• Fenna

    Förälder/Blivande Förälder i Bryssel

    Hej, vi kommer att flytta till Leuven i oktober. Vår son är också två år.

  • Fenna

    Hej igen,

    Jag är 33 år och arbetar som forskare. Vi  har tidgare bott på Irland, men de senaste månaderna har vi varit i Sverige. Min sambo kommer från Tyskland och är försäljare. Han kommer att fortsätta på distans i det svenska företag han arbetar nu.

    Just nu är jag mest nervös för hur det ska gå att ordna barnomsorg, speciellt som vi kommer att arbeta båda två redan från början. Som tur är bor mina svärföräldrar inte alltför långt bort och de har lovat att hjälpa till. Annars tänker jag såklart lite på hur det blir med språket (vi talar redan tre språk hemma) och bostad.

    Det ska blir roligt iallafall och mest ser jag fram emot detGlad.

  • Fenna

    Hej, jag arbetar som forskare inom utvecklingsbiologi. Tidigare har jag forskat på ögats utveckling och ögonsjukdomar, men nu blir det ledsjukdomar. Vi (jag och sonen) åker ner till Tyskland nästa vecka och sen åker jag vidare till Leuven veckan efter. Jag tror att de pratar flamländska i Leuven, så det blir nog ett flamländskt dagis (eller skola som de tydligen börjar i hans ålder) för oss. Annars kan jag förstå att ni väljer att låta era barn lära sig franska :). 

    Uppdaterar när vi har kommit till Leuven.

    Ha det bra!

  • Fenna

    Hej, vi bor i Leuven sen två månader tillbaka. Det ligger rätt nära Bryssel. Jag jobbar under veckorna, men om ni träffas en helg skulle jag gärna följa med. Min son är 2.5 år och går i flamländsk förskola, men talar än så länge mest svenska. Det var lite svårt för honom ibörjan, men nu tror jag att han börjar trivas bättre.

Svar på tråden Förälder/Blivande Förälder i Bryssel