Inlägg från: Anonym (:-)) |Visa alla inlägg
  • Anonym (:-))

    Min lön som undersköterska är hemsk!

    Låter rimligt tycker jag. Är skötare och får 17000 + OB. Vill man ha ett välbetalt yrke så är ju inte USK det ultimata valet... Jag pluggar till syrra vid sidan av mitt jobb för att slippa studielån (vilket gör att lönen kommer kännas bättre sen) och hoppas att få upp min lön som färdig syrra med min skötarerfarenhet om ett år. Men rik kommer jag aldrig bli med mitt yrkesval...

  • Anonym (:-))
    Indianica skrev 2012-02-13 21:38:02 följande:
    Nej, det är ingen skev uppfattning om uskor och det är inget fel med att mata, torka rumpor mm, för det behövs också något som gör detta. Det är inte en slump att uskor har låg utbildning, för deras arbetsuppgifter krävs inte mer än så.



    Ojoj vilken nedvärderande syn! Som ssk-student så vet man vilken vetenskap som ligger bakom "torka rumpa" och "mata" för att vårdtagaren ska bibehålla sin värdighet och varje enskild situation är ett vårdmöte med möjlighet att kunna förstärka en vårdrelation. Tror inte att det undgår USKor heller...
  • Anonym (:-))
    Anonym skrev 2012-02-13 23:11:11 följande:
    Ändå torkar inte sjuksköterskor rumpor även om de har all den vetenskapliga kunskapen??? Så jäkla svårt är det inte att bemöta människor med respekt och varken gymnasie, högskola eller universitet lär ut sunt förnuft och empati!



    Vilken utbildning har du i omvårdnad eller vårdvetenskap? Utifrån det du skriver så troligtvis ingen... Om du har det så blir jag fasiken mörkrädd hur man i så fall har kunnat gå genom en utbildning utan att fatta ett dyft. Sjuksköterskor sysslar visst med basal omvårdnad beroende på vart man jobbar givetvis.
  • Anonym (:-))
    Anonym skrev 2012-02-14 07:31:59 följande:
    Som novis undrar jag då varför båda grupperna ska ha högre lön? Om både USK och SSK gör samma arbete så ska väl lönen vara relativt lika?

    Ingångeslönen för en nyutbildad SSK ligger på 20000-22000/månad. Lägstalönen för USK är ca 16000 kr/månad....



    Nej de ska inte vara lika. Ssk har ett mycket större ansvar än usk.
Svar på tråden Min lön som undersköterska är hemsk!