• Päron1986

    Vad är GENUS? Snabbkurs för ovetande och födomsfulla fl'are

    Tummen upp!

    Välformulerat och klokt!

    Tidigare var jag, inte emot, men tyckte att det var "trams", tex jag skulle aldrig sätta på min son (har ingen, men hoppas på å få) en klänning.. men. varför inte? osvosv.

    Du har skakat mina grundvallar och jag gillar't!

  • Päron1986
    Skumtomten skrev 2011-01-07 10:34:16 följande:
    Jag tror fortfarande inte att man bemöts efter hur man är klädd i så pass hög grad att det påverkar personligheten, nej. Varför skulle någon kalla mig dum för att jag har en viss typ av kläder på mig?  Personligheten sitter inte i kläderna på barn på det viset som "vuxna" vill uttrycka sig på ett visst sätt genom sina kläder.
    Hört talas om mobbning?

    Om en advokat kommer in i höga klackar, skinnkort rosa kjol å urringat... å är MAN. Anses han då vara en seriös advokat?

    Eller en dragquuen i strikt kavaj - inte så festlig?

    Inte de bästa exemplen, men de visar ju tydligt på hur man ser på en advokat. Eller bankman, de "ska" ha kostym och se seriösa ut. Inte stort burrigt hår och "lakan"-kläder..
  • Päron1986
    Lady Dahmer skrev 2011-01-07 16:06:30 följande:
    det hon försöker illustrera är att kläderna ger olika intryck på människor. Barns kläder är inget undantag. En pojke i tuffa kläder uppfattas tuffare än en pojke klädd i glada färger. Och appropå glada färger så får barn som är klädd i glada färger mer leenden från sin omgivning än barn klädda i murriga färger. Det formar personligheten ganska mycket.

    när det gäller mobbing så blir man inte mobbad för hur man ser ut eller vad man har för kläder på sig. Så det är en icke-fråga här. Däremot så är det barn som fostrats stereotypt mer benägna att retas och kommentera när andra barn bryter normen. Det är dina barn som kommer reta min son när han har rosa.
    Tack! Du fattade min poäng!

    Nja, de tom mobbning hålle rjag nog inte med om men iaf, det hör kanske inte hit så jag lämnar det därhän!
    Skumtomten skrev 2011-01-07 15:51:45 följande:
    Jag trodde diskussionen handlar om hur man klär barn, eftersom att de inte kan bestämma själva när de är små. Det du snackar om är dessutom i ett yrke, det har väl förfan ingenting med saken att göra? Jag har väl förfasen inte mina privata kläder på mig i mitt jobb som advokat som du gav som exempel?
    Hört talas om mobbning? Om du pratar om kläder, så kanske du ska ta det med trådskaparen istället. Det är hon som väljer att klä sin son i rosa kläder. Inte jag :)
    Varför skulle han bli mobbad för att han har rosa? :O
    Jag snackade om hur kläderna ger intryck av människan bakom kläderna. Oavsett yrke.
  • Päron1986
    Skumtomten skrev 2011-01-07 17:56:24 följande:
    Men vad spelar det för roll om han uppfattas som tuff?! Han kanske vill vara tuff.
    Jag tror inte folk med färgglada kläder får fler leenden i ett land som Sverige, för här ska man inte le och uppskatta andra ska du veta...
    Att du påstår att mina barn kommer reta någon visar på att det är väldigt låg nivå på dig. Du verkar tro att du gör underverk för den här planeten genom att klä dina ungar på ditt sätt. Pojkar kommer alltid vara "tuffa" med blått och flickor "söta" i rosa små klänningar, det kommer inte förändras :) och jag kan inte förstå vad det spelar för roll? Varför kan man inte bara slappna av och klä dem i det föräldrar/ungar tycker är fint, istället för att hela tiden behöva sålla ut prinsessklänningar och spidermandräkter?
    Självklart kommer det förändras och det till det bättre, om man aktivt jobbar för det istället för att vara konservativ och bakåtsträvande.

    Jobbar man för en förändring så kommer den! självklart får barnen vara tuffa - om de vill, men om de VILL så får de även vara mjuka och omtänksamma, även fast de är pojkar. Det är till att ge barnen egna val istället för att gå i gamla fördomar att ros aär tjej och tjej är gulligt osv.
  • Päron1986
    Lady Dahmer skrev 2011-01-07 18:07:55 följande:
    och jag är inte ute efter att förändra planeten*, utan mitt mål är att ge mina barn fler möjligheter att utveckla sina personligheter, intressen och talanger utan en förutbestämd roll och fria från en massa förväntningar.

    (*även om mina inlägg faktiskt förändrar människors tankar och sätt att se på kön, vilket i sin tur ger deras barn fler möjligheter!)
Svar på tråden Vad är GENUS? Snabbkurs för ovetande och födomsfulla fl'are