• Standly

    Varför skriver man "jag älskar dig" och liknande till sin partner på Facebook?

    Hahaha ja du det är så dumt! Pratar inte folk med varandra hemma eller när man träffas längre? Men det är så mycket konstigt folk skriver över lag så......

  • Standly

    Med risk för att vara lite ot. En sak som är MYCKET värre är när någon nästående har dött & personen i fråga uppdaterar sin status med detta!? Varför vill man dela med sig av det?? Har man inget annat att göra än att vara inne på fb när något sådant har hänt? Där kan man ju snacka sympatiröster

  • Standly
    Vroooooom skrev 2010-11-01 16:05:33 följande:
    Jag kan nog tänka mig att man i sin sorg har ett behov av att prata om saken, att få ur sig allt liksom, och varför inte då skriva på FB, speciellt om man kanske bara har nära vänner och familj på sin vänlista.
    Precis...PRATA om saken. Inte skriva om det på fb? Tycker det blir skrattretande faktiskt!! De flesta jag känner håller med....tyvärr så blir det liksom en stor suck på det & istället för att vara seriöst blir det otroligt naivt.
  • Standly
    kimsi skrev 2010-11-01 16:08:43 följande:
    Fast det där är inte varken konstigt eller ovanligt. En vän till mig är sådan att om han sörjer så skriver han, prata orkar han inte men han skriver så hjärtan brister. När han förlorade en närstående så skrev han ut det på facebook tillsammans med en oerhört fin text. Det var hans sätt att hedra personen som gått bort och det var också hans sätt att meddela sin omgivning om vad som hänt, för han orkade helt enkelt inte prata om det än.
    Jag tycker iaf att det är fruktansvärt idiotiskt!! Som tur är så är det bara några gamla klasskamrater (som har alla de kommer på som vänner) för jag har inga sådana nära vänner. Dessutom kan man ju skriva på andra sätt än offentligt.
  • Standly
    kimsi skrev 2010-11-01 16:10:50 följande:
    Fast alla sörjer på olika sätt och de gör väl vad som behövs för att ta sig igenom det. För många kan det vara en form av terapi att skriva av sig.

    Jag vet en pappa som skrev ett låååååångt blogginlägg samma dag som hans barn omkom i en olycka. På natten när mörkret kom och paniken var nära så var det alla bloggkommentarer som höll honom uppe. Knappast varken skrattretande eller naivt.
    Jo jag vet att det finns. Undra hur han skulle klarat sig innan internet fanns?? Han hade inte gjort det då?
  • Standly
    M C skrev 2010-11-01 16:12:45 följande:
    Jag vill veta när mina vänner mår dåligt av tex ett bortfall. Man kan skriva snälla saker och trösta så gott man kan på FB utan att invadera sorgen för den som sörjer.
    Men ärligt talat.,..dina riktigt nära vänner får du väl reda på det ändå. Eller är det så att du måste veta vad alla "dina vänner" har för sig...?
  • Standly

    Det är väl tur att vi är olika.....jag är väl för gammal för sånt där . Vet bara att jag inte vill dela mina innersta tankar & funderingar genom fb. Tycker det är skönt att slippa folk som tycker synd om mig.

  • Standly
    kimsi skrev 2010-11-01 16:15:43 följande:
    Idiotiskt? Att ens sitta och döma hur en människa i svår sorg agerar, det om något är verkligt idiotiskt! Många människor klarar inte att prata i början efter ett dödsfall, de klarar inte att ta orden i mun. Att skriva kan då bli det som hjälper dem igenom det första dygnet, samtidigt så lindrar alla ord av tröst och stöd. Att sätta sig och skriva i ett word-dokument har nog inte riktigt samma effekt.
    Nä det är ju tur att fb finns nu då, hur skulle det se ut annars
  • Standly
    M C skrev 2010-11-01 16:15:39 följande:
    Jag tycker inte det är ett smack skrattretande med folk som dör. Märklig humor du har du.
    kan nog inte förklara för dig på ngt annat sätt än så
  • Standly

    Varför inte skriva privata meddelanden till folk då istället för helt öppet?? Då kan man ju bearbeta sin sorg på precis samma sätt eller hur?

Svar på tråden Varför skriver man "jag älskar dig" och liknande till sin partner på Facebook?