• Stella Kardunn

    35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011

    Nu är jag här Cool

    Skulle tråden öka på sig lavinartat (vilken den förhoppningsvis gör) kanske vi får skapa en separat tråd med BF datum och sånt sen, men nu känns det som jag hoppar händelserna alldeles för långt i förväg för min egen del Drömmer

    Hmm presentera sig kanske?

    36 år gammal, fick + på andra färskförsöket, hade TD 21/12 på RD18. VUL bokat till 12 januari, så tills dess törs jag nästan inte tro på det.

    Hör till Västra Götalands län och har gjort våra behandlingar på Sahlgrenska på landstingets bekostnad.

  • Stella Kardunn

    ååååh det är ju imorgon du ska på VUL! Gud så spännande!! och självklart kommer det att gå finfint!!

    ....här känns det som om 12/1 lika gärna kunde vara 12/12 -2020

  • Stella Kardunn

    Åh välkomna Tea71 och Kornett! och grattis till plussen Solig

    Cool vad är det?? Skämt åsido, jag är precis som Gröna Grisen....När vi testade inbillade jag mig att strecken på teststickorna (tog ett CB och ett Apotekets) var för svaga för att räknas, trots att sambon stod med instruktionsbladet bredvid pekade och sa att ALLT var precis som det skulle enligt tillverkarens instruktioner, samt att han faktiskt hade ögon att se med också. Är jag trött skyller jag på att det lika gärna kan vara årstiden, har jag ont i magen är det nog för att jag inte varit på toa ordentligt, mår jag illa är det för att jag precis drack kaffe och så fortsätter det....

    Har hittills haft väldigt vaga/kortvariga symptom och det är väl därför de är så lätta att försöka bortförklara. Började nästan gråta av glädje på Ica igår när vi kom in på charkavdelningen och jag blev akut illamående av den svaga lukten som spred sig när de hade börjat högtrycksspola golven bakom diskarna där de styckar och packar.

    Har ett MA i bagaget som uppdagades på första VUL i vecka 8, så jag törs verkligen inte tro på det förrän jag får se något som faktiskt lever, så det är lika bra att vänja sig vid "nojandet" tror jag, dessutom hade jag nyligen en vän som var på VUL i vecka 8 och allt var bra, sen fick hon komma på VUL när hon skrev in sig på MVC i vecka 10 och då hade den dött...

    Men trots allt mitt negativa prat önskar dig ett riktigt bra VUL idag Gröna Grisen!

  • Stella Kardunn
    kornett skrev 2010-12-30 09:27:04 följande:
    Har ni lyckats räknat ut BF än? Vi får nog vänta tills efter ultraljudet.
    För mig är det ju inga problem att räkna ut det eftersom jag gjort ET och då är  ÄP ägglossningsdagen och sen har jag kört standard standard på FL's räknare (dvs 28 dagar cykel och 14 dagar luteal fas)

    Gjorde du ostimulerat FET? I sådana fall bör du väl kunna räkna den dagen du fick utslag på ÄL testet som Ägglossningsdag, eftersom det bör vara samma sak som ÄP dag vid ett färskförsök, eller är jag ute och cyklar nu?
  • Stella Kardunn

    Nu måste jag fråga, är det ett gravsymptom om man är konstant hungrig? det känns som jag har ett hål i magen hela tiden och äter jag något blir jag inte mätt utan möjligen lite illamående bara...jag blir allvarligt tokig på det här snart, hatar att vara så här slitande hungrig, det känns som värsta nutrilettdieten Skrikandes

  • Stella Kardunn

    Välkommen AlvaMari! jag fnissade gott åt "massören" och var tvungen att läsa högt för sambon med Kornett Vi har inte berättat något för nån, har 2 kompisar som vet om att vi gått vidare till IVF och att ett försök misslyckats, men jag har hållit alla datum och allt väldigt vagt och de vet bättre än att fråga mer Tungan ute Min mamma och syster vet lite mer än så men har ännu inte fått någonting bekräftat heller. Planerar att vänta minst till vecka 12 innan vi säger något till de närmsta, möjligen att mamma och syster kan få en update om VUL går bra 12/1

    Jag ska försöka fokusera på vatten jag också och se om det hjälper, vill inte fastna i "mat fällan"

  • Stella Kardunn

    Grattis Grönagrisen, vilka underbara nyheter!!

