• far

    Vad är GENUS? Snabbkurs för ovetande och födomsfulla fl'are

    Alla flickor kommer i "princessåldern" och pojkar i "spiderman/ hjälte- åldern". MEN DEN TIDEN ÄR GANSKA KORT! kanske 2-3år.

    Jag är själv en "he she", och jag lät dem alla 4 vara princessosr och hjältar, så länge de önskade, men plötsligt såg jag en liten flicka på 5, som ville vara stålmannen, och en liten prinsessa, som senare visade sig att gilla både "tjejor och killar".

    Du Lady Dhamer, är deffinitivt, en av de mest missuppfatade skribenterna, här på FL! Men likväl fick du pris för din genuitet! Gratiss till din lilla son! Gratiss till dig och ditt pris!

    "Genus" handlar ju inte bara om käder, och hurman uppdlar flickor och pojkar, hjärntvattar dem, och ger dem en speciell roll. Genus, handlar ju just som du säger om "MÅNGFALD", att man styr barnen efter sina egna önskemål och principer när de är små, men at man samtidigt hela tiden har i sitt minne, att de är små individer, som kräver sin egen reskpekt, från bäda håll.

    Du Har så rätt LD, men jag vill nog gå ett snäpp vidare, och säga att "genus", kan man inte förklara, bara genom könsinrikting, och kläder.. Och det vet ju du lika väl!

    Därför tillåter jag mig att förklara hur JAG hitintills, har uppfattat ditt tänkande: (Genus, förfinar jag till:

    Genusteori: Här går jag helt efter SAOB: " Samling av teorier där problem ses ur ett sociokullturellt perspektiv".

    Behöver i o f. ingen annan kundskap än just livserfarenhet! Och det verkar du att ha' trotts att du antagligen är så mycket yngre än jag??

    Har jag missförstått dig rätt?Solig

    Resultatet av ditt tänkande, är av min egen erfarenhet följande: Jag har 4 barn, varav den yngsta är 17.

    2 hade deffinitivt den ständiga frågan: "Vem är jag, och vem vill jag vara?" En blev manlig homosexouell, och min 17åriga tös är "bi", de 2 andra blev "vanliga". Men grejen är att de fick välja själv, att jag aldrig någonsinn försökte att inte respektera deras unika personligheter. Det kräver sin mästare, att vara så fördomsfri som möjligt, att släppa sitt eget egotrippade tänkande, och konstanta kontollbehov, över sina barn. Det kräver ödmjukhet, ett ord som tydligen inte existera, så ofta, eller få förstår, vad det innebär att "sätta barn till världen".

    Hoppas du får lika självständiga, och självmedvetna barn, men då får du aldrig grämas över den rebelltid, du kommer möta! Tummen upp för dig LD! Du åker genast ner i mina Farvoriter igen, men skall försöka hålla mig i bakgrunden.....

  • far

    Varför stoppar alla tråder med mig? Var ärliga nu! Mobar ni mig????Drömmer

  • far
    Lady Dahmer skrev 2010-11-08 22:02:21 följande:
    haha, nej det var så himla bra skrivt att jag behöver tid att bemöta det. Inget vanligt tramsinlägg som man bara kansvara kort på.

    men för sakens skull då! det här med rebellandet som kommer. Jag försökerkommapå VAD som skulle kunna vara rebelliskt här hemma... egentligen,

    och jag tänker som så att inte ens om hon kom hem och såg ut som en stureplanbrat skulle kunna uppröra mig (om det inte kom ackompanjerat av ångest och dålig självkänsla såklart, men då blir jag ju upprörd av andra skäl) - jag skulle glädjas! Tonårstiden är så jävla kul och det SKA rebellas. Det SKA testas och utforskas.

    Det ska bli spännande. Jag är mest orolig för att de inte ska bli lyckliga. Sen får de se ut och vara som de vill.  
    Ja, jag har ju förstått nu att du är en ung, men mycket klok mamma, därför skall ag berätta för dig: "små barn små bekymmer, stora barn STORA bekymmer"! Den lilla underbara unika människan som du föder fram, och ger alla möjligheter att utvecklas, til den hon/ han är, kommer att ge dig "rebllbarn". Du styr dem när de är små, men sen när de kommer i tonåren, så, (upprepar jag), har du små/ stora självständiga individer! Är de inte "fjortisar", ja, då får du svårt att styra dem då.. Men då är grejen den att du står fast vid ditt tänkande! Det oegistiska, okontrolerande!

    Jag har tex. aldrig använt "tjatantet", på mina barn, utan jag tog ledningen när de var små: "Inget godis idag, men på lördag". Jag gav mig aldrig, med det.
    Men ställde de 1000 frågor på en kväll, så tvingade jag mig till att svara på dem..

