• emoni23

    Stödtråd: Vuxna barn till missbrukare

    en sak har jag funderat på kring oss vuxna barn, är att jag och många andra har jättesvårt att dricka har ni också det? kan ni dricka måttligt och njuta av det? 

    Jag tror jag är livrädd att bli som pappa så jag undviker det så långt det går visst blir jag sugen på vin 2 ggr per år och tar några glas men inte mer än så, känner mig inte avslappnad med alkohol i mig eller runt mig, hur har ert förhållande till alkohol blivit nu????  

  • emoni23
    Anonym (Sanna) skrev 2011-06-23 21:12:55 följande:
    Jag är faktiskt inte rädd för jag vet att jag aldrig skulle tillåta mig dricka så mycket. men när jag var mycket yngre så hade jag problem med alkoholen men då hade min mamma bara problem med tabletterna. Hon drack ett glas vin till maten ibland när hon o pappa va gifta. Men nu när jag har barn så dricker jag inte alls ofta, jag kan ta ett glas vin tsm med hennes pappa ibland när dottern sover.
    Men därimot är jag riktigt rädd ang min lillesyster. Våran morfar dog i alkholism och nu har mamma problem med det, df finns de ju större chans att vi blir lättare beroende av det. Våran mamma tog dessutom tabletter när hon väntade oss. Men min lillesyster drack varje helg, fre o lör samt ibland på veckan när hon gick i skolan, nu e de sommarlov och de vänder sig i magen på mig, dricker minst 2-3 öl om dagen och super sig skit full varje helg och ibland på vardagar.. min pappa blundar för det men jag e på henne som fan och försöker få henne att förstå att hon kan få riktiga problem om hon inte lugnar ner sig.. hennes svar på de.. "man börjar faktiskt dricka mycket när man fyllt 18.." Suck, naiva snorungar säger ja bara..

    Men jag förstår din rädsla faktiskt. Jag tar te x aldrig tabletter, om jag får migrän okej men aldrig när ja har ont eller sådär. Jag är livrädd för att fastna för tabletter.
    Jag försöker nu bli av med mitt colaberoende och bara det är hur svårt som helst..
    När väl sjukdomen har utvecklat sig så kommer man dricka mer oavsett det blir ett begär i kroppen och man bryter ner alkoholen i andra led som blir ett beroendeframkallade  ämne kolla upp det kemiska i kroppen hos alkoholister och icke akoholister där sitter sjukdomen egentligen...  därför dricker inte jag alls tycker det bara är onödigt för mig är alkohol gift och det kommer det alltid att vara, vill inte bojkotta helt men dricker vin kanske 2 ggr per år och varje gång slås jag av hur äckligt det är.... 

    Jag fattar inte varför inte folk kan göra något utan att dricka varje högtid ska det drickas är inte det typiskt? 
    jag är säker på att vi kommer att ha många alkoholister om 20 år för samhället är så öppet med alkohol nu och vid varje umgänge ska det giftet intas.... synd att man inte kan ha roligt och vara social utan .
Svar på tråden Stödtråd: Vuxna barn till missbrukare