Inlägg från: Liselotte |Visa alla inlägg
  • Liselotte

    Lurar du ditt barn att tomten finns?

    Jag tycker det känns lite fel o lura barnen att tomten finns. Nu har jag ju inte varit i den situationen med mina barn för de är så små än (1 år). Men om man säger att tomten finns, så ljuger man ju för dem. Tänk va ledsna de blir den dagen de inser att tomten faktiskt inte finns och att man ljugit för dem. Vad ska man svara på det: "Mamma varför ljög du för oss?"

  • Liselotte

    Jag tror att jag kommer säga vid jul, att nu kommer tomten med julklappar. Men den dagen de frågar mig om tomten verkligen finns, så kommer jag inte ljuga utan säga som det är.

  • Liselotte

    ...hm fast jag tror att min pojkvän/barnens pappa kommer att vilja att de ska tro att tomten finns, så vi får nog prata igenom det först.

  • Liselotte

    Förstöra för alla barn som tror på tomten??

    Det kommer alltid vara så att det finns barn som inte tror på tomten, eller vet att tomten inte finns. I alla fall så finns det ju större/äldre barn som kommer att säga "tror du på tomten? han finns ju inte". Så det blir nog ganska svårt att förhindra...

  • Liselotte

    Givetvis får barnen tro på tomtar o troll, älvor o änglar, eller vad det nu är. Men den dagen de frågar mig om tomten finns, så tänker jag inte så där o ljuga för dem. För då e de antagligen så stora att de börjat förstå lite själva.
    Sen undrar jag: Säger ni att spöken finns också?
    Jag tycker inte att julen blir mindre magisk bara för att man vet att tomten inte existerar. Julen är väl inte bara en tomte....den är väl så mycket mer. Umgås med släkt o vänner, äta god mat, mysa, öppna paket, kolla på Kalle Anka osv osv...
    Jag tror nog att paketen är det bästa barnen vet på jul. Sen vem de får paketen av spelar nog inte så stor roll, om det nu är pappa i tomte-dräkt.

  • Liselotte

    Jag tycker inte man kan jämföra tomten, gud o pippi. Gud.... nu är vi inne på religion. Tomten är ingen religion. Har aldrig hört talas om Sankta Claus-sekten.
    En jul med tomten får man ju i alla fall. Även om det är nån som klätt ut sig. Och jag tror ändå att de tycker det är spännande o kul när tomten kommer med sina paket.

Svar på tråden Lurar du ditt barn att tomten finns?