• Stella Kardunn

    35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011

    Oh joyful day Solig Fin fina resultat på KUB testet och en underbar liten krabat på UL som både rörde sig runt runt, visade rumpan och somnade mitt i mätningarna, så jag fick hosta och studsa runt lite för att väcka den HjärtaMumlan74 Va skönt att du fick se den också, för jag håller med både Morgaine och Grönagrisen, jag förstår inte hur vanliga gravida står ut med att bara få ett enda UL i vecka 18 om de inte gör någon fosterdiagnostik. Jag skulle blivit helt galen om jag fått lita på ett positivt gravtest ända fram till vecka 18...

  • Stella Kardunn

    Tänkte bara kika in och kolla hur läget är med alla...Jag tolkar dock tystnaden som att det mesta flyter på som vanligt.

    För egen del gör det just det, ska på "inskrivning 2" hos BM på fredag (tydligen då de vanligen tar alla prover och sånt, men det har ju jag redan gjort eftersom vi gjorde KUB), men sen är det nog ett större hopp innan man får komma tillbaka. RUL är bokat till slutet på mars också och UL bilderna från förra veckan sitter fortfarande på kylen trots att vi sa att de bara skulle sitta uppe över dagen Drömmer

    Nu har jag glömt vilka det var som fortsatte träna under den här tiden, men hur går det för er? Jag hade ett ritkigt dåligt pass igår, kände mig yr och orkeslös, så jag måste sett ut som en riktigt nybörjare som inte hängde med och gick och drack vatten hela tiden. Får kolla på måndag om jag känner likadant eller om det visar sig att mina järnvdepåer sjunkit (får svar på fredag) så det är orsaken, men håller det i sig får jag väl ta en funderare på att övergå till enbart promenader och simning.

  • Stella Kardunn
    Mumlan74 Va skönt att du mår bättre nu, jag är så glad att jag sluppit allt vad illamående heter, även om jag under mina nojigaste perioder tom önskade mig lite illamående som bekräftelse på att jag var gravid. Hur går det med maten nu när du mår bättre, har du börjat kunna äta lite mer av de saker du ratade förut igen?

    Någon mage har jag inte antydan till heller, men jag har hela tiden ställt in mig på att den inte kommer synas före RUL, så jag tänker inte särskilt på det, testade dock i helgen att ligga platt på rygg och känna ovanför blygdbenet efter livmodern och jag är rätt säker på att där är en bupp jag inte kännt förut. Du får testa det med Glad

    Jag sover också som en klubbad säl, men drömmer väldigt mycket, vilket jag läst mig till är väldigt vanligt. Känner också igen det där med trötthet på eftermiddagen, igår blev jag helt sänkt efter fikat och det var tom så en kollega kommenterade att jag såg trött ut (men ingen vet att jag är gravid). Hmm med tanke på det kanske igår var en dålig dag generellt sett, så det inte var så konstigt att jag inte orkade med träningen.

    Jag har också funderat på Gravidyoga, klassen jag hittat rekommenderas från vecka 19 och framåt och det är en kurs som börjar precis när jag går in i vecka 19, nästa börjar en månad senare. Ska vänta lite till och sen fråga en annan tjej som jag vet gick sån kurs, om hon tycker att jag ska börja direkt vecka 19 eller vänta lite till. När har du tänkt gå? Hmm klättring låter komplicerat med mage, så det får du nog skynda på med i sådana fall, innan du verkligen får en mage som tar emot Flört
  • Stella Kardunn
    Morgaine, om det är någon tröst så är du inte ensam, min mage har varit helt knas ända sen jag började med sprutorna inför ÄP...Först ingenting och ingenting, numera allting på en gång....häromdagen fick jag rusa ut från ett möte för jag bara måste på toaletten omedelbart och då hade jag bara rest mig från stolen för att visa en sak på skärmen en enda gång under hela mötet...

    Fördelen med att vänta tvillingar i det här läget måste väl vara att du får se allting hända lite tidigare än oss andra, för min del känns det inte värt att ta kort ännu då inget hänt. Men nackdelen är väl att du kommer få känna lite mer på slutet än oss andra kanske, när du måste bära på två.

