Inlägg från: Anonym (vet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vet)

    Vad prioriterar du, sex eller monogami?

    Jag håller faktiskt precis med dig i det du skriver, TS.

    Men det beror ju också på litegrann. Tex, om den ena parten är väldigt sexuell och den andra inte är det.. hur länge har den andre inte varit det? Är det så jämt? Ofta? Eller är det bara ca ett halvår som den andra parten har haft mindre lust?

    Om det skulle vara så att att den ena helt har tappat sug och lust efter sex, för väldigt lång tid, och inte alls lägger någon möda på att få sin partner att känna sig åtrådd eller att tillfredställa denna partners sexuella behov, ja då har ju denna faktiskt brutit sin del av "kontraktet". Denna borde då inte bli arg för att dennes partner tröttnar på att känna sig värdelös och ful, när denna går till någon annan för att få det han/hon behöver.

    Det blev rörigt nu ser jag, men jag hoppas ni fattar lite hur jag menar ändå Glad 

  • Anonym (vet)
    StinaFia skrev 2010-08-19 15:04:23 följande:
    Vilket kontakt, undrar jag...

    I relationer där människor inte tillåts växa i sig själva (de kan vara sexuellt eller asexuellt!) kommer antingen relationen spricka, eller så kommer den att vara olycklig.

    Om det är viktigt för den asexuelle med monogami har denne inte brutit ett kontrakt. Om den med mindre lust känner sig tvingad att framkalla större åtrå till sin partner kommer den åtrå som redan finns istället att minska- precis som kärleken minskar om den älskande känner sig instängd.

    Jag sitter inte inne med svaren, för det går inte att generalisera den här frågan. Det jag kan säga är att om någon går till "någon annan" för att bli bekräftad och slippa "känna sig värdelös och ful" behöver den människan jobba på relationen till sin partner och på sig själv.
    Att vilja ha mer sex än partnern vill ge är ett större problem. Personligen kan jag inte se mig stanna i en relation där skillnaden är för stor, vare sig jag får sex utanför relationen eller ej.

    TS; Du menar på att en parrelation per definition är sexuell, och därför ska innehålla ett visst mått av sex. Hur kan du då se dig stanna i en sexlös relation? Även om du får sex utanför relationen kommer din parrelation vara fortsatt sexlös, och därför inte en parrelation i dina ögon, som jag förstått dig.
    Ok, I see your point. :)
    Jag kanske var lite otydlig i mitt exempel.. Jag tog nämligen mig själv som ett sådant.

    Då jag och min kille var väldigt sexuellt aktiva båda två när vi träffades, så har jag inte gått in i ett förhållande med falska förväntningar. Han hade mer sexlust än jag i början, och jag tyckte bara det var roligt. Men nu vill han så sällan så att ja, tanken har flugit upp att man kanske ska skaffa en älskare. 

    Enligt mig så har han "lurat" mig in i ett förhållande med falska löften om ett rikt sexliv, vilket han vet är väldigt viktigt för mig då jag aldrig sen jag började ha sex har gått mer än en vecka innan jag har haft sex. Förutom nu, då det kan gå ett par månader emellan.

    Resten av förhållandet funkar ju bra, då vi faktiskt har sex. Sen blir det irriterat o jävligt när vi inte har det. Så vad skulle vara felet med att få sex hos någon annan?

    Jag skulle förstås egentligen inte kunna vara otrogen, då skulle irritationen bli värre eftersom jag skulle ha dåligt samvete.. men rent teoretiskt så borde det inte vara fel...

    Hur ska man kunna veta på förhand att den väldigt sexuelle partnern to be, kommer att bli asexuell inom ett par år?
  • Anonym (vet)
    Anonym (cyniker) skrev 2010-08-19 21:58:25 följande:
    Du menar att du förgås av längtan att dela din man med någon annan?
    Personen menar nog att man inte själv är monogam. 

    Jag lever också monogamt med min kille, men är ingen monogam person egentligen. Däremot är jag sjukt svartsjuk och skulle inte vilja att han ligger runt, så det gör inte jag heller. 
Svar på tråden Vad prioriterar du, sex eller monogami?