• pum85

    Vi som gått upp mycket under graviditeten!

    Gick upp 35kg förra graviditeten.. Uppe i ca30kg nu andra graviditeten och är just nu i v38+4.
    Första graviditeten blev jag så förvånad då jag alltid kunnat äta vad som helst utan att gå upp i vikt (hade en startvikt på ca50kg då) men sen helt plötsligt när ja blev gravid så var det andra regler som gällde ;)

    Jag åt det jag var sugen på, min BM sa inget speciellt om det och säger inget speciellt den här gången heller, förvisso så har jag ju såpass låg startvikt (50-55kg på 165cm) så att jag går upp 30kg gör ju inte så jättemycket, det är värre om man ligger i lite övervikt och sen ökar såpass mycket. Men det är självklart inte kul för det!

    Hur som helst, förra gången gick jag ner alla kilon, tog ungefär ett år innan dom sista kilona försvann men det mesta försvann inom loppet av några månader.
    Den här graviditeten hade jag gett mig fan på att inte gå upp lika mycket, promenerade långpromenader dagligen och höll mig borta mer eller mindre från godis och onyttigheter. Visst slank det ner lite onyttigt ibland men långt ifrån som förra graviditeten. Trots detta så ökade jag i vikt och ligger nu inte långt ifrån slutvikten från förra graviditeten. Så jag gav upp och lever som vanligt, gick självklart promenader så länge det gick.. Till slut sa foglossningen ifrån. Så för vissa verkar det inte spela någon roll hur man lever, man samlar på sig skitmycket vätska och vikten bara skjuter i höjden. En annan person jag pratade med här förut hade gått upp 30kg med alla tre graviditeter oavsett hur hon gjorde.

    Man går ner dessa extra kilon efter förlossningen och för min del så hade jag väldigt låg startvikt så det är som sagt inte hela världen även om det är väldigt jobbigt att väga såpass mycket.
    Belöningen är ju oslagbar ändå.

    Nu blev det lite längre inlägg än vad jag hade tänkt från början. Ville väl mest bara att du inte ska känna dig ensam, vi som ökar asmycket i vikt finns här ute och många gånger kan man inte rå för det.
    Kram

Svar på tråden Vi som gått upp mycket under graviditeten!