• LadyLi

    När lärde ni era flickor att det de har mellan benen är en snippa?

    Ja frågan lyder: När lärde ni era flickor att det de har mellan benen är en snippa?
    Nu menar jag alltså själva ordet.

    Är bara nyfiken då jag funderar på att börja säga det till min dotter som nu är 1 1/2 och som verkar vilja peka där mycket och vilja veta vad det är.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-01-10 20:24
    Ja,ni kan ju förståss svara i alla fall även fast ni använder annat ord än snippa.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden När lärde ni era flickor att det de har mellan benen är en snippa?
  • TyskMamma

    jag gjorde också som med alla andra kroppsdelar. "Där är din näsa" "där är magen" "där är snippan" Inga jävla djur,blommor eller maträtter kan ersätta namnet på ditt kön. Min son vet det med = ) För några dagar sedan sa han "Mamma snippa, Sophie snippa, Niklas(han själv) snippa... eh... penis Hjärta"

  • Caranlachiel

    Jag svarar trots att jag har en kille. Vi har pratat om att han har en snopp från första början. När han var typ 1 år och 3 månader ville han veta vad mammas heter och då sa jag snippa.


    Lill-Erik kom till oss 2009-04-06!
  • Pemmel

    Annat.
    Jag kommer inte lära henne det. Däremot pratar vi om alla kroppsdelar, även den, ganska mycket just nu. Hon är två år och väldigt intresserad av kroppen. Favoritkroppsdelen nu är rumpan, den pratar hon om hela tiden.


  • LabLover
    TyskMamma skrev 2011-01-11 09:24:11 följande:
    Inga jävla djur,blommor eller maträtter kan ersätta namnet på ditt kön.
    ♥ Underbara döttrar födda 2005 & 2008 & BF april 2011 ♥
  • jelena2

    Jag skulle tro att tjejerna var runt 2 år när det kom upp. Jag har aldrig riktigt gillat ordet snippa, men tycker nu att det är ett väldigt bra ord! Framför allt för att det är gångbart överallt, det låter inte fult och snuskigt och när ena dottern nu fick vattkoppor i snippan och jag ringde vården för att få hjälp så var det väldigt skönt med ett avdramatiserat ord, på något sätt.
    Jag sa muffen innan...

  • JosefineK

    Usch jag gillar verkligen inte ordet snippa. Tror aldrig jag kommer bòrja anvànda det...

  • La Lola
    JosefineK skrev 2011-01-11 12:36:56 följande:
    Usch jag gillar verkligen inte ordet snippa. Tror aldrig jag kommer bòrja anvànda det...
    Jag gillade inte heller ordet från början (10 år sen jag hörde det första gången) men det hade ju varit en dålig ursäkt till att inte använda det tänkte jag o lärde mig.

    Stortå o armbåge är inte så snyggt heller egentligen.
    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • Jeluni

    Ni som inte gillar ordet snippa och inte tänker använda det, går ni omkring och funderar så om alla ord? Nä jag tycker inte om ordet katt så jag använder våffla istället eller jag tycker inte om ordet snopp så jag använder fillifjongballong istället..? Alla ord har ju varit nya i språket någon gång, tycker ni att det är ok att ifrågasätta alla ord eller är det bara ord för flickans könsorgan som ska funderas på in absurdum  ( som allt annat som har med kvinnans kön och sexualitet att göra)? 

  • Rockan

    Vi började tjata snippa för att vänja oss själva vid ordet från dag 1 i princip. Nu känns det lika naturligt som vilket annat ord som helst & jag skulle aldrig få för mig att använda något annat.

    Innan 1-års dagen visste dottern var snippan satt & kunde peka ut den, precis som hon även kunde peka ut vissa andra kroppsdelar. Kort därefter kunde hon även säga ordet.


Svar på tråden När lärde ni era flickor att det de har mellan benen är en snippa?