Inlägg från: Eena |Visa alla inlägg
  • Eena

    Jag längtar till jul!!!

    Jag sitter hemma med sjuka barn idag och planerar för fullt. Inser plötsligt att advent bara är ett par veckor bort och skickade iväg inbjudan till första advent. Brukar ha ett gäng över då. Och det är ju mycket som måste vara klart tills dess Framförallt eftersom jag är borta nästa helg, så är det ju hög tid att börja baka nu i helgen!! Så roligt!

  • Eena

    Igår var jag och handlade en massa ingredienser för att baka i helgen! Måste förbereda advent Har någon här gjort kokostoppar nån gång? Håller de två veckor? Kan man frysa dem?

  • Eena
    Aniiee skrev 2014-11-14 13:47:52 följande:
    Vad för slags kokostoppar?`En "hög kokos" eller är det skumbollar? Varianten "en hög kokos" håller ett par veckor i en tät burk, men jag skulle inte frysa de. Jag tycker inte det blir bra. Varianten "skumbollar" går däremot utmärkt att frysa, men håller inte så bra i kylskåpet (max en vecka).
    Tack! Jag tänkte på "en hög kokos". Hittade ett recept i en jultidning på såna lite mer gammaldags kokostoppar med chokladknappar i och sen doppar man botten i apelsinchoklad. Blev sjukt sugen. Får se om jag bakar dem i helgen. Satsar i första hand på det som jag VET håller. Saffransdrömmar, mjuk pepparkaka (som ska rostas på första advent), pepparkaksbiscotti och mjukt saffransbröd. Kanske räcker som bakprojekt för helgen...
  • Eena
    Aniiee skrev 2014-11-14 14:19:19 följande:
    Det lät verkligen supergott. Får testa det sen, med apelsinchoklad och nonstop.

    Jag måste erkänna att jag inte är så himla förtjust i saffran, men saffransdrömmar lät gott =P
    Ja, de ska enligt receptet blir lite segare än vanliga drömmar. Tyckte det lät gott. Och kokostopparna tror jag kommer att passa barnen bra också. Älskar att baka och nu får man ju frossa fritt i det
  • Eena

    Jag är valet och kvalet om jag ska åka till Taxinges julmarknad imorgon. Nån som har koll på om det är bra? Är det mest ute eller inne? Jag har en timme att åka så jag vill ju känna att det är värt det...

  • Eena
    fru noren skrev 2014-11-14 16:58:35 följande:

    Åh, jag har varit där flera år, är helt underbart! Jag vill minnas att det mesta är inomhus i en stor lada, men att det fanns en del ute också. Hantverket var otroligt fint och kändes som att det var av högre kvalité än sånt som man ser på t.ex. Gamla stans julmarknad..


    Det avgör saken. Packar in ungarna och åker dit imorgon eftermiddag!
  • Eena
    nozpa skrev 2014-11-14 17:05:13 följande:

    Kunde varit jag! Men sedan vi köpte huset har jag ett rum där jag förvarar mina inslagningsgrejer i en dubbelgarderob. Inslagningen är halva grejen. Det är superviktigt det där. :) Om ett tag (i framtiden typ) hoppas jag på att ha ett inslagningsrum.

    Föredrar enkla paket då dom blir snyggast. Iofs roligt med platta hårda paket också. :)


    Jag har också ett skåp med alla grejer för inslagning! Små dekorationer, papper, snören, etc jag gillar att slå in det mesta men irriteras av sånt som är svårt att få snyggt
  • Eena
    fluu skrev 2014-11-14 19:17:09 följande:

    Lika trist väder här. Kyla vill jag ha i alla fall! Inte sett en enda snöflinga hittills, bara massa regn.


    Här snöade det lite förra veckan men det låg bara en natt... och sen bara plusgrader och regn... vill verkligen ha snö nu!
  • Eena

    Nyligen hemkommen från Taxinge. Så himla mysig och bra julmarknad! Nu är jag verkligen i stämning att ladda upp inför första advent om två veckor ????

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!