    Mumlan74 Jag hoppas ni får ett lika bra KUB test som oss och kanske äntligen kan börja acceptera det hela. Jag hade ju samma "problem" som dig, men när allt gick bra på KUB bestämde jag/oss för att nu är det bara att köra på och utgå ifrån att det kommer att gå bra osv, så vi gjorde slag i saken och började berätta för de närmsta och visade UL bilderna från KUB testet.

    Apropå drömmar som vi pratade om häromdagen, inatt drömde jag att en kompis var gravid med tvillingar och gick omkring med en bärbar ultraljudsmaskin som hon kollade på hela tiden, sen hade hon bokat riktigt UL till kl 02.30 på natten i Norge! Ja jösses...
  • Stella Kardunn
    Mumlan74 grattis till fint KUB resultat! Skönt att ni kan lägga en oro åt sidan ett tag iaf. Det är Papp-A värdet som kan bli påverkat av IVF behandlingen och visa lägre än det egentligen är (åtminstone för detta test), tyvärr har  man inte hittat den exakta anledningen, så programmen har svårt att kompensera för detta när man kör analysen, men de gör något iaf, vet dock inte vad. Nu får du krya på dig och passa på att försöka lära dig och njuta av hela processen istället Tungan ute

    Jag har inte heller sagt något på jobbet ännu, men borde göra det snart, med tanke på att jag kommer försvinna redan i samband med vanliga sommarsemestern som det ser ut nu, så jag vill ge dem så gott om tid jag kan. Men då kommer jag bara säga det till chefen. Sen säger jag nog det till de närmsta kollegorna när jag själv tycker det börjar synas, vilket jag själv inte räknat med kommer hända före RUL.

    Morgaine jag tycker du gör rätt i att kolla opp om du kan få gå ner i arbetstid, känner du av ryggen redan nu kommer det sannolikt bli ohållbart längre fram, så du kanske blir helt justerad istället och inte kan jobba alls, vilket är kopiöst onödigt.

    Grönagrisen jag vet att de flesta större siter typ Ellos, La Redoute, HM osv säljer mammakläder på nätet, men jag har tyvärr ingen aning om hur de är. Sen brukar det väl finnas en hel del auktioner på Tradera också.

    Önskar alla en riktigt trevlig helg Solig
  • Stella Kardunn

    Kikar och säger hej hej till de nya! Va roligt med lite tillökning i tråden Flört

    Hoppas UL blir bara fin fint imorgon Morgaine! Hur går det med ryggen och jobbet?

    Själv har jag bara dietistinformation att se fram emot den här veckan, dvs inte särskilt upphetsande alls.

    Trevlig söndagkväll på er alla!

  • Stella Kardunn
    spattanjansson skrev 2011-03-08 09:51:54 följande:
    gaaaa höll på att svimma när bokade tid för VUL, 1200 kr kostade det!! alltså men hallå...jag har gjort 100 VUL innan, varför ska det helt plötsligt kosta 1200 bara för att det ska kollas efter ett tickande thjärta istället för cysta eller äggblåsor!!!
    ehm men varför kostar det? Nu har jag dålig koll på vart du har gått, men på SU måste man komma på ett sk Graviditetsultraljud i vecka 8 för att man ska bli "utskriven" därifrån, så det är ingen extra avgift på det.

    hade jag sen varit yngre än 35 och velat göra KUB t ex när vi skrev in oss på vanliga BMM hade vi såklart fått betala, men det ingick ju det med precis som RUL kommer att göra i vecka 19.

    Stort välkommen till nykomlingarna också! Skål Va roligt att tråden verkar fått riktig fart, vi var bara ett tappert litet gäng här från början.

