Inlägg från: Satisfaction |Visa alla inlägg
  • Satisfaction

    Fick nyss veta att jag har HIV

    OT, men om det är så svårt att bli smittad som (!!) skriver:


    Anonym (!!) skrev 2010-11-19 02:38:57 följande:
     Men hur som helst är det svårt nog att bli smittad under samlag, tror det är 1 av 1000 kvinnor som blir smittad av en man och 5 av 10 000 män som blir smittad av en kvinna. Och som HIV smittad är det extremt ovanligt att barnet blir hiv smittat vid en förlossning och ännu mindre vid KS.
    Hur kan då så stora delar av befolkningen i  t ex södra Afrika vara smittade? Har det inte något med var i sjukdomsprocessen den hiv-positive befinner sig? Om man är nyligen smittad eller håller på att utveckla aids. Jag kan inte det där men jag tror inte det är generellt så som (!!) skriver. Kanske någon annan vet. 
  • Satisfaction
    Anonym skrev 2010-11-19 09:45:24 följande:
    www.smittskyddsinstitutet.se/smittskydd/arkiv.../

    "Det är klarlagt att den hivinfekterade personens sjukdomsstadium har stor betydelse. Smittsamheten är störst hos den nysmittade, under den så kallade primära hivinfektionen, för att sedan sjunka till lägre nivåer under den symtomfria fasen av infektionen och återigen öka i samband med att immunsystemet börjar svikta och aids utvecklas."
    Tack!
    Med andra ord så ska man akta sig med fakta som att smittorisken är enbart så och så på 100 000. Kan vara farligt missledande.
Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV