Inlägg från: Anonym (Jessie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jessie)

    Stödtråd: Vuxna barn till missbrukare

    Hej här är ett maskrosbarn till min story kommer inom kort men just nu sla jag njuta av min lilla son o sambo, Lägger i detta som favorit då jag gärna vill vara med o läsa o prata =)

    Kram på er allihopa o ha en fin dag!

  • Anonym (Jessie)

    Hej nu har jag en lugn stund o tänkte skriva min story.

    Är idag 27 år och uppväxt med missbrukande föräldrar.
    De missbrukade nästan hela min barndom men från bebis fram till sista treminen i 3an var det " bara " cannabis o alkohol o det var städat de jobbade o skötte om oss barn ( mig o mina 2 små syskon ) vi fungerade då precis som en vanlig famil som reste på sommaren m.m. När jag skulle börja 4de klass flyttade vi ut på landet.
    Å där vänder hela min tillvaro.
    Mamma & pappa började använda amfetamin som huvuddrog men även mycket annat. Det var paranior, överdoser, inlåst i rum med mamma pga av paranior  m.m. O barn sa till oss - bara för att dina föräldrar knarkar, detta sitter i mig än idag jag visste ju inte att dom gjorde men visste att knarka var ngt fult.
    Vi hade våran älskade farmor som vi tillbringade mkt tid hos utan henne vet jag inte vad som hänt.
    Under denna tid med krafigt missbruk från ungefär 4de klass till jag började 9an ungefär ( tidsuppfattningen är lite diffus ) så hände massa, pappa åkte in i fängelse efter misshandel mot min mamma, mamma blev själv med oss barn o missbrukade då tungt, vidare till familjebehandling vilket inte alls hjälpte utan ist blev dte min revolt jag hade då börjat sista treminen i 7an innan hade jag goda betyg och var lugn o sansad men efter denna termin i nya skolan på nya orten förändrades jag o belv väldigt utagerande testade alkohol o umgicks med fel folk.
    Pappa bli frisläppt ( kommer inte ihåg hur länge han satt inne men var ngt år tror jag ) Vi har då vart behm i 6 månder, men då flyttar vi tillbaka dit vi kom ifrån. Är där fortsatte helvetet med överdoser och nojjor.
    Ngn gång här får mamma en sån överdos så hon åker på behanlding själv, pappa blir nykter, det blir givetvis skilsmässa ( ÄNTLIGEN ) vi barn bor då med pappa. Pappa håller sig nykter men mamma tar återfall.
    Men ett ngt år senare blir min mamma gravid med en annan man och blir då också nykter.
    Pappa har idag vart nykter i över 10 år och mamma också ( kan inte exakta datum ). Pappa tog lärdom av sitt missbruk o jobbar idag som drogterput för o hjälpa andra från sitt missbruk =) O Mamma likaså ( dock gick hon bort för 2,5 år sen av cancer ). Hann dock reparea skadan med mamma innan hon gick bort, o jag o pappa har en jätte bra relation o står varandra jätte nära.

    Dock blev jag såpass ärrad att jag själv hamnde snett i mina tonår och expreminterade med droger men även jag lärde mig av det. Man får väl se ngt positivt ur det hela antar jag.

    Idag lever jag lyckligt ihop med min sambo o våran älskade son. Är mycket jag kan tänka på men måste acceptera det som hänt det förflutna kan jag inte göra ngt åt utan ist se till att aldrig hamna där själv eller utsätta min son för det som jag blev utsatt för.

    Ngt jag dock än idag inte kan förstå är VARFÖR inte myndigheter gick in? Varför fick vi bo hos våra föräldrar trots fängelse o behanldigshem o misshandlar ( aldrig höjt näven åt oss barn ) men våld i hemmet.
    Varför anämlde inte folk runtomkring? De visste ju uppenbarligen då andra barn var elaka o sa att våra föräldrar knarka.

    hade kunnat skriva en bok om allt som hänt men här har ni en kortfattad story om mig.

  • Anonym (Jessie)

    Läst lite tillbaka i tråden dock inte allt.
    Men känner igen mig i så mycket lite skönt att veta att man inte är ensam trots allt även att allt är så länge sen så sitter ändå skammen kvar,

    Flera skrev om närhet att man stötte bort m.m jag blev tvärtom och fick jätte stora problem med att jag sökte närhet i relationer hade ofta mycket nya " pojkvänner " och det vet jag var för behovet av att känna kärlek.
    Så ytterligare en effekt av mina öräldrars missbruk.

    Tack för en bra tråd o hoppas alla finner stöd här i =)

Svar på tråden Stödtråd: Vuxna barn till missbrukare