    När de hade olika åsikter än jag, försökte jag aldrig at i frågasätta dem, men i stället få dem att motivera, varför de tänkte så.. MIn uppgift idag är att vara "en klippa" En stor jäkla sten, som ingen kan rubba, men som alla 4 kan luta sig mot. Det kräver ödmjukhet, och inga somhelst "påhop", enkel respekt.. Tänk tanken: "Ett litet barn blir tillrättavist, kanske 50 ggr/ dag. Alltså blir det kränkt. Vem lyssnar? Vem svarar på alla frågor, vem ger sig tid?

    Du har så SÅ rätt LD! Du kommer att bli en utmärkt förebild för dina barn, och jag är alldeles säker på att du har fått så många påhopp, är för att man "inte orkar lyssna, tolka, och värdera", det som var och en skriver, och det som de små barnen vill utrycka, genom dig... Du förmedlar till vuxna personer, till föräldrar... Lär dem nu att lyssna! Skriv en bok! Till ära för alla barn.....

    Hur tror du tex. det hade gått om jag hade startat en tråd nu, och ifrågesatt att min 17-åriga dotter, har dragit sin kos till Stocholm, pausat från skolan, för HON ORKAR INTE just nu? Hun sa att hon älskar mig, men att hon ville vara ifred. Hon har stängt av sin telefon, men hon ringer från en annan, och frågar: "Har du kollat om jag fått någon post"? Men jag kan inte nå henne, och det respekterar jag......Hon vill vara ifred. (resultatet)Drömmer
  • far
    Genusteori: Här går jag helt efter SAOB: " Samling av teorier där problem ses ur ett sociokullturellt perspektiv".Solig
  • far

    LD! Hur mycket, eller hur länge, du står ut, är helt och hållet ditt val! Min tanke är att alla får tänka och utrycka sig precis sm de vill. Och att det är just det som är genus! Du/ ni fokuserade på "könen", men fram för allt fokuserar ni på kläder? Vad har genusbegreppet att göra med kläder?

    Jag kanske ha har missupfattat hela skiten, men jag trode det innebar, att man respekterar sina barn, precis som de är. Är jäkligt lydhörda för vad de yttrycker , när de kommer i den åldern, där de har börjart "tänka själv"?

    Trode faktiskt at det var det du menade?

    Du gör fullständigt rätt i att klä dina lilla pojke i din dotteers urvuxna kläder, det gjorde jag också, och det är ju just det som är problemet, eller hur???? Min pojke blev också mobbat på dagis, för at han råkade ha en rosa utmärkt vinteroverall på sig! Men de flesta förstår nog inte ditt BUDSKAP! At ni just fokuserar på kläder, fattar jag ju inte, men OK. GENUS = könsprioriteringar, men hur många förstår att bryta den trenden?

    Varför inte i stället tänka praktiskt och ekonomiskt, som du vill? I ett tidigare inlägg poienterade jag "Att om man vågar/ väljer att uppfostra sina barn, och vara lyhörda för deras personlighet, då får man absolut stå sitt kast, sen när de blir större". Kanske tjatatigt, men det du gör, och hur du tänker, kan jag fortfararande bara sätta upp tummen för!

    Resultatet blev: ¤ otroligt självständiga, medvetande, krititiska, och irågesätande personer! Inte lätt, men det är sunt för dem! Lila yngsta dottern, som nu är 16, vet vad hon vill. Hon är bisexuell, och jag stödjar henne i allt. Hon är mitt ansvar, men samtidigt har jag "bara försörjningsplikt", till hon slutar gymnasiet. Hon studerar film och media, och inernationell samhällsvetenskap. Hon hade en gammal överall, i utmärkt kvalite, från henes bror, som är 7år äldre.... sista året hon gick på dagis.

    Hon blev mobbat, JA! Men hon blev också stärk, i sina egna och mina vuderingar!

    "fjortisar, med plym och krås, nätstrumpor oc urringat" Nix, det tilltalar inte henne ett dugg idag, men tyvärr måste jag erkänna, och hålla med dig om, at jag ser extremt mycket "indocktrinerat kvinnlighet", långt ner i 11 årsåldern, för att jag jobbar på en skola, och där ser jag allt lidande, de stackars barnen har!!!

    So think twise! LD! ditt tänkande rör sig inte en millimeter från mitt, men det har som sagt siana konsekvenser! Är alldeles säker på att du fostrar "stärka självkritiska barn"!Solig

    Ps. Om du tycker jag är jobbig nu, så bara säg till mig att stänga av mig från din tråd. Men ge dig inte DM!Baby

  • far

    Förlåt, men jag blev lite upprört, menar naturligtvis inte DM, men LD!

    En av de bästa skribenter någonsinn, här på FL, Fjäskar??? NIX, men läser, tolkar, tänker efter.. Du är en en rikig supermamma du!

    Och alla ni andra mammorna, är precis lika underbara, men ni måste lära er att läsa, tolka och begrunda.... Ödmjukhet, är en mammas/ Pappas allra srörsta uppgift...Solig

Svar på tråden Vad är GENUS? Snabbkurs för ovetande och födomsfulla fl'are