    Tänkte på en grej, nu när vi börjar bli så många kanske det vore kul att lägga till varifrån vi kommer på listan, om det skulle vara så att vissa bor närmre varandra än andra och är sugna på att ses. Är man lite hemlig av sig (som jag t ex Drömmer) kanske det räcker med att skriva vilket landsting man tillhör, eller vad tycker ni? Jag hoppar in och börjar iaf!
  • Stella Kardunn
    Pållan ha en fantastisk resa! jag är inte ett dugg avis Drömmer

    Åh varför skulle alla börja prata om att simma...nu får jag dåligt samvete för att jag aldrig släpar mig iväg, jag som tom får gå på badhuset gratis...nåja jag går på gympa en gång i veckan i alla fall och i slutet av april tänker jag börja på gravidyoga så det så CoolSpattanjansson, jag kan faktiskt inte säga att jag ändrat mina matvanor alls nästan, förutom att jag inte dricker alkohol då och fick dra ner på kaffet...sen undviker jag såklart saker man inte ska äta så som vissa ostar, tonfisk osv. men i övrigt är jag samma gamla jag, även om det sådär uppradat lät som jag ändrat på massor av saker. Vad jag menar är att jag äter lika mycket godis som innan, samma vardagsmat som innan och så vidare. Vilket innebär att jag vet att jag borde äta mer frukt, mer grönsaker och ett mellanmål till (eftersom jag äter frukost vid fikat på jobbet istället för hemma).

    Önskar alla en riktigt bra helg!
  • Stella Kardunn
    Cleo jag håller tummar och tår för att allt lugnar ner sig och att du och bebben mår bra, jag har flera bekanta som fått ligga på sjukhus i omgångar under sina graviditeter (moderkaka i nederkant, för kort livmoderhals mm) men alla har friska barn idag, så jag tror på dig! Hjärta

    Såg att ni pratat flytningar också...Min erfarenhet säger att det är bara att vänja sig, har "vita" flytningar varje dag i mängder och enligt min BM är det inte alls ovanligt, det var snarare hon som tog upp det när jag skulle lämna prover vid inskrivningen, fick nämligen instruktion om att försöka tvätta av mig så gott jag kunde innan jag lämnade urinprovet för att försöka bli av med så mycket äggvita som möjligt.

    Önskar också att jag skulle känna av Knyttet något, är i vecka 17 nu och har hittills inte kunnat uttyda något som skulle kunna vara bebben. 2 veckor kvar till RUL (som mycket riktigt är förkortningen för Rutinultraljud Skrattande) och det känns som flera år, har inte sett den sen vecka 12 nu och känner på bulan varje morgon och önskar och hoppas att allt är bra där inne.
  • Stella Kardunn
    Cleo skönt att höra från dig, jag hoppas de får ner sänkan och att smärtan inte kommer tillbaka så ni kan få åka hem i alla fall. Sköt om dig och bebben!

    Xperia nej tyvärr, det kom inte på tal eftersom jag inte haft några färgade flytningar alls, jag har inte haft mycket symptom överhuvudtaget känns det som. Visst lägger man ihop det blir det väl några men det känns som det hela hittills varit rätt harmlöst om man jämför med andra. Men i en annan tråd jag hänger har flera stycken haft mörkbruna flytningar i början och ingen av dem har fått missfall eller upptäckt något annat fel. Jag har dessutom läst mig till att det inte verkar vara helt ovanligt att ha färgade flytningar runt normal menstid i början.

    När det gäller illamående så har jag aldrig haft något, så du behöver nog inte vara orolig om ditt kommer och går heller. Tilläggas kan att jag vid något annat tillfälle förövrigt läst att illamående i början av graviditeter är ett typiskt "västvärldsfenomen" va i hela friden de nu menade med det?

    GrönaGrisen jag har också varit inne och kikat lite på Bonprix utbud, men har inte beställt något ännu, hittills kommer jag ju i alla mina vanliga kläder utan problem så det känns lite tidigt. Men när vi åker till London över påsk hoppas jag kunna shoppa något där, ska bland annat på ett bröllop i slutet av maj och då borde jag väl inte komma i mina befintliga utstyrslar längre.

    Önskar alla en trevlig dag!
Svar på tråden 35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011