Inlägg från: sarap1978 |Visa alla inlägg
  • sarap1978

    Plockmat / baby-led weaning

    Måste fråga, kan man inte kombinera detta med att ge pureer ibland, vad säger att man bara måste köra med BLW?
    Ni som har erfarenhet, berätta gärna.

  • sarap1978
    örtagård skrev 2010-09-04 20:38:30 följande:
    Jag kör inte BLW men ger helt enket oftsta plockmat och mosar delar av vår egen.Men låter hennes intresse styra helt. Stressar inte som med de andra över att de inte äter. Förlitar mig på amningen till mycket högre grad.  Körde puréer när hon var mellan sex och sju månader men det var ytterst lite, en tredjedels liten burk per dag om det passade i tid och ork och intresse för bebisen. Men vid sju månader bara allt föll på plats och hon hade hittat vår rytm och är vaken med oss andra vid våra måltider och kunde plötstligt klara lite mosas mat och sen plötsligt plocka själv. Dock ammar hon mest.

    Vårt äldsta barn fick bara traditionell hemlagad barnmat och började äta själv runt året.

    Vårt mellanbarn fick plockmat och burkmat parallellt - alltså vid samma måltid. En burk och en delad köttbulle att plocka med. Han åt vår mat helt vid tio mån, bitar och kunde plocka själv.
    Det här låter sunt och bra, skönt att höra. Vår dotter är super "dålig" på att äta när jag matar henne, hon fattar lixom inte grejen. Tog en månad att få henne att fatta att hon skulle svälja och inte spotta ut pure...
  • sarap1978

    TACK för att denna tråd finns, jag läste den ju för ett tag sen första gången och sen dess har jag VÅGAT mig på att ge Kajsa matbitar, vilket jag aldrig gjorde med storasyster Stina.
    Jag känner mig så glad för detta, det är en fröjd att se henne sitta och pilla med maten och prova och utforska...hon är så koncentrerad...hihiSkrattande

Svar på tråden Plockmat / baby-led weaning