• Hemulia

    Min lön som undersköterska är hemsk!

    Har inte läst hela tråden men har svårt att se varför du klagar. 
    Själv är jag färdig sjuksköterska i sommar med en ingångslön på 21100. Med flera års erfarenhet kanske jag kan snudda vid 22000 kr.

     

  • Hemulia
    Anonym (bibliotekarie) skrev 2012-02-14 20:30:18 följande:
    Vidareutbildning;  att vara bibliotekskontorist  (2 år var merit för bibliotekshögskola)   och sedan skaffa utbildning  på bibliotekshögskola.  

    Är det inte något liknande att jobba som vårdbiträde för  att  efter ett tag utbilda sig till sjuksköterska eller läkare?
    Kallas inte det vidareutbildning?
    Nej, det är ingen vidareutbildning. 
    Däremot kan du få en fjuttig löneförhöjning för din erfarenhet som vårdbiträder eller USK, men det är inte många kr per år av erfarenhet.  
  • Hemulia
    Anonym (bibliotekarie) skrev 2012-02-14 21:01:48 följande:
    Är alla sjuksköterskor arbetsledare (även om arbetsledarutbildning lär ingå numera)?

    Vet inte,  har alltid upplevt det som att läkarväninnan är glad över somrarna som vårdbiträde.   Många kurskamrater kom direkt från gymnasiet  till läkarstudierna  med sommarlov på språkresor och annat kul.
    Som du säger, numera ingår ledarskap i utbildningen, men jag är osäker på hur det ligger till med de som utbildade sig för en herrans många år sedan... 
  • Hemulia

    Vad jag förstått finns visst en ingångslön, specifik i varje lön. I östergötland ligger den just nu på 21100 för nyutexaminerad ssk, med variation för individuella erfarenheter.

Svar på tråden Min lön som undersköterska är hemsk!