Inlägg från: Hoppsan85 |Visa alla inlägg
  • Hoppsan85

    Min lön som undersköterska är hemsk!

    Nej, att utbilda sig från undersköterska (anställningsform) till sjuksköterska är ingen vidareutbildning. Däremot att utbilda sig från sjuksköterska till IVA-sjuksköterska är vidareutbildning.

  • Hoppsan85

    Från bibliotekskontorist till bibliotekarie räknas troligen som vidareutbildning. Men från usk till ssk räknas inte som vidareutbildning.

  • Hoppsan85

    USK och ssk är helt vitt skilda yrken. Bibliotekskontorist och bibliotekarie är vad jag vet rätt lika yrken, om inte nästan samma fast med olika utbildningar.

  • Hoppsan85

    Bibliotekskontorist är väl samma som biblioteksassistent? Och det läser man väl på högskolan (2-årig)? Eller är det KY? Är det på högskolan, så är bibliotekarie en vidarebildning från biblioteksassistent. Men undersköterska är en anställningsform, och sjuksköterskeprogrammet kommer aldrig att vara en vidareutbildning från undersköterske.

  • Hoppsan85

    Man har behörighet att jobba som undersköterska efter 3-4terminer på ssk (olika för olika landsting/kommuner)

  • Hoppsan85
    Tom Araya skrev 2012-02-15 02:46:51 följande:
    Det beror på vad du menar med tillgodoräkna.
    Högskola/universitet kräver att du gått gymnasium, det går ju inte att gå direkt från grundskolan.
    Vissa kurser på Högskola/universitet kräver dessutom en särskild inriktning från gymnasiet.
    Det ena förutsätter det andra och utan det ena kan du inte bli det andra, alternativt får läsa in det ihop med efterföljande kurs.

    Nu är jag trött och hjärnan är trög så jag tar första exemplet av tillgodoräkning jag kommer på (har dock inget med Högskola/universitet att göra).
    När jag gick gymnasiet var yrkeslinjerna på två år. Vissa yrken som byggnadsarbetare exempelvis kräver XXXX antal timmar som lärling innan du anses färdig byggnadsarbetare. Gymnasielinjen motsvarade ett visst antal timmar. Du hade alltså möjlighet att bli byggare på gymnasie + ett litet antal timmar eller på bara en massa fler lärlingstimmar.

    Mig veterligen kan du inte läsa till civilingenjör om du inte först läst till gymnasieingenjör.

    För att bli lärare i på gymnasiets yrkesprogram var du tvungen att först ha jobbat X antal år inom yrket, vilket i sin tur i många fall innebär att du läst motsvarande yrkeslinje på gymnasium.

    Får jag fundera lite med piggare huvud, ska jag nog komma på fler exempel.

    Man behöver absolut inte vara gymnasieeingenjör (om det ens fins kvar) för att kunna läsa till civ.ing. Enda som behövs är gymnasiebehörigheten och de speciella behörigheten som behövs för civ.ing
  • Hoppsan85
    Sananasen skrev 2012-02-17 09:01:55 följande:
    Det finns inget som heter "ingångslön", om sjukhus påstår sig använda sig av det så är det fel! Det ska vara individanpassad lön! 

    Just nu pågår en kamp om att ssk ska få den lön de förtjänar, minst 24000 kronor i månaden!

    Ville bara inflicka det! Kolla gärna med vårdfacket om du är osäker TS! Dom finns där för att hjälpa och stötta! 

    Nej, det ahr ingen individanpassad lön utan alla nyutexade ssk får samma lön över lag. Det är för att alla har likvärdiga utbildningar. Vissa undantag finns.
Svar på tråden Min lön som undersköterska är hemsk!