Inlägg från: Snälla Farmor |Visa alla inlägg
  • Snälla Farmor

    HEMSKA nässelutslag.

    Hejsan, stackare, jag är övertygad om att du fått urtikaria -dvs nässelutslag. Jag hade det i flera flera månader innan jag kom till en läkare som konstaterade att det var urtikaria - jag hade då ett sånt där hemskt anfall som du ser ut att ha. Jag fick 10 st Betapred (nån kortison) Sedan fick jag recept på en underbar tablett som heter Aerius - när klådan börjar så tar du ett piller och vips slutar det - och inga biverkningar vad jag kände av. Jag hade fått nån annan tablett tidigare som heter Atarax, och den blev jag lite lattjo av.
    Gå till en läkare - i värsta fall åk in akut - och få hjälp, det finns hjälp att få. Nu har mina anfall upphört tack och lov.
    Lycka till

  • Snälla Farmor

    Ja, nog är det urtikaria alltid - det är för jävligt - man blir binngalen nästan. Hade du bett att få Aerius? Jag tog det minst 2 gånger om dagen - det var det som till slut hjälpte mig. Jag tror nog att det inte lär hjälpa att du slänger ut dunkuddarna, tyvärr. Det verkar vara en process som ska läka ut. Jag hade en väninna som fick det av svarta kläder... så det är nog svårt att säga vad det beror på. Stress ökar klådan betydligt i alla fall. En länk till nytta kanske? http://allergi.nu/om-allergi/allergityper/nasselutslag-urtikaria/kronisk-urtikaria/

Svar på tråden HEMSKA nässelutslag.