• Blackbird

    ADD symptom hos vuxna

    På tal om mer glömska. Det är helt onödigt för mig att köpa sådan små fickkalender att anteckna i eftersom jag glömmer att titta i kalendern överhuvudtaget...

     


    Conscience is dead
  • Blackbird
    strulmaja skrev 2011-01-09 18:09:41 följande:
    Jag slängde en häromdagen. En stor, tjock en från 2010. Allt jag fyllt i var namn, adress, email och telfnr, resten tomt. Jag glömmer inte bara att titta i den, jag glömmer även fylla i den. Skit!
    Mmm, det känns faktiskt inget bra. Man har köpt kalendern för att anteckna saker så man inte glömmer dem och så glömmer man bort att titta i kalendern. Vissa gånger blir jag riktigt förbannad på mig själv för det. Så vad jag gör är att anteckna saker i samma skrivblock jag använder för att anteckna under föreläsningar.

    Jag tar även medicin i form av piller. Jag tar två piller om dagen. För att komma ihåg om jag har tagit mina tabletter under dagen, brukar jag varje morgon ta ut två tabletter ur burken och lägga fram, då det har hänt att jag på kvällen undrat om jag tagit mina tabletter. Skönt att jag iallafall kommer ihåg att lägga fram två tabletter varje morgon

    Men nu till det jag vill skaffa mig mer info om. Jag skulle vilja veta mer om hur man går tillväga om man vill göra en utredning. Vem ska man kontakta först, vad ska man säga osv? För det är ju ganska uppenbart att det är något som inte står rätt till...
    Conscience is dead
  • Blackbird
    Harlow skrev 2011-01-09 18:50:34 följande:
    Jag har ett hett tips, häromdagen köpte jag en stor väggkalender som jag satte upp i gången till köket, det är det första jag ser när jag kliver innanför ytterdörren, och det första jag ser på morgonen när jag går till köket för att göra välling.
    Den har exakt rätt form för mig, vi har ju varit inne på att det måste "se rätt ut" för att det ska bli överskådligt, min är liksom dagarna efter varandra uppifrån och ner och inte brevid varandra. Helt rätt för mig, jag glömmer också kolla i kalendern nämligen. Tips från coachen.
    Tack för tipset, coachen Finns det någon form av hjärnträning som kan göra att man inte måste ha allt synligt framför näsan på sig för att man ska komma ihåg dem?
    Conscience is dead
  • Blackbird
    Harlow skrev 2011-01-10 15:44:14 följande:
    Kan någon ge mig lite energi? Rynkar på näsan Är så trött och nedstämd idag...

    Tjockisen, glad för framsteg hos läkaren!!

    KRAM ALLA
    Hjärta
    Conscience is dead
  • Blackbird
    Anonym (tjockisen) skrev 2011-01-10 12:16:04 följande:
    Var hos psykologen idag, träffade läkaren. Vi pratade lite om AQ-självskattningen jag gjorde och lite om concertan. Även om mitt specialintresse, psykologi och personlighetsstörningar. Wiho! Jag fick veta att jag har en preliminär diagnos, AS, just nu, men han visste inte hur vi skulle gå vidare utan det var neuropsykologen som skulle bestämma det, någonting. Förstod inte riktigt. Fick iallafall concerta på recept nu eftersom jag är uppe i högsta rekommenderade dos, och fick atarax i samma veva. Ska ner på apoteket idag. Det känns bra att jag äntligen fått någonting mot ångesten, har varit väldigt jobbigt nu sista tiden. I morgon börjar skolan och jag är lite orolig för hur jag ska komma upp i morgon men jag hoppas att det ska gå bra och att första lektionen inte är alltför tidig så jag kan vänja mig lite innan det är dags att gå upp sex igen. Lite update bara, ni vet vem jag är.
    Hej! Är ny i tråden, men roligt att veta att det går bra för dig
    Conscience is dead
  • Blackbird

    Tänk om man inte helt minns exakt hur man var fram till 7-års ålder Obestämd (angående utredning).


    Conscience is dead
  • Blackbird
    TjockKatt skrev 2011-01-11 21:49:57 följande:
    Finns det någon nära släkting, typ förälder, äldre syskon osv, så kan dom prata med dom också och se om dom minns.
    Mmm, men min mamma har en tendens att tro att hon måste försköna, om du förstår vad jag menar. Jag vet inte vilka jag skulle kunna använda mig av i sådant fall. Är äldst i syskonskaran också. Sedan så ville jag inte dra in familjen i detta då de inte skulle må bra och förstora saker och ting. I en eventuell utredning vill jag att hemförhållanden ska vara som de är. 

    Men jag får väl tänka riktigt hårt och försöka minnas så mycket jag kan. Jag har vissa minnen från när jag var 6 år, för då började jag första klass. Men tiden innan dess är mer som fragment...

    Vad för frågor ställer de angående barndomen? 
    Conscience is dead
  • Blackbird
    TjockKatt skrev 2011-01-11 22:06:45 följande:
    Du hade ingen annan person nära under din uppväxt som finns kvar i livet? Mor/farföräldrar, fröknar, föräldrarnas syskon, nära vänner till familjen?

    Det tror jag är väldigt olika utifrån vad personen som utreds själv minns och inte minns.
    Jag är inte från Sverige Drömmer Har vissa släktingar här, men de fungerar inte som så att jag bara kan berätta för dem att jag håller på med en utredning och så är allt bra. Allt kommer att förstoras till oproportionerlig storlek, rykten spridas och gud vet vad...Blir som viskleken lite. Är säker på att jag någon dag skulle få ett telefonsamtal där någon undrar när det är dags för min begravning  

    Men OM det någonsin kommer att bli en utredning så får jag helt enkelt klara mig själv. Sen kanske jag frågar ut min mamma själv om mina bra och dåliga sidor när jag var barn, ja lite hur jag var, men att jag inte säger varför jag frågar, utan får det att låta som att jag bara är intresserad. Då har hon ingen anledning att känna stress och behov av att försköna nåt... 
    Conscience is dead
  • Blackbird
    strulmaja skrev 2011-01-11 22:07:00 följande:
    Jag fick en bunt på nästan 200 frågor som mina föräldrar ska fylla i. Pappa är bara att glömma eftersom han inte var närvarande. Mamma misstänker jag lider själv av någon slags uppmärksamhetsstörning och jag kan slå vad en miljon att hon ALDRIG skulle palla att sitta ner och svara på allt det där. Så what to do?
    Oj, vad många frågor! Men å andra sidan är ju detta något allvarligt. Det handlar ju om hälsa och diagnos ska inte vara lätt att ställa. Dock hoppas jag att din mamma försöker ta sig den tiden att fylla i frågorna samt så sanningsenligt som möjligt.

    Så detta är vad jag ändå måste göra om det blir utredning på mig, nämligen att inkludera föräldrarna..Ok. 
    Conscience is dead
Svar på tråden ADD symptom hos vuxna