• Anonym (Gravidlängtan)

    Till alla ni kunniga: hur tidigt kan man ta ett graviditetstest?

    Är barnlös än så länge men nu har jag slutat med pillrena och jag och min sambo har börjat försöka. Jag hade ägglossning i torsdags och vi hade sex två gånger. Nu är jag antagligen jättetöntig men jag inbillar mig saker, att jag känner att nåt är på gång och allt vad det är, haha, så nu måste jag testa mig för att få svart på vitt om det hänt nåt.

    Men hur tidigt kan man ta ett graviditetstest? Kommer det synas redan nu OM det nu skulle vara nåt...??

  • Svar på tråden Till alla ni kunniga: hur tidigt kan man ta ett graviditetstest?
  • DevilsDaughter

    Om du hade ÄL i torsdags så kan nog ägget som absolut tidigast ha vandrat ner till livmodern nu, alternativt börjat fästa och då tar det några dagar innan du  får positivt. Vanligast tror jag (om man är gravid) att man inte får positivt förren 10 dagar efter ÄL, tror att det är vanligast att ägget fäster 7 dagar efter ägglossningen.

  • Minnie69

    Tror att det ska ta ca 3-4 dagar innan ägget släpps ut i livmodern. Sedan ska det välja plats att implantera, det är väl där det diffar hur lång tid som äggen tar på sig vissa sätter sig redan efter någon dag och andra (de flesta?) behöver flera dagar och vanligen brukar summeringen bli att ägget fäster ca 8 dagar efter ägglossningen. Dvs det kan ta 6 dagar eller det kan ta 10, eller något i det kvarteret.... Finns liksom ingen som kan veta. Men Tidigast en vecka efter ägglossningen är väl då det kan vara möjligt att eventuellt testa positivt. Då väldigt svagt och förutsatt att man har valt "rätt test".

  • cammily

    Vet hur svårt det är att vänta, Men tänk så här. om jag inte kan vänta en månad på att få reda på det hur skall jag då kunna vänta 9månader på att få träffa människan i magen?

  • sugarrush

    Jag har testat positivt på BIM-5 i två graviditeter, alltså 9 dagar efter ÄL. I ytterligare en graviditet testade jag positivt på BIM -3

  • Anonym (Gravidlängtan)

    Tack alla för era svar! Nu har det gått nio dagar och jag har försööökt att inte tänka på det (så mycket iaf ;) ) Försöker ställa in mig på att få mens snart istället, men nyfikenheten finns kvar och det får nog bli ett test snart ändå...

    Cammily: Bra poäng men där är jag inte än. Just nu längtar jag efter att bli gravid, inte att få barn. Missförstå mig inte, jag kommer komma dit också, men än så länge är det plusset på gravstickan som är målet Glad

  • Risgrynet

    Hade äl samma dag som dig. Började ana att nåt var på g i tisdags. Symtomen har sen bara ökat. Idag känner jag mig gravid. Tänker testa imorn men vet att det förmodligen inte blir er än en eventuell skugga. Hur länge klarar du att hålla dig ifrån att testa!?

  • Anonym (Gravidlängtan)
    Risgrynet skrev 2011-01-15 20:49:28 följande:
    Hade äl samma dag som dig. Började ana att nåt var på g i tisdags. Symtomen har sen bara ökat. Idag känner jag mig gravid. Tänker testa imorn men vet att det förmodligen inte blir er än en eventuell skugga. Hur länge klarar du att hålla dig ifrån att testa!?
    Haha, klarar bara nog imorgon också. Kan hända att jag går förbi ett apotek då. Berätta hur det går för dig så berättar jag! :)
  • Anonym (test tokig)

    Hej 

    Jag köpte (testlagret) massor av tester när vi planerade barn. Jag testa ca 5 dagar innan mens och fick + Men det dumma med att göra det är att man blir glad och så får man ändå en blödning efter en vecka = missfall. Om jag inte hade testat så hade jag ju tänkt att det var mens. Eftersom jag testat så la jag ju märke till att mensen inte riktigt var som den bruka. Det är ju massor av graviditeter som slutar med missfall utan att man vet om det!

    Vet att det här på FL finns delade meningar ang testlagrets gravtester men för mig har de alltid visat rätt. och det är ju bra med tester som kostar 10kr st. När man använder fem i månaden   

    Det bästa är nog att vänta till ett par dagar efter BIM, men jag vet att det är svårt  

  • Risgrynet

    Vi hade ju som sagt äl samma dag och idag fick jag positivt på testlagrets. Lcka till!

Svar på tråden Till alla ni kunniga: hur tidigt kan man ta ett graviditetstest?