Inlägg från: Eena |Visa alla inlägg
  • Eena

    Jag längtar till jul!!!

    Följer er tråd med glädje! Känner mig extra inspirerad i år. Tror dels det beror på den härliga tråden och dels på graviditetshormoner (kanske inte en slump att det är så många här som är gravida...?)

    Köpte Allers jultidning som ni skrev om och blev så till mig att jag igår inhandlat material till att sy förkläde till sonen som älskar att hjälpa till att baka. Tror det blir första gången jag syr nåt annat än gardinger på typ 10 år... Sen provade jag pepparkakskladdkakan igår. Helt underbar!! Den lägger jag genast till bland mina julfavoriter!!

  • Eena

    Jag hade grädde till, supergott. Men det funkar säkert bra utan också. Eller som någon tidigare föreslog, med saffransgrädde

  • Eena
    Pigelinen skrev 2010-10-29 18:14:11 följande:
    VAd är julgottor?

    Någon som köpt Sju sorters julkakor?
    www.bokus.com/bok/9789153434375/sju-sorters-j...
    Funderar på om den är bra och användbar eller om amn klarar sig utan
    Köpte den på Ullared där den var rätt billig. Rolig inspiration men ärligt talat tror jag nog inte att jag kommer att göra så mycket ur den...
  • Eena
    Pigelinen skrev 2010-10-31 20:02:02 följande:
    oki, så man kan hoppa över den då? Finns ju mycket på internet somman kan använda sig av ändå kanske...
    Såg ett recept på bokus därman kunde "provläsa" som såg gott ut, de var en saffransbulle som en kanelbulle men då med saffran o mandelmassa... den skulle jag villja göra.
    Jag kör också alltid med såna bullar, men utan nåt speciellt recept. Gör vanlig saffransbulledeg (med kesella) och sedan bakar jag dem som kanelbullar men med mandelmassa istället för kanel och socker. Brukar vara mycket uppskattade.
  • Eena

    Jag var där för några veckor sedan, har 40 mil enkel resa. Passade på att ta ett par dagar i Göteborg och träffa kompisar och sedan en dag på Ge-kås. Hade nog inte åkt dit bara för julgrejerna. Jag köpte en hel del, julgardiner, julgransmatta, några tomtar, julpåslakan till sonen och nån duk. Mysigt men inte jättebra bara med hänsyn till julgrejer. Däremot köpte jag en hel del julklappar också och en massa andra grejer jag behövde.

  • Eena

    Bakade pepparkaksskorpor i veckan och sen åkte första julmusten fram. Åh så gott!! Ska prova att göra saffransvarianten oxå i år. Har sett lite olika recept, nån som har nåt favoritrecept att tipsa om?

  • Eena

    De har lovat snö här i Västerås med. Så nu sitter jag på jobbet och kikar förväntansfullt ut

  • Eena
    littlemisstrouble skrev 2010-11-09 14:09:24 följande:
    jösses va snö det är här. säkert 10cm och det fortsätter vräka ner. tur att man inte behöver gå ut på något speciellt idag.
    Jag var väldigt nära att ta cykelt imorse. Känner mig rätt nöjd med valet att ändå ta bilen nu när jag tittar ut och ser snön som faller i stort sett horisontellt... Men väldigt mysigt är det när man kan sitta inne och titta ut. Och förhoppningsvis får det ligga kvar sedan när vinden lagt sig så man kan gå ut och njuta lite

    Planerar att vara inne och baka lite med sonen efter jobbet. Känns som en utmärkt aktivitet när det snöar
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!