• MissDiamond

    Vad är GENUS? Snabbkurs för ovetande och födomsfulla fl'are

    Är en flicka mindre flicka för hon inte bär rosa?

    Blir en flicka i blått bättre behandlad än en flicka i rosa?

    Ändras en flickas personlighet för att hon bär rosa?

    desamma för Pojkar och blått.... (dock tycker ja oftast dessa genussnack handlar just om flickor-rosa)

    Allt handlar  väl om hur barnen uppfostras att vara, inte va dom har för färg på kläderna (???)

  • MissDiamond
    Lady Dahmer skrev 2011-01-07 10:54:48 följande:
    då tror du tyvärr fel.

    men det handlar inte om negativa kommentarer eller tydliga skillnader. Det är det subtila. Förväntningarna. En flicka i söt klänning uppfattas på ett sätt medans en flicka i jeans på ett annat. Inte så att någon av dem blir bemött dåligt, tvärtom. men annorlunda. Olika.

    Flickan i klänning får oftare komplimanger för sitt utseende och klädsel. Man antar kanske att hon är lite försiktigare och mer prinsessa än flickan i jeans vilket i sin tur även det påverkar hur de bemöts. Och det påverkar deras personlighet. Att bli uppmärksammad för det man gör eller är. För hur man ser ut eller för hur folk tror att man är.

    Man bemöter även människor annorlunda beroende på kön. Så ett barn där man ser en tydlig könstillhörighet blir lättare behandlad stereotypt än ett barn där det inte är lika tydligt.

    Jämför med dig själv; får du samma slags bemötande om du är finklädd eller sunkigt klädd? Beroende på hur du är klädd kan människor uppfatta dig som intelligent, dum, seriös, skojjig osv. Och det påverkar hur du blir bemött. Som i sin tur faktiskt påverkar dig.

    Varför i hela friden måste det vara du som har "rätt", vad man än läser som du skriver så kan du bara inte ta andras åsikter, de du skriver är "lag", känns de som du tycker...på riktigt.

    Men men..

    oavsett om man e uppklädd eller inte så har ju inte frasen "åå va du är fin" att gör med om barnet har just rosa eller blåa kläder på sig. En flicka kan vara precis lika söt uppklädd i blått. UTAN att personligheten ändras hos den..

    Gillar vanligtvis ditt sätt att uttrycka dej men när de gäller dej å genus så tycker ja mest att det är väääldigt överdrivet.. 
    När jag tänker på dej+ genus så tänker ja påsamma vis som vid sekter osv, Är du/ni hjärtvattade. Tror du verkligen på fullaste allvar på allt du säger eller gör du bara det för att "provocera" för att få fart på bloggen..(vilket jag verkligen tror) För du tänker faktiskt lite väl extremt om ämnet genus....

    Jag är själv ganska rosa-flicka, blå-pojkig, men jag tvingar inte mina barn, inte heller vägrar.

    Så varför är du som vägrar din dotter rosa volanger, ryschpysch flickigt bättre än mig som inte sätter de på min son?????

    Tror i ärlighetens namn inte att min son skulle få bättre personlighet för jag klär han "flickigt" och vise versa...

  • MissDiamond

    Jag är inte övertygad om att jag har rätt, jag tycker bara att du är lite väl extrem i ditt tänkande angående detta ämne..

     så skriver du " 1, jag vägrar inte mina barn nånting"

    Samtidigt har du skrivit i ts:

    "Jag har medvetet valt bort klänning därför att det bidrar till att min flicka blir bemött utifrån sitt utseende och kön"

    " Allt sockersött går bort. Allt som är för könsstereotypiskt avstår jag ifrån. Inga klänningar, ingen spets, inget rysh-pysh."

    Är inte det att vägra!?

  • MissDiamond

    vilket urdåligt försök till "räddning" när du säger emot dej själv, skit kass bortförklaring verkligen, hahaa..

  • MissDiamond

    Tror det är du som ej är läskunnig..

    "Jag har medvetet valt bort klänning därför att det bidrar till att min flicka blir bemött utifrån sitt utseende och kön"

    " Allt sockersött går bort. Allt som är för könsstereotypiskt avstår jag ifrån. Inga klänningar, ingen spets, inget rysh-pysh."

    "inga klänningar" är att vägra barnet klänning, även fast själva meningen inte inehåller ordet "vägrar"..

Svar på tråden Vad är GENUS? Snabbkurs för ovetande och födomsfulla fl'are