Inlägg från: Linda1976 |Visa alla inlägg
  • Linda1976

    Lurar du ditt barn att tomten finns?

    Norahs mamma: Utanför bara att att man inte trodde på tomten? *tar mig för pannan* Jag var _aldrig_ utanför på nåt sätt, tänkte bara "jaja, låt de stackarna tro på tomten, vilka idioter..."

  • Linda1976

    Även om jag inte trodde på tomten, så gick jag inte runt och sa det till alla mina kompisar. Jag lät dem tro vad de ville, det var liksom aldrig nåt med det. En del hade tomte andra inte.

    Ett barn kan utveckla sin fantasi utan att tro på tomten, det är min övertygelse.

  • Linda1976

    Jag är inte uppretad på tomten, jag är uppretad över att man låter sina barn tro på nåt som så uppenbart att fejk. Men att ha tomte på julen har jag inte nåt emot, men skillnaden är att barnet vet hur det ligger till...

  • Linda1976

    Vi kommer väl att ha tomte i den bemärkelsen att någon har tomteluva på sig och delar ut paket, utan mask. Inga problem med förklaring alltså.

  • Linda1976

    Tex: Jag kände nästan det på mig...

    drömvärd: Jag hänvisar till min ts; Tomten och tomtar är _inte_ samma sak.

  • Linda1976

    Wenjen: Tro mig, jag blir upprörd över värre saker också, och även över mindre saker.

    Även du kan väl sucka över att mjölken passat bästföredatum i kylen, även om Afrika svälter, typ...

  • Linda1976

    För att det är lite gulligt. Jag har även köpt en mini-tomteluva till Alice. Jag tror jag skrivit 100 gånger att jag inte har nåt emot tomtekonceptet, det är LJUGET jag har nåt emot. För 3 jular sen, då inga småbarn fanns i släkten, så hade julklappsudelaren också luva på sig.
    AiramE: Det är en helt vanlig som delar ut klapparna.

  • Linda1976

    Jag skrattar verkligen inte åt några barn, däremot tycker jag lite synd om dem, när de blir totalblåsta av sina egna föräldrar.

    Vad jag anser f ö tänker jag inte skriva för 199e gången.

  • Linda1976

    Jo, när jag var _liten_ skrattade jag åt dem, och läte dem tro på tomten, jag orkade liksom inte bry mig.

    Jag tar inte allvarligt på tomten, det enda jagkommer att säga till Alice är att nån jultomte inte finns, det är folk som klär ut sig.

    OCh nej, jag är inte en person som tar för allvarligt på saker. Däremot så ljuger jag inte medvetet för dottern, speciellt inte när det finns en lätt sanning.

  • Linda1976

    problemet: Jag ljuger inte för mitt barn, speciellt inte när det finns en väldigt lätt sanning. Magisk jul m tomte? Sorry, men för mig e det kvalificerat bs. Julen blir inte magisk för att man ljuger.

  • Linda1976

    Nu har jag svarat på samma frågor några gånger och gör det igen:

    Nej, _nu_ tycker jag inte att de barn som tror på tomten är patetiska, men jag tyckte de var oerhört lättlurade och knäppa _NÄR JAG VAR LITEN_ (tror jag skrivit det 10 ggr nu i tråden)

    Nej, jag ljuger aldrig, jag lindar in sanningen om jag måste, _MEN_ jag ljuger inte medvetet när det finns en oerhört enkel och lätt sanning.

    Att tala sanning från början om jultomten, har knappast med min fantasti att göra, men kalla mig gärna tråkmåns, det gör mig faktiskt inte så mycket.

    Jag håller inte på att bråka om det, men att rättfärdiga lögner med "magi" är inte min grej.

  • Linda1976

    Jag låter människor ljuga precis hur mycket de vill, men nej: jag tycker inte att det är ok. Men det är ju faktiskt inte en subjektiv sak om det är en lögn eller inte, för det är det ju. Sen hur man _upplever_ det är ju en annan sak, men det är lik förbannat en lögn.

    Men oroa dig inte; jag tänker inte starta namninsamling för att stoppa tomteriet. Om du läser riktigt noga, så har jag aldrig skrivit att det borde vara kriminellt att ljuga om tomten, eller hur

  • Linda1976

    Ja, då får jag väl vara en torr, tråkig, sanningsälskande, torrboll utan känsla för magi. Fine. Tyck det då. Nu har jag sagt mitt i detta ämne, tänker inte svara på samma frågor 1000 gånger, då alla bara frågar samma saker hela tiden.

  • Linda1976

    Bitter? hahahhahohohahhahihihihahaha.... Det är så långt ifrån sanningen man kan komma. Lilla du, kom inte och berätta för mig vad jag är, det har du ingen som helst aning om. Många saker är jag, men bitter är inte en av dem.

    Läser du min TS, så inser du att ditt sista stycke inte har med mitt tomtemotstånd att göra: *Det är inte det "övernaturliga" jag sätter mig emot. TOmtar, troll, vättar, spöken - det får man gärna tro på, men för mig är det inte samma sak som en rödklädd gubbe.

    Alice kommer att få fantisera om precis vad hon vill, det är väl inte fantasier jag har nåt emot. Läser ni inte vad jag skriver. Hon kommer inte att bli ututad att tomten finns, men sagor om älvor, troll, Kalle Anka och vad som helst kommer vi att frossa i. Men från det till att lura i dem att tomten finns är för mig en miiiiilsvid skillnad.

  • Linda1976

    Och lite ot: Jag "tror" själv på det övernaturliga med andeväsen osv, men jämför inte det med en rödklädd gubbe. Snälla.

  • Linda1976

    Tomtar, små gråklädda icke julrelaterade, kanske finns - men ingen ho ho ho-julröd gubbe,

  • Linda1976

    Tycker faktiskt att det är en grov förolämpning mot alla religiösa att jämföra tomtetro och gudstro på samma eftermiddag.

Svar på tråden Lurar du ditt barn att tomten finns?