Inlägg från: Trollet Ludenben |Visa alla inlägg
  • Trollet Ludenben

    ADHD och rätten till skolskjuts?

    Min son med Asperger och ADHD får skolskjuts (göteborgs kommun). Till skolan är det 2,5 km gångväg men bussvägen är det ett bussbyte. Vi sökte om det därför att han egentligen skulle gå i skola granne med vårt bostadshus. Men där har de ingen specialklass för honom utan endast särklass och det är vi inte alls intresserade av för det passar inte honom då han är normalbegåvad. Kan han inte gå på sin hemskola pga bristande resurser så tyckte vi att han hade rätt till skjuts och det tyckte de som bestämmer med. Han åker skoltaxi varje morgon och varje eftermiddag, kommun står för det.

    För att svara på inlägg 1. Håller med tristiania, inte kul att cykla i minusgrader. Och nej, alla med ADHD kan inte cykla. Själva ADHD:n kan vara ett hinder då man i denna diagnosen kan ha problem med motorik och koordination. Dock verkar inte ts barn ha det men det finns andra som har det.


    Älskade ungar
  • Trollet Ludenben
    KinkyE skrev 2010-08-13 01:06:34 följande:
    Dåligt argument för att få skolskjuts. Då skulle alla få det. Tyvärr tror jag det är RIKTIGT svårt att få det beviljat när det är såpass nära. En bekant vars barn är utvecklingsstörd (som bor  200-300m från skolan) fick det beviljat efter mycket tjat på kommunen.  Den mamman kunde inte heller följa barnet till skolan.

    Det finns ingen chans av att träna sonen så att han klarar av att cykla till skolan annars? Det ger ju honom en bra erfarenhet senare i livet! Kommer ju inte alltid att stå skjuts utanför dörren när han ska någonstans  DET tycker jag annars skolan borde kunna hjälpa till med, speciellt om den är anpassad efter barn med adhd!
    hur vet du att det är RIKTIGT svårt? min son har 2,5 km till skolan, vi fick det utan strid.
    Älskade ungar
Svar på tråden ADHD och rätten till skolskjuts?