen ge mediciner? Tvätta, lyfta, klä på  och vara social, osv, det klarar väl de flesta av.
    Lite sent att svara nu men oh nej vad du har fel nu. Tvätta, lyfta, klä på, mata mm mm kräver mer kunskap och utbildning än man tror.
  • Anonym (nr 43)
    Anonym skrev 2010-06-02 19:03:38 följande:
    Jasså gör det?
    Ja det gör det. Iaf om man tror att det inte behövs någon utbildning för att sköta omvårdnad. Precis hur mycket får en ambitiös  och stolt usk svara på för det vet inte jag men jag vet att vårdkvaliteten sjunker när outbildade människor agerar usk på avdelningar. En bra och erfaren usk ävr guld värd både för patienter och för övriga yrkesgrupper som samarbetar med usk.
  • Anonym (nr 43)
    Anonym (lågstatusyrke) skrev 2010-06-02 19:27:45 följande:
    Anonym 43:
    Du har aldrig jobbat med människor. Du anar inte vad det krävs att göra det du nämner, sedan ingår det mer saker i jobbet än det där för de flesta yrken inom vården. Det är inte materiella saker vi jobbar med. Alla kan inte jobba med människor. Tyvärr är det sådan attityd som gör att våra jobb fortsätter att vara lågstatus, en inställning att "alla kan göra det" och inte se vilket ansvar vi har alla i situationer. Ett ödestiget misstag kan leda till skador (fysiska eller mentala) och t.o.m. döden. 
    Nu har du ju inte läst vad jag skrev tror jag...
Svar på tråden Min lön som undersköterska är hemsk!