Inlägg från: Anonym (Robertsson) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Robertsson)

    ADD symptom hos vuxna

    oj 3625 svar! Inte illa för en tråd där ts fick lägga in ett "ingen??"-inlägg i början.

    Kan omöjligt läsa allt, har konstaterat att många symptom avhandlats. Känner mig verkligen hemma i resonemanget....

    Men finns det någon hjälp? Hur hanterar man sig själv?

    Om man går och får en diagnos, vad kan de göra? Eller blir man bara "stämplad"?

    Kan man gå till en psykolog privat och säga Typ: "ge mig manualer för nån med ADD hur den ska styra upp sitt (mitt) liv"

    Vad kan man själv göra???

    Fattar nu varför jag funkade så länge jag bodde hemma, gick i skolan, jobbade mycket.  Det var när jag var mycket arbetslös och sen när jag fick barn som tillvaron rämnade. Trodde länge det var att min eventuelle livs kärlek lämnade mig och jag fastnat i nån slags depression, men jag har nog bara skyllt på det.
     Att få åka till jobbet är min "semester" Där  liksom vet jag vad som förväntas och vad jag ska göra, det ena leder till det andra, men hemma hänger det på mig. Och då blir det liksom bara kattskit av allt.

    ni kan inte ana hur mitt hem ser ut. Och jag bara sitter och suckar i det. Har jag gjort i 12 år nu.....

    Finns nån självhjälp?                       

  • Anonym (Robertsson)

    PS. Gäller listan i TS ADD eller inte? Det verkade handla om det, stod det,  men har utökats till ADHD och det känner jag INTE igen mig i?

    Kanske är fel ute ändå då? =) 

  • Anonym (Robertsson)
    Anonym (D-vitamin) skrev 2012-02-16 09:22:14 följande:
    Hej på er!

    Jag undrar om ni har fått D-vitaminet uppkollat?

    Anledningen till att jag frågar är att när min son började högstadiet  så flippade han ur o senare så fick han dubbeldiagnos ADHD o atypisk autism. Dom trodde även att jag hade liknande problem så jag fick en remiss till psyk jag behövde inte ens göra en utredning för läkaren sa att jag var en solklar ADHD kvinna.. Efter olika kontroller av hjärta hjärna o blodprover så fick jag börja äta concerta men jag blev hög av dom så jag slutade med dom. I höstas så krävde FK att jag skulle göra en utredning så den har jag gjort nu o med stor sannolikhet så har jag inte det. Jag fick min VC-läkare o ta D-vitamin prov på mig o även parathyridea (bisköldkörtlarna) jag hade en rejäll D-vitamin brist + att bisköldkörtelprovet var förhöjt. Jag har ätit tillskott nu i snart 1 år o märker en enorm skillnad. Anledningen att jag skriver detta är för just en D-vitaminbrist kan ge liknande symtom på ADHD. Och D-vitaminbrist är mer vanligt än man tror....

    Ha de gott alla!!   
    Hur hög d-vitamindos kan vuxen resp barn ta per dag?
  • Anonym (Robertsson)

    Tänk om hela Sverige har D-vitaminbrist - därav denna epidemi av bokstäver...

  • Anonym (Robertsson)

    Men, när diagnos är ställd- är det bara medicinering som gäller? Eller kan man få en strategi för livet? Och om man misstänker själv att man har ADD kan man följa de råden för att testa om det funkar bättre så?

    Vad får ni för råd?

Svar på tråden ADD symptom hos vuxna