• Hjärtat längtar

    Sydafrika-tråd!

    Hej!
    Jag ville starta en tråd där vi som är intresserade, ska eller har adopterat från Sydafrika kunde samlas oss prata lite Glad ge varandra råd och tips m.m

    Vi vill adoptera från Sydafrika, men har bara köat hos AC ett halvår.  

  • Svar på tråden Sydafrika-tråd!
  • Tap dancing mum

    Nej, det är inte svårt att adoptera syskon (nr 2) från SA. AC skriver på sin sida:

    "Abba prioriterar familjer utan barn eller med högst ett barn (gärna adopterat från Sydafrika). Ett begränsat antal ansökningar från familjer med två barn tidigare accepteras, men då måste minst ett av barnen vara adopterat från Sydafrika."

  • Kompismåne

    Vilken härlig tråd!
    Äntligen. Vi håller på att samla papper till SA. Igår skickade vi kopior på alla handlingar till AC och så skall det kollas att alla dokument är rätt för att förhoppningsvis snart få skicka ner alla papper till SA. Jag måste säga att det har varit roligt men samtidigt jobbigt att få ihop livsboken och det personliga brevet, Jag/vi vill ju att det ska bli rätt och vara vi och att det ska vara både personligt och kärleksfullt. Det känns så skönt att vi har skickat pappren till AC. Ett steg närmare..

  • Hjärtat längtar

    Välkomna alla nya i tråden!!! Det ska bli spännande att följa er resa!

    På tal om syskon så har jag funderat lite på Burundi som tydligen ska starta upp i BFA.
    Jag vill gärna ha "Afrika-syskon". Kanske blir det två barn från SA och ett barn från Burundi...jag har alltid velat ha tre barn!

  • Hjärtat längtar

    HALLÅ i TRÅDEN!!!

    I februari kanske vi ska åka till Sydafrika!!SkrattandeSkrattandeHjärta

    Och då skulle vi jättegärna hälsa på ett barnhem.

    Varifrån adopterade ni era barn, vad hette staden och barnhemmet?

  • miat

    Hej!
    Vi står i kö för Sydafrika och hoppas på att vi kan få samla papper och skicka under nästa år.

    Vi behöver alla tänkbara tips och erfarenheter av er där ute som både har och skall adoptera från Sydafrika.

    Jag har sett att ni skriver om en livsbok här på någn tråd, vad innebär det?
    Hur många kort skall man skicka med?
    Hur skriver man och beskriver sin kristna tro?
    M.M.

    Tacksam för alla svar! Skrattande

  • Samaste

    GreenGal - vad trevligt med en resa till Sydafrika! Vår dotter kommer från Pretoria och var på Abba Nursery under sina första månader i livet.

    miat - Livsboken är ett fotoalbum där ni med bild och lite text beskriver er familj så väl som möjligt. I våra direktiv har det stått att det ska vara kring 30 foton, men jag vet att många använder många fler foton än så, t.ex. om man vill göra kollage etc. Annars är det ganska fritt hur livsboken formas. En del gör scrapbooks, andra skickar in bilderna och texterna till fotofirmor som gör böcker av dem, andra gör dem helt och hållet på dator och printar ut dem osv. Hur man skriver om sin kristna tro är också väldigt personligt. Jag tror att de vill veta hurdant förhållande till Gua man har helt enkelt. Lycka till!

  • little miss sunshine

    Samastes inlägg:Nej, men man ska ha specialtillstånd för ett tredje barn och så ska man varken ha biologiska barn eller barn adopterade från andra länder från förr heller. Men det finns undantag...

     
    - en liten förtydling bara ang. biologiska barn, Jag har en biologisk dotter men min man har inga bio-barn. Det var helt ok därför att adoptera från SA. Var inte snack om att vi skulle vara ngt undantag.
    Detta kanske bara gäller för tredje barnet? Jag har som sagt ett bio-barn och ett adopterat, min man har ett bonus-barn (mitt bio) och vårt gemensamma adopterade.
    Krånglade jag till det? =)

  • Samaste

    Det kan hända att det är olika på reglerna i de olika adoptivländerna också. Två av familjerna som var samtidigt som vi i SA hade biobarn från förr, inga specialtillstånd där heller, men när det blev långa köer här i Finland var det som om reglerna ändrades lite. Jag kan ha fel... Sen, en familj som adopterade tredje barnet och fick höra att de måste förbereda sig på en evighetslång väntan fick sitt tredje barn efter 4 månaders väntan :)

Svar på tråden Sydafrika-tråd!