• isis bianco

    I jakten efter ett plus! Vi med spottings/mellanblödningar/kontaktblödnignar. Här kan vi klaga o grubbla, ge tips o råd!

    Här hänger jag gärna på.
    Ibland får jag en blödning vid ÄL, men inte alltid.
    Något som jag däremot alltid har är spottings tre dagar innan mens vilket är jätteirriterande. Speciellt nu när vi försöker oss på en liten. Har hört att vissa får spottings fastän de är gravida medan vissa inte får dem den månaden de lyckats så jag vet inte vad jag ska tro om dem.
    Irriterande är de iallafall och jag inbillar mig att det är svårara att få barn när man har dessa blödningar?!
    Läääängtar så efter ett plus jag med!

  • isis bianco
    ceke skrev 2010-12-18 14:33:55 följande:
    Hej!

    Ja, visst ärdet surt. Låter som om vi har letat oss in i samma trådar o hittat samma historier tidigare! Jag håller på att bli knäpp tror jag. Först världens hopp kring ÄL, kör på o gör vad vi kan, sen bara ett par dar efter så "nä, där kom de igen"....

    Själv har jag krävt till mig en gyntid på onsdag och har mitt hopp till den nu.. Får se vad de hittar/säger. Sökte hjälp för någon månad sen också o då hittade de en cysta som skulle bort. men när det va dags att opererea bort den hade den försvunnit av sig själv så då var det inte den som gjorde blödnignarna heller....

    Undrar hur det blir om vi nån gång blir gravida. Slipper vi spottings då, tror du, eller blir det som vanligt o en stor stor överraskning mitt i allt negativt tänkande inför mens?

    Har du provat nå preparat för att få det att bli mindre?
    Nej, jag har inte provat något för att få de att försvinna eller bi mindre. Har liksom inte sett det som ett problem innan då det varit så pass lite spottings att det räckt med trosskydd.

    Men för två år sen var jag hos min gyn och då hittade hon några godartade cystor på min ena äggstock. Dessa cystor försvinner oftast av sig själv men jag verkar vara en sådan person som lätt får dessa De KAN göra det svårare att bli gravid men behöver absolut inte vara så heller sa hon. Så jag är kluven i hur det kommer blir för mig.

    Jag är bara inne på andra riktiga försöket att bli gravid men känner redan pressen i och med detta.
    Jag vet inte vad jag ska tro med spottingsen, om de kommer försvinna vid en ev grav. Jag ska inte räkna med det så slipper jag bli besviken i förtid.

    Hur länge har du försökt?
    Vad var det för cysta du hade?
  • isis bianco

    Bra att du skriver upp frågor, man glömmer ofta när man väl är på plats! Hoppas det visar sig vara något enkelt som inte hindrar barnplanerna för mycket!

    Jag åt p-piller en väldigt kort period i tonåren men sen fick min mamma blodpropp och då var jag tvungen att sluta med de. Så då gick jag över till mini-piller men jag blev gravid två ggr med de! Då var jag på tok för ung och det blev abort. Så efter det har det enbart blivit kondom. Jag har alltså varit hormonfri i sju år!
    Nu är jag livrädd att jag sumpat mina chanser att bli mamma pga det. Som "straff" typ. Men det ska ju inte skada framtida bebistillverkning sägs det.

    P-pillerna minns jag gjorde mig lite sjuk. Jag blev yr, lite illamående och matt. Men inga blödningar vad jag kommer ihåg.

    Nu kom jag p vad mina cystor heter, gulkroppscysta! Vet du nåt om det?

    När började dina spottings? Är det nyligen? Mina började för fem år sen kanske. Tänk om jag tappat en del av min fertilitet då? Är bara 27, men vissa tappar den fortare än andra ju.
    Nu låter jag riktigt negativ, det är ju inte meningen, är ju bara på andra försöket, haha, så töntigt av mig.

  • isis bianco

    Åh vid har samma! Spännande värre ju

    Min gynekolog är väldigt gullig och duktig och hpon tycket inte att jag skulle oroa mig inför framtiden (det sa hon då för två år sen). Så jag försöker att inte göra det. Men eftersom hon sa att det KAN innebära problem så gnager det lite ändå. men jag kommer nog avvakta ett halvår innan jag tar kontakt med henne igen. Var hos henne i september på rutinkontroll (koll för äggstcokscancer då min mamma har haft det) och då såg hon ett fint ägg som precis släppt. Så där är det förhoppningsvis inga problem.
    Däremot har jag en lite kortare lutealfas. Mellan ÄL och första spotting är det 9-10 dagar. Men mellan ÄL och mens är det 12-13. Vet inte hur det påverkar.

    Vet du hur din cykel ser ut?

    Och det med lagen om all jävlighet... det är precis den jag tänker på.

    Då hoppas jag får en blödning vid denna ÄL!

    Och som en parentes så är det samma man jag blev gravid med tidigare så jag vet att vi HAR funkat tillsammans iallafall, alltid något! Hoppas att vi är det fortfarande, nu när det passar.

  • isis bianco

    Min cykel är på 28-29 dagar. Oftast har jag ÄL på dag 16-17, vilket innebär en lutealfas på ca 12 dagar.
    Du verkar ha betydligt mer spottings än mig, så trist... Det är tråkigt nog med tre dagar. Det jag oroar mig med spottingsen är att en del av slemhinnan ska bli tunnare så att ägget får svårare att fästa. Vet du hur det är med det? Jag menar, det "spottet" ( ) som kommer måste ju komma från nånstans!

    Och jag vet precis hur det är med Google. Jag googlar också allt!

    Provar du något extra nu under försöken? Jag funderar på glandin, det som ska göra slemhinnan tjockare. Men jag vet inte... Än så länge satsar jag på lite extra vitaminer, grapefrukt och grönt te. Hokus pokus kanske, men det skadar nog inte!

  • isis bianco

    Ja, egentligen håller jag med. Tänk om man gör nåt värre! 
    Får se om jag vågar mig på att prova eller inte. Har köpt hem lit egrapefrukt så de får jag äta iallafall

    Bra artikel! Nu känner jag mig lite lugnare också. När har du nästa Bim? Jag har inte min förrän den 12-13 januari. Så länge tills dess :-/

  • isis bianco

    Så skumt!
    Klart vi ska plussa båda två! Så här många sammanträffanden måste ju bara innebära nåt bra!

    Men visst är väntan mellan mens och ÄL så otroligt lång och tråkig, speciellt när mensen fortfarande är igång...
    Nu måste jag gå och sova lite. Vi höres tjejen!

  • isis bianco

    Vad roligt att det gick så bra hos gyn!

    Undrar om jag också skulle behöva något sånt... Jag vill gärna tro att det ska gå bra ändå. Har ju "bara" spottings tre dagar innan mens :-/
    Hur vet man om ens progesteron är normalt?

    Min mens är också slut och jag tänkte testa med äl-stickor från och med julafton för att vara på den säkra sidan. Dels för att jag är osäker på min egentlige första-mens-dag denna månaden. Tror att jag egentligen inte bör ha äl förrän den 30 men man vet ju aldrig! Ibland har min cykel varit jättekort även om den oftast är regelbunden på 28 dagar. Så på julafton kan det vara dag 10 i cykeln så jag tänkte testa då.

Svar på tråden I jakten efter ett plus! Vi med spottings/mellanblödningar/kontaktblödnignar. Här kan vi klaga o grubbla, ge tips o råd!