Inlägg från: teasa |Visa alla inlägg
  • teasa

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Hej alla
    NU har jag hittat hit.... är väl ett halvårs sen sist eller nåt. Jag/vi har haft ett fruktansvärt intensiv höst och vinter och jag har enkelt inte orkat att hålla úpp kontakten med er oxå....sorry. Men nu känner jag kanske att jag fått lite mer rätsida på livet efter jul och allt (kanske). Jag har försökt läsa ikapp lite och har läst om mf, tänder, hus och flytt. Hoppas verkligen att allt är och mer alla er :). Jag mår ok men är oerhört sliten efter allt. Kort sammanfattat; först sambon som blev utförsäkrad i somras och sen ville bli sjukskriven igen i september. FK ville inte godkänna det, så jag har ringt och krigat och pratat med alla och läkaren, så efter 2,5 månad utan pengar gick det tack och  lov igenom. Men nu behandlas han som om han vore sjuk för första gången i sitt liv och ska hålla på och förnya sjukintyg men några månaders mellanrum. Han har haft det otroligt tufft och befinner sig för tillfället i en rätt djup depression. Det har varit massor med kalas och uppbokade helger, vinterkräksjuka och massor att fixa för mig, sambon har haft några spelningar med sitt band vilket har inneburit mycket ensamtid med barnen för mig. Hela julfirandet , med klappar, mat och gran har jag planerat och fixat i princip själv. På det började jag ju på ett nytt jobb i augusti och det har varit mycket att lära och nya system som jag ska sköta, utbilda hela företaget och en hemsida som ska administreras. Det var den väldigt korta versionen av vad jag pysslat med sen sist. Nu stundar sambons födelsedag på nyårsafton, får väl se om jag kan få till nåt.

    Vad gäller barnen mår dom faktiskt bara bra, jar har inte ens 10 VABdagar totalt på bägge under hela 2010, vilket känns helt otroligt! Kankse hade jag mitt när de var yngre:S. Molly fyller snart 6 och Louie är ju 4, faktum är att NU får jag faktiskt lite egentid då och då. Dom leker ihop bitvis även om de bråkar och håller på kan dom samsas och leka tillsammans.... halleluja trodde aldrig det skulle komma. Jag ser stora skillnader på lugna pysslade, ritande tjejen och det energiboostade och fysiskt krävande killen.

    Någon av er pratade om att leka med dockor.... Molly är helt torsk nu, det är nästan bara mamma, pappa, barn. Hon fick en talande docka i julklapp och ett frisyrhuvud, snacka om glädje. Kan tänka mig att dockåldern kommer runt 5, eller i princessåldern....där är nämligen hon nu (hon var inte så intresserad av dockor innan). Louie leker med bilar bilar bilar, lego och nu fick han en liten handspelkonsol i jul och DÅ sitter han faktiskt stilla lite längre stunder.

    Oj nu har jag verkligen skrivit av mig massor här orkar ni läsa så gör ni ;) Från och med nu ska jag försöka titta in lite oftare..

  • teasa

    Snarko: Jo intensivt är precis vad det har varit. Jag kämpar på med allt och mycket blir lidande, typ städningen hemma, men men jag har kommit till en punkt där jag accepterar att jag inte hinner allt och så får det vara. Till råga på allt har vi varit tvungna att laga bågge bilarna vi har och nu har bägge datorerna gått sönder.... det tar liksom aldrig slut på allt elände. Men för mitt eget välmående måste jag ta det coolt  och ta en sak i taget på nåt sätt.

    Mellandagsrea är inget för mig...fy vad jag ogillar när det är en massa folk som trängs.... jag köpte varenda julklapp på nätet i år för att slippa stressen i butikerna. Det var SÅÅÅÅ skönt.

  • teasa

    Passar på att önska Gott Nytt År och hoppas att 2011 blir ett bättre år än 2010

  • teasa

    Oj, diskussion om tv/dataspel är alltid intressanta. Mina bägge spelar gärna spel och jag tycker det är helt ok nu när det är vinter och man inte är ute så mycket. I somras hade vi helt andra saker för oss ;) Jag har inte satt upp några tidsgränser alls, oftast tröttnar i alla fall Louie efter ett tag och börjar leka med andra saker.  Eftersom de är på dagis hela dagarna är det ju inte jättemycket tid att spela på innan det är dags för mat, eller annat. Kankse  hade varit tvungen att sätta tidsgränser om vi hade haft mer tid hemma..... Själv kan jag tycka att det är hur skönt som helst att sitta och spela spel.

    Vad spelar vi då... Alfons, Rut och Knut, Dora gick mycket ett tag, Ludde, Byggare Bob, Lek och Lär, Kalle Kunskap, Freddie Fisk, hrm det var vad jag kom på. (Nollan: hoppas att du fick några tips). Myror i brallan vet jag att de har på dagis. Det finns massor av spel på nätet också en del bättre andra sämre förstås, man kan ju kolla på http://www.nickelodeon.se/nick/?StoryId=9461, http://www.barnskoj.se/barnspel.htm eller http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=95431 till att börja med, men det finns massor.

