Inlägg från: Anonym (ännu en) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ännu en)

    Stödtråd: Vuxna barn till missbrukare

    jag läser o känner med er allesammans.

    min pappa är idag nykteralkolist och han är världens bästa pappa nu.

    men min mamma är aloklist och är så långt nere i skiten just nu att det är inte sant.
    jag mår så dåligt över det o saknar min mamam så mycket.

    min dotter fyllde 2 nu för inte så länge sedan o min mamma som alltid brukar bry sig o vara så varm hörde inte av sig. hon visade tydligt att det är flaskan som betyder mest.
    själv orkar jag inte ringa henne får ont magen av att bara tänka på det.
    mår bäst så länge jag inte tänker på henne överhuvudtaget då kan jag tillåta mig att må bra o glömma att det finns.
    men sen kommer verkligeheten tillbaka.

    hon har varit på alla typer av behandling men klarar inte av att vara nykter. just nu så har hon supit bort världens bästa man som itne orkar längre, jobbet kommer hon förlora vilken dag som helst då hon inte går dit. o hur ska det då sluta hon kommer ju säkert hamna på gatan.
    hon dricker sig redlöst varje dag och äter inget.

    det västa är att hon har sagt att slutar hon inte dricka så leder det rakt in i döden....
    inga roliga ord att höra.
    men varför akn man då inte bara sluta.
    hon har allt stöd så länge hon är nykter men så länge hon dricker så är det ingen som vill prata med henne.

    min dotter undrar över sin mormor men vad säger man??

    saknar min mamma så innerligt o hoppas på det bästa även om utsikterna inte ser bra ut =(

  • Anonym (ännu en)

    måste bara säga att ingen som inte har varit med om det kan fårstå en därför är det så bra att det finns en sådan här tråd, min man föröker finnas där för mig men han förstår inte det rikigt.
    men det är skönt att han finns där.

    jag har haft en bra uppväxt emn har en massa symptom på medberoende o fått ångest osv...

  • Anonym (ännu en)
    Anonym (Carro) skrev 2011-01-29 09:28:24 följande:
    Jag har oxå funderat hur blir om min mamma hamnar på gatan. Har personligen sagt till hennes sambo (dem har bott ihop i 10 år, han har reaturang med andra ord tillgång till sprit) flertalet gånger när han ringt och bett oss ta hand om henne att han ska slänga ut henne på gatan. Hennes sambo har sina goda och dåliga sidor. Han är oxå från turkiet och är van vid att hela familjen hjälper till om en familjmedlem är sjuk. Vilket innebär att han har svårt att förstå varför vi inte vill ha hem vår fulla mamma till våra barn. Men jag vill nu mer att han ska slänga ut henne på gatan hon skulle såklart vilja bo hos oss, någon utav sina döttrar men vi skulle vägra. Tyvärr har hon juh sin mamma, vår mormor som tar emot henne och mår dåligt utav hennes drickande. Vad ska man göra?

    Hur gammal är din dotter? Min systerdotter är 10 år och fick för ngt år sedan reda på att "mormor" är sjuk. Detta hade ju hon märkt sedan lång tid tillbaka. Undrar själv när man bör berätta för min son, han är bara 3½ och så länge han inte frågar efter henne är jag nog tyst.
    min dotter är 2 år.så än förstår hon ingenting. så jag kommer inte säga ngt heller. från hon blir äldre o föstår mer.

    min dotter fyllde 2 för ett litet tag sen o min mamma var för full o ringde inte ens o sa grattis ingenting, det känndes lite.

    det är skönt att ha denna tråden att få skriva av sig till likasinnade, det är ju itne så att man kan prata med det med vem som helst.

    jag tycker du ska försöka ta mod till dig att prata med din mamma om seperationen även om det är jobbigt, kanske du bara behöver nämna det i förbifarten om det är jobbigt.
  • Anonym (ännu en)

    jag älskar fortfarande min mamma. men det är så himla jobbigt.

    min mamma är så långt nere i skiten. hon försöker sluta men är så svag o mår så psykiskt dåigt att hon inte klarar det. henens stackars kropp klarar snart inte mera heller o det är så tragiskt och gör så ont.
    hon har slutat svara i telefonen o skäms för att prata med oss.

    tur man själv har en familj så man kan fokusera på det o skjuta iväg de jobbiga tankarna ett tag.

    ja det är konstigt att man har kommit ut så bra som man gjort ur det hela. men kanske just därför man har blirvit som man blivit. även om man märker av lite spår efter det hela.

  • Anonym (ännu en)
    Anonym (Sanna) skrev 2011-03-04 00:34:51 följande:
    Ursch, skrev en lång rad här innan om mitt liv..
    Skrev att min mamma suttit under LVM lagen i örebro under 6 månader, hon kom ut nu i december.
    Det tog två månader (vad jag vet) innan hon föll dit igen..
    Min lillesyster ringde henne och då var hon dyngrak. Nu har jag gett upp hoppet om att få tillbaka min mamma, ha en framtida normal mormor till mitt barn.
    Hon har sumpat allt, sina barn och sina barnbarn.. Hur kan man ens göra såhär mot sina barn? Betyder vi så sjukt lite?
    Hon kommer inom en snar framtid att dö precis som sin egna pappa. Han hittades i sin lägenhet, dött pga sin alkolism.
    Känner mig så sjukt besviken och arg på henne. Hon har låtit oss gått igenom så mycket skit och jobbiga perioder och hon kan inte ens försöka komma ur sitt missbruk, hålla sig ren för att få en normal framtid..
    Kan dom inte se hur mycket dom sårar oss?
    Vet inte vad jag ska göra för henne mera. Vi har prövat allt och nu när hon varit inlagd 6 månader o att inte ens de funkar så funkar nog inget..
    Ursch för såna här människor.
    usch tänker på dig. fyy så jobbigt.

