• Tigrino

    Vad betalar ni för elen - två personer i en tvåa?

    Vi har börjat få räkningar på över 800kr från vattenfall varje månad - förut betalade vi 800 i kvartalet. Det känns inte rimligt? Eller har elpriset stigit så mycket?

    Vi har två laptops, en rätt stor och klumpig tv (börjar fundera på om den är boven). Ingen tvätt- och diskmaskin. Såklart smålampor, kyl, frys, spis, micro.  Vi har inte tänt i timtal utan bara i det rummet vi vistas i. Stänger av allting på natten.  

    Vad betalar ni i el, som är två stycken i en tvårummare? Jag räknar inte med bebisen, eftersom han inte använder några elektronikgrejer.  


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-03 09:04
    Glömde - skriv gärna vad ni har för elbolag!
  • Svar på tråden Vad betalar ni för elen - två personer i en tvåa?
  • MatildaAn
    Pappa G skrev 2010-08-03 14:20:41 följande:
    Är det samma belopp varje månad?
    Japp exakt samma belopp varje månad. Vi har en "fasthyra" där elen är inräknad. Det konstiga är att de bredvid har en trea och betalar kanske 400kr/el i månaden. Och så mycket  mer el kan vi inte använda.

    Men ja, det är sama summa varje månad
  • Mumin75

    Låter ju väldigt mycket för två personer... Vi är 6 pers, 2 vuxna och 4 barn som bor i en 4:a. Vi förbrukar mycket el. Har en dator som står på nästan dygnet runt och även en bärbar dator som också står på mycket. STOR tv som också går nästan dygnet, ungarnas tv och tvspel... och sambons ps3 rullar också en hel del... hemmabiosystemet används ganska flitigt... tvättmaskin, 2 akvarium och mycket lampor som är tända dygnet.
    Vi har E.ON och våran räkning brukar hamna på ca 700 kr i månaden... känns mycket när man hör hur lite andra runt om betalar men så vet vi ju med oss att vi förbrukar mycket el så vår räkning är väl inte så konstig egentligen.
    Er räkning tycker jag låter väldigt hög för den förbrukningen du uppger.

    Vi har haft fast pris (avtal) och betalat 54 öre/kwh... när vårt avtal löpte ut så tänkte vi byta till rörligt men missade sista datum för detta så vårt avtal gick automatiskt över till fast pris på 60 öre/kwh, lite dyrare än innan men vi har inte märkt några skillnader alls på räkningen iaf...

  • Schnauser

    Jag bor ensam i en tvåa på 65 kvadratmeter och har elräkningar på 250-300 i månaden nu under sommaren. Har ett två-årigt fastprisavtal hos E.ON.

    Har en laptop som är på i stort sett hela dagen. TV:n också. Ingen tvättmaskin, diskmaskin eller andra elslukande prylar. Ja, förutom kyl och frys då. 


    Jag har vunnit 10 miljoner! (Testar
  • MatildaAn

    vi har iofs diskmaskin och tvättmaskin..fast de kan ju inte dra så satans mycket =S

  • JessiWill

    Då med 3 datorer som står på hela dygnen, 2 platt tv som går väldigt ofta. Diskmaskin, ofta tända lampor då jag avkyr mörker (höhö)


    Våran Prins beräknad till den 13 september =)
  • Mamma till S

    vi bor 2 st i en 3ea o vi får elräkning på hyran varje månad o vi har en elräkning på ca 150-180:- månaden..

  • Petra123

    Vi har GodEl och har mer än halverat vår elkostnad. Betalade en månad 18 kr. Men i snitt blir det runt 150-200 kr. Då har vi ändå gamla vitvaror som inte är de mest energisnåla. Diskmaskinen går ungefär 2 ggr per dag och tvättmaskinen flera ggr i veckan. Vi har en 2½ på ca 70 kvm. Bästa bytet av elleverantör jag gjort. Tyvärr blir man ju inte av med räkningen till elnätet.....

Svar på tråden Vad betalar ni för elen - två personer i en tvåa?