• isis bianco

    I jakten efter ett plus! Vi med spottings/mellanblödningar/kontaktblödnignar. Här kan vi klaga o grubbla, ge tips o råd!

    MissKS

    Det måste vara jobbigt för dig att känna pressen från den lilla tjejen. Hon menar ju bara väl och är så längtansfull. Precis som ni. Men när man bara vill, vill, vill och det inte funkar så är det bara så jobbigt att höra.

  • isis bianco
    Tiger77 skrev 2011-01-05 11:36:00 följande:
    Hej!

    Såg er tråd men har inte läst hela, kanske har ni redan "min" information men det skadar inte att berätta (tänker jag...)

    Jag har också haft spottings innan mens under en längre tid och tillslut gick jag till en gynekolog som förklarade att jag har en "glömsk" gulkropp som börjar skicka signaler om att det är dags för mens tidigare än vad det är, därav spottings. Jag fick en tre månaders hormonkur med tabletter att äta under första halvan av cykeln och efter det har jag inte haft blödningar mer.

    Jag kan dock inte säga så mycket om hur det eventuellt påverkar min fertilitet, har varit gravid två gånger.
    intressant, vad är det för hormoner du får?
  • isis bianco
    ceke skrev 2011-01-05 12:00:12 följande:

    Intressant Tiger77! Berätta gärna vad det va för hormonkur!


     


    Nu har läkaren ringt upp. En gulkroppscysta är tydligen oftast att ägget inte släppts och istället för att sjunka ihop, så suger äggblåsan åt sig vätska.


    Nu berättade hon att de haft misstankar om att cystan jag hade var en chokladcysta, men det rimmar inte jättebra med att den försvann av sig självt. hur som så konsulterade hon ytterligare en läkare. Tillsammans kom de fram till att jag ska fortsätta med proveran denna och två ytterligare cykler som planerat, däremot tidigarelägga kuren till dag 16 i cykeln istället för 17. Om det inte hjälper, har jag fått ett nr att ringa för att boka tid med antingen läkaren jag träffade precis innan jul, eller hon som ringde nu. Och då kommer de antagligen sätta upp mig i kö till titthålsoperation för att utesluta/diagnostisera endometrios. Och om vi inte blir gravida innan maj startar en fertiltietsutredning.

    Känns väldigt bra med kontakten idag. Kanske ska va glad att läkaren igår aldrig ringde Hur som, då jag frågade efter det, fick jag även nr till en kurator. Jag behöver verkligen prata med nån. Mår inge bra alls i det här.

    Kram på er!


    Tack för infon och vad skönt för dig med en så bra kontakt!

    Nu börjar jag bli orolig för att jag kanske inte får ägglossning som jag ska... I och med att jag haft dessa cystor vid ett antal tillfällen... All denna oro. Suck.
  • isis bianco
    Tiger77 skrev 2011-01-05 12:06:39 följande:
    Provera heter den, och jag ser nu att ni refererat till den redan. Det var dessutom sista halvan av cykeln, inte första (fick ta fram tabletterna och se efter, jag slutade med dem i september).
    provera, det borde vara progesteronhormoner i den..?
  • isis bianco
    ceke skrev 2011-01-05 14:09:10 följande:
    Provera är just kostngjort progesteron.. och det jag äter nu.

    Du ska inte vara orolig för att cystorna gör att du inte får ägglossning. Funktionella cystor är vanliga och ofarliga. Många har sådana ibland utan att någonsing få veta det. Vissa kan tydligen få dem oftare än andra. Men om du är orolig, ring KK och fråga, så får du svar från en läkare eller barnmorska.
    Det jag tänker just nu är att jag fortfarande har ont på vänster sida. Började för en vecka sen och släpper inte. Så har jag haft det tidigare varav den ena gången åkte jag in och fick se en 5x5 cm stor cysta mitt i äggledaren. Det gjorde ont. Varför kan man inte bara stänga av hjärnan?

    Men när man får en sådan cysta kan väl ingen befruktning ske just den månaden va? För den släpper liksom aldrig iväg äggblåsan då?

    Att man inte känner sin kropp bättre än så här
  • isis bianco

    Ikväll kom det en riktigt kraftig väg våg av smärta i nedre delen av magen. Var hos vänner så jag fick säga att jag fått ont i huvudet och vi åkte hem. Nu när jag ligger ner så känns det bättre. Varför denna smärta? Och bara på kvällarna.

  • isis bianco
    MissKS skrev 2011-01-06 01:22:44 följande:
    Fy vad jobbigt!!  Kan du inte ringa läkare på fredag?
    Jag börjar fundera på det ja... Skulle allra helst vilja ringa min gyn men hon är så himla populär så hon är skitsvår att få tag i förhoppningsvis har det gått över tills dess.
    nånstans långt inne hoppas jag på att det beror på att något gror därinne, men med nästan en vecka kvar till bim känns det lite långsökt.
  • isis bianco

    Läste att din cykel beter sig lite annorlunda denna gången. Måste kännas lite hoppfullt ändå! Men jag kunde utläsa mellan raderna att du inte trott det gått vägen...
    Skönt att ni "bara" är på sjunde försöket

  • isis bianco

    Jo bim på tisdag-onsdag.
    Det molar i magen men det har aldrig direkt slutat efter äl. Jo ett par dagar var det uppehåll precis efter det antagliga "släppet". Hade molvärk i fem dagar innan jag fick positivt utslag på äl-test, sen superont i 24 timmar, uppehåll två dagar och sen molande som hållt på sen i söndags. Kanske är så varje månad bara att jag tänker på det nu? Men emellanåt har det gjort riktigt ont så jag borde känt det andra månader med.
    Mina bröst är också lite ömma. speciellt på utsidorna.
    Men jag försöker att inte känna efter, man blir så besviken om det inte skulle vara något.

    Min spottdag är imorgon om det följer snitt-mönstret från tidigare cykler. Har skrivit cykeldagbok ett par år. Hoppas det inte kommer någor "spott".

Svar på tråden I jakten efter ett plus! Vi med spottings/mellanblödningar/kontaktblödnignar. Här kan vi klaga o grubbla, ge tips o råd!