    Nej jag hoppas också att det är något högst tillfälligt som går över snart...njuter just nu av en stund utan hunger och hoppas den håller i sig resten av dagen.

    Önskar också alla ett riktigt gott nytt år!! 2011 blir vårt år Skål

  • Stella Kardunn

    Jag har knappt några symptom alls, så jag känner igen mig i Miss Cph's nojor över att man inget känner...det är bara den där ofantliga hungern som kommer och går då, men sånt har jag dragits med förut när jag haft det stressigt så jag tror lika gärna det kan bero på psykisk stress....men visst visste jag bara att allt var bra, skulle jag såklart vara mer än nöjd med att inte ha några särskilda problem med mat eller annat.

  • Stella Kardunn
    Miss Cph skrev 2011-01-02 19:23:07 följande:
    Den kan vara död även om man mår illa. Jag frågade läkaren efter mitt MA om illamående var ett tecken på att allt var ok och det var det inte. Man kan inte annat än att hoppas på att allt är ok och ta det som det kommer.
    Nä precis och det är det som är så himla jobbigt att veta, att det inte spelar någon som helst roll vad man känner, det är ändå inget säkert tecken på hur ärtan där inne mår...när jag fick mitt MA konstaterat hade jag inte ens haft en droppe blod på pappret som tecken innan och inget satte igång förrän jag fick ta cytotec tabletterna, så det känns som kroppen inte riktigt arbetar för en i dessa lägen.....meeeen nu ska vi inte måla f*n på väggen, det är klart det blir bra för oss alla i slutändan!
    kornett skrev 2011-01-02 22:50:06 följande:
    Sedan det här med att må illa eller inte må illa och gör mig nervös, Jag mår mer illa den  här gången än i våras då jag fick MF. Hoppas det är ett gott tecken i alla fall. Man ska nog försöka att slappna av och inte oroa sig men det är inte så lätt. Har ni några tips så att man inte känner sig så orolig? Vad gör ni?
    Nu pratar du med en pessimist expert, men jag har verkligen försökt ha en positiv utgångspunkt den här gången och tänka att det finns två alternativ mest hela tiden, antingen går det bra eller så går det dåligt och jag försöker hela tiden tänka att då väljer jag att utgå ifrån att det går bra. Så t ex, få gravsymptom - tjohoo det här blir en lätt gravidtet!

    Utöver det är ju dessutom så som jag skrev i stycket ovanför detta om att kroppen sällan eller aldrig talar om hur det ligger till (åtminstone inte förrän det gått ett bra tag) och därmed kan man ändå inte avläsa något hur det går utifrån hur man mår, så man kan lika gärna försöka leva som vanligt.

    Till sist, när allt känns förjävligt, ta ett gravtest och njut av att titta på det positiva resultatet medan du borstar tänderna och tänk på allt roligt som kommer att komma!
  • Stella Kardunn

    Idag är en deppdag, det känns inte som jag är gravid alls och det är mer än en vecka kvar innan vi får något slags besked Rynkar på näsan

    Tog ett gravtest igår för att muntra upp mig själv, men jag var alldeles för mycket realist så det hjälpte bara en kort stund.

    Kornett min vanliga träning börjar för terminen på måndag igen, så jag tänkte också köra igång då, undvek medvetet att gå i december efter ET, men det ska man ju inte alls behöva göra egentligen, så jag tänkte det är lika bra att köra på så jag kanske får upp lite flås innan ev mage dyker upp....under förutsättning att jag blivit av med min förkylning som jag så lämpligt utvecklade under nyårshelgen...

Svar på tråden 35+ och gravid efter IVF, bf sensommar, höst 2011