Inlägg från: Bonanza |Visa alla inlägg
  • Bonanza

    Hur mycket kostar det att ha häst, eller att bara rida på ridskola?

    Med 1-2 barn så lönar sig nog ridskola i början. När barnen blir större och behöver/vill rida oftare än en gång i veckan så lönar det sig mer med "egen" ponny. Eller kanske en kombo av ridskola + att vara medryttare.

    Vi betalar 150 kronor/lektion där vår son på fem år rider. Då får man göra iordning hästarna om man vill, men det behövs inte alltid. De rider i 50 minuter - ibland ut i skogen, ibland i ridhus.

    Jag hoppas att alla mina barn (vi har snart tre stycken) ska bli hästintresserade. Blir så fallet känns det rätt självklart att vi måste skaffa en egen häst. Tre barn som ska få sitt ridintresse stillat med bara ridlektioner blir dyrare än en ponny. Har man tur så hittar man ett bra stall i närheten av där man bor.


  • Bonanza
    Sarah f skrev 2010-11-07 19:43:56 följande:
    en häst på lösdrift är ju inte riktigt lika ridbar som en som står inne. Det blir exempelvis helt annan päls att ta hand om på vintern, så en ridhäst funkar dåligt så. (om du vill kunna träna den ordentligt)
    Men nu pratar vi ju om hästar för barns användning. Och då rätt nybörjare. Inte om tävlingshästar.
  • Bonanza
    Sarah f skrev 2010-11-07 19:49:09 följande:
    Jo, men även dessa kan svettas? Lösdrift är fantastiskt för unghästar, om man verkligen ger sig tid att hantera dem minst lika mycket som innehästar. Men att ha ponnyer man dagligen ska använda på lösdrift tycker jag personligen är opraktiskt.
    Tja, det är ju en fråga om tid främst. Men alltså, promenadridning i skogen blir inte många friska hästar svettiga av. Och det är ju främst det det handlar om när man har egen häst.
Svar på tråden Hur mycket kostar det att ha häst, eller att bara rida på ridskola?