• vivexa
    Äldre 23 Jan 13:43
    6518 visningar
    6 svar
    6
    6518

    Hur lära henne att prata svenska?

    Men både du och pappan talar svenska på modersmålsnivå eller?
    Isåfall tycker jag att den som pratar bäst och som det kommer naturligast för, byter språk och börjar  prata svenska med barnet.

  • vivexa
    Äldre 24 Jan 22:28
    #5

    Jag har en italiensk bekant som har adopterat tre ryska barn. Barnen är 2, 4 och 7 år och kunde ingen italienska alls när de kom till Italien i höstas. Adoptivföräldrarna kan några ord på ryska, typ "sova, hungrig, kissa, docka" så att den första tiden skulle kunna fungera någorlunda. I övrigt har de bara pratat italienska med barnen.


    Barnen har börjat lära sig nu, tvååringen pratade knappt alls innan så hon pratar som barn gör när de börjar prata överhuvudtaget, ettordsmeningar liksom. Fyraåringen pratar ganska bra italienska nu, sjuåringen är den som har största svårigheterna, han pratar typ "invandraritalienska", kan inte böja verben utan pratar i infinitiv etc.


    Jag tror att den metoden som de kör är den bästa. Inga grunder, inga namn på saker utryckt ur sitt sammanhang utan bara prata, prata med barnen, och OM det behövs, slänga in ett ord på det språk barnet förstår.

Svar på tråden Hur lära henne att prata svenska?