    Vad gäller TV, har vi egentligen bara på den på morgonen (från de vaknar till frukost) och kanske Bolibompa på kvällen (om vi hinner), så det tycker jag inte är mycket alls.

  • teasa

    Nollan: Jobbigt med "kultutkrockar" men det verkar vara djupt rotat i vissa fall. Ang Felix kompis kan jag väl inte mer än att instämma med tidigare talare. Vi föräldrar beter oss väldigt olika med våra barn och det påverkar dom mycket.... Mina barns kusin är 3,5 år och ensambarn och han skriker i högan sky när han inte får som han vill och vill absolut inte låna ut sina leksaker till Louie.

    Daimis: Jobbigt mer bråk, och det är verkligen kämpigt ibland, man måste ju jobba hårt för att få förhållandet att funka. Jag hoppas att ni blir sams igen.

    Bussig: Har man barnvakt är det bara att passa på Själv har jag bett mor och far hämta barnen på dagis idag och så ska de sova över, så vi får lite barnfri tid ikväll och SOVMORGON imorgon!! Ikväll ska vi gå på hockey här hemma, sen fortsätter det väl med juniort-VM ikväll/natt.

    Nu måste jag nog jobba på lite ha det bäst  nu tjejer!

  • teasa

    Tillbaka på jobbet efter en långhelg, men en natts barnledigt..... jag sov till 8.45 det minns jag inte ens när jag gjorde senast. :) men det var väldigt skönt. Men det blir väldigt intensivt att vara ledigt och umgås hela familjen så nu får jag ta igen mig lite på jobbet några dagar.

    I lördags hade vi en syskonpar på besök men kompis till båda knoddarna, kul att det går att få till nångång då och då. Mina barn träffar inte kompisar på fritiden speciellt mycket (svårare när man bor på landet) Samtidigt träffar det ju kompisar hela dagarna på dagis. Men viken det är skillnad på att ha 4 barn ;) Vi gick ut i snöslasket alla barn, jag och sambon och åkte pulka och bob, och sen fick alla barn åka traktor (både i och i skopan) det var en hit. Snacka om att jag kände mig som en engagerad förälder. Både jag och sambon ägnade ju flera timmar åt att leka ute

    Hoppas ni mår bättre nu Snarko och Mejja.

    Daimis: Nu bil vad avis jag blir.... vill också ha ;) Kul för er och vilket bra val, gillar också Tiguan......

  • teasa

    Annelitan: Jag tror att väldigt många barn klipper sig själva nångång. Före jul kom Louie hem med vänstra sidan av luggen avklippt nästan intill hårbotten, så han har nyligen testan han med. Men vi kom fram till att det var nog bättre om frisören tog hand om det där med att klippa håret :) Det var han med på, så förhoppningsvis klipper han inte sig själv igen. Molly klippte också av en stor toss i håret når hon var ungefär 4. Så bara ni pratar om det kanske hon inte försöker igen..... hon skulle säkert bara "testa".

    Men jag vet ju att det blir en period med snett klippt hår innan det växer ut.... klandra inte dig själv det kunde lika gärna ha hänt nån annanstans.

  • teasa

    Mejja: En resa wow, det vore nåt. Jag hade valt nånstans i Asien helt klart Jag är sååå sugen på att resa iväg, har inte varit på resa sen barnen kom, innan reste jag och sambon 1-2 gånger om året. Sen får vi hoppas att det elaka viruset ger efter snart.

    Snarko: det var värst vilken jättefluss du måste ha åkt på. Man tror ju att pencillin ska verka efter 2-3 dagar i alla fall så man blir bättre. Krya på dig du med

    Idag ska jag ta med bägge mina busar till frisören, får väl se hur svetttig jag är när det är över Hoppas att Louie klarar av att sitta still.... och att han såtter sig i stolen. En gång fick frisören klipp honom i en "cäntefåtölj för att han vägrade klättra upp i frisörstolen....

  • teasa

    Jag satte in kopparspiral efter Louie, Sköterskan messade om alla negativa biverkningar , så jag väntade med blödningar i mängder och massor med mensvärk. Men vet ni, det är ingen skillnad alls,. Jag märker inget av den :) Hormoner har en tendens att göra mig konstig så hormonspiral vågade jag mig inte på.....

    Oftast hör man ju bara om dom som har dåliga erfarenheter av saker så jag tänkte dela med mig av en positiv erfarenhet :)

  • teasa

    Nollan: Håller med dig, WOW den som kunde somna om. Molly vaknar ALDRIG efter kl 6 och då är hon pigg. Jag har egentligen ALLA morgonpass oavsett dag så det är bara att pallra sig upp. Sambon har strul med sömnen och jag skulle aldrig komma på tanken att väcka honom om jag inte vet att han sovit iaf 6-7 timmar.

    Så du har också en "blivande rockstjärna" i familjen.... :) min sambon började spela i ett band förra julen och de håller på typ 2 ggr i veckan. Men det ger honom mycket... han mår bra av musiken.

    Bussig: Jag är så impad, DU är sååååå duktig!

    Snarko: Skönt att äntligen bli frisk, känns som du fick en riktigt tung start på året.

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~