• Stella Kardunn

    35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011

    Oj nu hade ni varit aktiva här inne, roligt! Jag har skummat igenom inläggen och har såklart några kommentarer jag med Flört

    Morgaine va skönt att du fått upp järnvärdet, jag hade 116 i hb nu senast och hmm typ 124 från början, så min BM rekommenderade mig att öka på järndosen lite eftersom hon sa att det var i den här perioden (vecka 25 och framåt) som det börjar sjunka om det sjunker och det är bra mycket enklare att försöka stoppa ett fallande värde än att få upp ett som redan blivit lågt.

    Gällande fosterrörelser så kommer jag inte ihåg om jag berättat om mina erfarenheter (jag tror det, men jag kör igen). Jag hade så bubblig mage i början att jag inte kände någonting alls som jag vågade identifiera som Knyttet förrän vi var på RUL i vecka 19 och jag såg på bild att den sparkade samtidigt som jag faktiskt kände en buff i magen. Jag har dessutom moderkakan i bakkant så jag har inte heller någon extra dämpning fram, så att ni inte känt något ännu är inte alls konstigt, särskilt inte om det skulle visa sig att ni har moderkakan i framkant.

    Gällande inköp så har vi varit väldigt restriktiva hittills. Jag går in i vecka 28 imorgon och har i princip inte skaffat något alls, vi köpte några hakklappar och 2 mössor på mässan + 2 bodies och en luvtröja på Baby Gap i London (bara för att vi var där) och så har vi några klädesplagg och saker som vi haft redan sen innan vi började med IVF, men det är allt. Vi har inte beställt vagn, inte börjat måla min gamla spjälsäng, inte fixat kläder att ha i början (de saker vi har är lite större), inte byggt skötbord till vårt hörnbadkar osv...och det är nog mest jag som inte känt mig bekväm att börja förbereda, men nu har jag insett att vi nog får köra igång här i juni om vi ska ha rimlig tid på oss också, dessutom är vagnen i färgen vi vill ha restnoterad till juli, så vi får nog lägga in en beställning snart för att inte missa när den väl kommer in igen.

    Ingrid12, vilken mardröm! Men nu när allt är över har du åtminstone en riktigt bra historia att berätta och va skönt att det inte var något problem med bebben!

  • Stella Kardunn
    Grönagrisen...vi får gå första gången på vår föräldragrupp nu på måndag och då tar de alla som har beräknad bf fram till mitten på september om jag minns rätt, detta för att det inte ska bli försent pga semestrar och annat i juli, så jag tycker också det låter lite väl sent faktiskt.

    Sen tycker jag hon var lite väl hård med vikten, har för mig jag läst att det är helt normalt att ha gått upp 5-7 kg när man är i vecka 25, så 8 kg i vecka 28 kan väl inte vara helt uppåt väggarna. Men visst man ska passa sin vikt och inte vräka i sig bara för att man "kan/får", jag hoppas du får ordning på magen snart i alla fall!
  • Stella Kardunn
    pållan skrev 2011-05-25 16:38:28 följande:
    Miss Star: vad roligt det måste ha varit att samtidigt se och känna sparkar där i vecka 19! Känner du ofta av knyttet nu? Roligt att det börjar närma sig och att det är dags att köpa babysaker!
    Ja nu är jag ju redan i vecka 28 så jag känner av Knyttet flera gånger per dag, vilket känns både roligt, spännande och lite läskigt faktiskt. Jobbar på det där med att våga börja planera för framtiden också, men har hittills bara börjat kolla extremt praktiska saker såsom våra lönekonton och autogiron mm...

    Måste såklart säga ett stort grattis till lyckat RUL också!! Så skönt att allt verkar vara bara bra!

    Hoppas alla haft en bra helg!
  • Stella Kardunn

    Tänkte bara kika in och önska alla en riktigt trevlig långhelg Solig (hoppas ni får en!) Själv hoppas jag på fin fint väder och en lyckad roadtripp norrut.

  • Stella Kardunn

    Stort G R A T T I S !! Cleo Solig  Jag önskar all lycka till dig och din lilla familj!

    Hoppas allt fortsätter flyta på bra och strunt samma om mjölken inte kommer, det kommer gå så bra, så bra ändå!

  • Stella Kardunn
    Xperia, nu har du förhoppningsvis redan fått bekräftat att allt är bra med liten, men jag håller tummarna ändå och röstar på spökande slemhinnor.

    Spattan va roligt att du börjar känna dem buffa nu! Men visst är det frustrerande när det inte går att känna utanpå, men det går fort, snart så kan ni dela den upplevelsen också!

    Förövrigt kan jag meddela att Kronan kör 10% rabatt på alla vagnar juni ut om det var någon som funderade på att beställa den.
  • Stella Kardunn

    Hej på er,

    3 veckor kvar till semester och sen bara en enda vecka kvar att jobba...Känns fortfarande långt borta, men det börjar så sakta närma sig. Jag hoppas alla haft en bra midsommar.

    Ser att ni på allvar börjat med inköpen, roligt! Vi har varit fortsatt lite avvaktande, men sambon har målat sängen nu och pratat med sin far om att börja bygget av skötbordet som ska sitta över vårt hörnbadkar, så det börjar så sakta röra på sig här med. Själv stod jag och nöp i några sparkbyxor på HM's rea förra veckan, men hängde tillbaka dem innan det var klart ändå, men det var mest för jag var lite osäker på hur gärna sambon vill vara med på inköpen eller inte.

    Har glömt om jag läst att ni diskuterat packande av väska till BB eller inte också? Började nämligen fundera på det själv i går morse när jag vaknade och kom fram till att det är lite svårt att packa en del grejer som man inte har dubletter av, men får väl göra så att jag packar det jag kan och sen får jag lägga en tydlig lapp ovanpå om vad som saknas....om jag nu kommer på vad jag borde packa....Fick iat tips igår om att ta med egna "babywipes".

  • Stella Kardunn

    Stort grattis till Morgaine!! Solig Skönt att ni alla är välbehållna efter vad som verkat vara en traumatisk förlossning. Nu får ni samla kraft och "krya på er" så hoppas jag att ni kommer igång med livet hemma snart.

  • Stella Kardunn

    Skönt att höra att det verkar rulla på ok Morgaine och jag fnissade gott åt att katterna surar mest över hunden Skrattande

    36 + 4 här idag och sista veckan på jobbet, dåligt med motivationen, men jag har några mindre surdegar att ta itu med och i morgon blir det repetition av månadsavslut med min ersättare.

    Önskar alla en riktigt trevlig vecka Solig

  • Stella Kardunn

    God förmiddag!

    Hur mår alla blivande och nyblivna mammor och bebbar?

    Här är det mesta som vanligt, fick OK hos BM igår igen och min förhoppning är att det var sista gången vi var där då nästa besök är inbokat på BF dagen.

    Tänkte påbörja tvätt av småkläder idag, men vädret är så oberäkneligt att det blir till att släpa upp torkställningen från källaren och hänga inne...

Svar på tråden 35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011