    själv så ringde vi till socialstyrelsen o anmälde lvm men det började med en orosanmälan då min mamma går med på det friviligt.
    så jag hoppas verkligen att det ska funka för henne för precis som dig så är detta henens sista chans hon har hoppat in o ut från olika behandlingar o avgiftningar i ca 5 år.
    nu är det så illa att hon säkert inte lever året ut om hon skulle fortsätta.

    gick din ammam med på det frivilligt med eller blev det tvång? hur funkade det`? var det svårt att få?
  • Anonym (ännu en)
    Anonym (Sanna)- hur fick ni in er mamma på LVM, vi har dragit igån den cirkusen men det verkar som om det kommer ta tid, tid är det enda vi inte har....

    hur fungerade det för er? tog det långtid? var det svårt? hur givk ni till väga?

    tacsakm för lite info så jag vet vad som komma ska o vad jag kna göra under tiden för att det aksnke ska gå snabbare eller något.

    kanske är det någon annan som också vet?
  • Anonym (ännu en)

    min mamma har kommit in på ngn öppen behandling via socialen, vi gjorde en orosanmälan som de följde upp o detta är kontentan av den.

    hon har docka bara varit där i ngr dagar så vi får ju se. det kommer ta mycket lång tid inna jag litar på ehenne o kollar efter om hon drukigt. men jag hoppas av hela mitt hjärta att hon klarar det.
    problemet innan ar ju varit att hon fortfarnde vill kunna dricka men jag hoppas hon komer över det.
    tar hon ett glas är hon tillbaka igen ju =(

    hon har separerat från sin sambo som har varit en klippa så där är ju ett orosmoment till,

  • Anonym (ännu en)
    Anonym (Sanna) skrev 2011-06-19 02:12:50 följande:
    Ursch måste skriva av mig ännu en gång..
    Min mamma kom ut från sin LVM i december om ja inte minns fel, minnet e inte som det en ggn varit.
    Och hon flyttade till gbg, till sin man som satt i fängelse/behandlingshem och sen slutade det med att han misshandlade min mamma så illa så hon bröt alla revben, ena benet och ena armen.. :( Hon låg på sjukhus/behandlingshem några veckor och vi fick inte tag i henne. Nu e hon hemma i sthlm, hos sin mans mamma, han sitter i fängelset. Några av mina syskon träffade henne på morsdag, jag fick inte veta nåt.
    Och då sitter hon och säger att hon drack så fort hon kom ut från LVM och att hon aldrig kommer sluta dricka och att hon tar misshandeln som en anledning till o dricka. Hon är mycket medveten om allt men väljer ändå den där skiten.
    Hon kommer inte lämna sin man heller..
    Jag blir så jävla arg ! Jag har fått gått igenom helvete rent ut sagt pga henne. Jag har räddat hennes liv, mått så dåligt, tagit hand om henne, oroat mig och var bara barnet då! Det här är så hon tackar mig??
    Hon har vart nära döden 2 ggner nu och hon fortsätter be om att dö verkar det som.
    Det är så jävla sorgligt och veta att jag har accepterat att hon kommer dö inom en snar framtid. Så har jag känt sen jag var 14 år gammal. Det här är inte rättvist. Jag har bara lust och klappa till henne på käften och be henne vakna upp. Hon fick ett till barnbarn för en vecka sen så nu har hon 3 underbara barnbarn men inte fan bryr hon sig! Jag vill inte ge upp min mamma men snart är det dags att bara vänta tills man får besöka henne på kyrkogården. Känns så äckligt och känna så men på ett sätt skulle de va skönt för då slipper man oroa sig för att nåt ska hända henne. Känns som att mitt hjärta går sönder när jag tänker på henne. saknar henne så mycket men jag vet att jag aldrig kommer få tillbaka min riktiga mamma, den där människan som finns nu är inte min mamma, inte samma varma person som höll om mig när jag var ledsen..
    usch jag känner med dig och igen mig i mycket du skriver.

    dock så har min mamma ingen man som är missbrukare eller så. men jag känner igen mig i allt det där med att bara sitta och vänta på att man när som helst ska få hälsa på på kyrkogården och det känns så hemskt men som du säger så slipper man oroa sig då för då har det redan hänt o man får lugn o ro usch hemska tanke.
    även det med att hon har världens finsast barnbarn o ändå skiter i det.

    just nu så är minmamma iaf inne på behandling så vi får ju se vad som händer  men all tillit o tilltrop har ju försvunnit så jag vet inte vad jag ska tro längre hoppas ju så klart men vi får se. nu har hon separerat så det kan ju vra båda bra eller förödande vi får helt enkelt se, tiden får utvisa.

    jag lider med er alla o känner med er.
    mend et är skönt att ha ngn stanns där man kan skriva och så har man andra som förstår en, för folk som inte varit där kan inte förstår.
  • Anonym (ännu en)

    usch det är jibbigt så ringer man för att snacka så svarar hon inte o då går ju tankarna direkt till att hon trillat dit igen.... 

  • Anonym (ännu en)

    min mamma sa till mig igår att hon itne orkar hon ville itne sluta dricka hon vill bara supe ihäl sig, hur roligt är det att höra.....

    just nu är hon på behandling men på en öppen avdelning o är hemma imellanåt och jag vet att hon druckit igår, blir så arg, men som sagt jag kan itne göra ngt åt det. bättre att lägga enerig på det som vill ha den o på mig själv.

    men det är jobbigt.

Svar på tråden Stödtråd: Vuxna barn till missbrukare