• Ingiz

    Tjockt blod... Hjääälp :(

    Hej!

    Jag har en blodförändring som heter APC -resistent, jag har det bara i ena genparet = hetrozygot, det betyder att jag är resistent mot det aktiva protein C som förhindrar blodet från att levra sig i ådrorna och bilda proppar. Jag har med största sannolikhet även en förändring som gör att om jag får en propp så kan inte min kropp påbörja upplösningen av densamma själv.

    Jag har inte haft problem med proppar tidigare - hade torligen en som liten men då sa läkaren bara att det var tur att den inte satt i huvudet med en gång. Senare har jag inte haft någr problem men blivit behandlad med fragmin vid operationer.

    Jag kommer inte behöva ta några sprutor som det ser ut nu i vilket fall under min graviditet, är i vecka 23+4 och var på inskrivning hos spec.mvc i vecka 18. Däremot kommer jag behöva ta efter förlossningen (hur lång tid beror på hur bebisen kommer att komma ut - vaginalt eller med snitt). Jag har flera saker som gör att jag behöver gå på spec.mvc tex. så har jag redan före graviditeten högt blodtryck och har medicinerats för detta i 3 år.

    Jag kommer att göra tillväxt UL ovh blodflödes UL för att kolla upp allt.

    En doktor gav mig som tips att man ska inte läsa för mycket på nätet - precis som om det är så lätt när de inte berättar så mycket. Ställ mycket frågor när du ska träffa dem. Om du har frågor skriv ner dem i förväg och skrin ner svaren de ger - jag brukar ha med mig mannen så han också kan lyssna och hjälpa till att komma ihåg. Fråga tex vad din förändring heter - då kan man söka information mer specifikt än om man bara söker efter propp och graviditet osv. Håller med ÄlskarNova om att du ska se detta som positivt att de får behandling nu. De kommer hålla extra koll på dig och det är väl också bra - de kommer gör allt för att det ska gå bra för dig och bebisen.

    Lycka till!

Svar på tråden Tjockt blod... Hjääälp :(