Inlägg från: Eena |Visa alla inlägg
  • Eena

    Jag längtar till jul!!!

    dejan9209 skrev 2014-11-17 09:49:43 följande:

    Lik denna :)


    Åh så fin! Du har en lycklig fästmö!

    Jag gör lite liknande till mina barn i år men har inte hängt upp den än. Fast det är vita påsar med söta pingviner i tomtekläder på. Från Panduro. 
  • Eena
    dejan9209 skrev 2014-11-17 11:41:39 följande:
    Tack, :)
    Kul lägg upp bild på dom :)

    Jasså har Panduro färdiga kitt man kan köpa?
    Nja, inte helt färdiga kitt men påsar som är tryckta med julmotiv och 1-24. Sen har jag sedan tidigare köpt deras små röda klädnypor (förra året hade jag 24 barnstrumpor i rött och grönt med påklistrade siffror som kalender)
  • Eena
    Fiiee skrev 2014-11-19 20:46:14 följande:

    Någon här som börjat sätta upp stjärnor och ljusstakar?


    Nej, jag älskar allt pynt men vill inte ha upp det för tidigt. Är ledig nästa fredag så då börjar jag plockar fram Ska baka den helgen också, och sjunga på julkonsert, och göra lite julgrupper, och har adventsfika för lite vänner på söndagen.... Intensiv men härlig helg...
  • Eena
    LCG skrev 2014-11-27 03:10:03 följande:

    Måste bara få skryta lite över min dotter! Hon är jätteduktig på att virka, sticka, knyppla osv ( något som är "rena grekiskan" för mig.. ) och nu håller hon på att virka en julkrubba som finns i 101 nya idéers specialjulnummer. Hon har hittills hunnit virka Jesusbarnet, Maria, Josef och dom tre vise männen. Och jag bara står bredvid och ser på och fattar inte alls hur man gör..
    Om ni vill se hur duktig hon är finns det bilder i bloggen, vars adress jag har som sidfot


    Wow, var inne och tittade. Superfina figurer till krubban!!!
  • Eena

    Ahhh, tillbaka på jobbet efter en underbar helg! Måste vara min favorithelg på hela året. Dessutom är det så bra här i stan att vi har stängningsdag på skolorna fredag innan första advent

    Barnen och jag var ute i skogen och hämtade in årets adventsgran plus lite blandat för dekoration (mossa, ligonris, granris etc) och sen hem och pynta. Köpte lite julblommor och gjorde ett par julgrupper. Bakade lussekatter. Sen på lördagen var det dags för julkonsert med min kör Underbart!!

    Söndagen städade vi och fick i ordning det sista inför att mina närmsta vänner med familjer kom över på adventsfika. Och sen avslutade jag helgen i soffan med "The Holiday". Och i morse kunde jag öppna första luckan i min kalender från Bodyshop om jag fått från ex-svärfar och ex-svägerskan. En komplett, underbar helg, helt enkelt. Hoppas att alla ni andra fick en lika bra start på den här underbara tiden!!

  • Eena
    molly50 skrev 2014-12-01 10:33:48 följande:
     
     
    Men jag klantade mig och lät barnen få öppna första luckan i sina adventskalendrar redan igår. Så nu får de lov att vänta tills imorgon med att öppna nästa lucka.
    Klantiga mamma!
    Haha, lätt hänt när mamman är minst lika ivrig som barnen. Nu har mina små åkt till sin pappa för sin pappavecka så jag är glad att jag fick ut maximalt av den här helgen. Första året som jag är varannan-vecka-mamma och just nu i adventstider känns det lite extra jobbigt att inte få dela all tid med dem... Men får se det så att jag har den här veckan på mig att fokusera helt på att fixa julklappar och julbord med jobbet (har två stycken eftersom jag ansvarar för kontor i två olika städer). Så kan nästa vecka läggas på mys med barnen igen, då är planen att baka pepparkakor och pepparkakshus.
  • Eena
    molly50 skrev 2014-12-01 14:05:06 följande:
    Haha! Ja,det är välk så.

    Usch vad jobbigt att inte få dela all tiden med barnen. ;-/
    Men du verkar ju ha en del att stå i ändå så då kan du kanske koncentera dig på annat den här veckan och fokusera på myset i nästa vecka istället.
    Ja, det blir ju lite så. Sist de var hos mig bakade vi och gick på julmarknad. Den här veckan var fokus advent och nästa gång blir det som sagt pepparkakor och kanske slå in lite julklappar. Och se är det plötsligt julvecka!!
  • Eena

    [quote=74425346][quote-nick]molly50 skrev 2014-12-01 16:37:10 följande:[/quote-nick]Ja,du kan ju alltid ålanera in vad du ska göra med barnen de veckor de är hos dig.

    Ska du ha dem under jul också?

    Ja, jag har dem hela julveckan i år. Och inte alls nästa år... men det väljer jag att vänta till nästa år att sörja...

  • Eena

    Jag skulle behöva råd angående två julkappar. Mitt ex familj och jag har alltid stått varandra nära men nu när vi separerat har vi av naturliga skäl inte hörts så mycket (vi bor 60mil ifrån varandra och exet har uttryckt oro över att jag skulle "ta över" hans familj eftersom jag i stort sett har haft en tajtare relation till dem än han).

    Nu har exsvärfar och exsvägerkan (ca 30 år) skickat en jättefin julkalender från Bodyshop till mig. Superrart! Men... det innebär att jag känner att jag vill skicka ner något till dem. Har ni tips på nåt man kan köpa som är hyfsat smidigt att skicka? Till henne kan jag nog komma på nåt bra men till en sextioårig man... Han har motorcykel och har precis börjat att träna på Friskis men annars har han inga direkta intressen. Vill helst komma på nåt som inte spelar så stor roll om han redan har en... Så... har ni några förslag?

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!