• Anonym (!!)

    Fick nyss veta att jag har HIV

    pumbis skrev 2010-11-19 01:39:29 följande:

    Hiv överförs via blod, sperma, bröstmjölk och slidsekret. Det finns dock inga belägg för att det skulle kunna överföras via kyssar, även om hiv har upptäckts i saliv.


    Hiv kan överföras


    genom oskyddade anala, vaginala och orala samlag, vid kontakt med smittat blod (det hivpositiva blodet måste dock in i ett främmande blodomlopp omgående för att hiv ska kunna överföras), via återanvända kanyler, från en gravid kvinna till hennes barn under graviditet, förlossning eller, senare, under amning, via blodtransfusioner och organ- och spermadonationer. Vad exakt är det du tycker att jag borde läsa på??  Ser mer ut som att det är du som borde läsa på!! Idiot som tror att du kan trycka ner mig när jag till och med vet mer än vad du vet!!
    Om man har blod i munnen tex sårigt tandkött kan det smitta vid saliv (kyssar). Men hur som helst är det svårt nog att bli smittad under samlag, tror det är 1 av 1000 kvinnor som blir smittad av en man och 5 av 10 000 män som blir smittad av en kvinna. Och som HIV smittad är det extremt ovanligt att barnet blir hiv smittat vid en förlossning och ännu mindre vid KS.
Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV