• Mrs N

    Vi som gått upp mycket under graviditeten!

    Jag har trots ett arbete som jag står och går på hela dagarna och tunga lyft ändå gått upp 24 kg hittills och är i V.29.

    Innan var jag aktiv och tränade en del men har knappt kunnat röra mig under graviditeten pga olika besvär. Har dock klarat att jobba men har igår slutat och har nu semester + HVP.

    Hur är det för er övriga? Jag känner mig som en stor barba-pappa just nu, inte beredd på denna enorma viktökning..

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-01-13 00:08
    Kan skriva att jag startade på 64 kg och är 163 lång. ( Gick upp lite innan jag blev gravid också, pga idrottsskada så matchvikten är ca 58-60 kg)

  • Svar på tråden Vi som gått upp mycket under graviditeten!
  • Mrs N

    Jag äter precis som vanligt, kanske lite större portioner ibland men inget som är väldans märkbart. JAg och min man äter inga halvfabriktat och mycket fullkorn och grönsaker varje dag. Visst blir det kanske skräpmat en gång i veckan på helgen men inte mer än så. Mellanmål efter lunchen också som t.ex en macka eller frukt innan blodsockret faller. Innan graviditeten joggade jag en hel del men har alltså inte rört mig sen dess pga kraftigt illamående och ichias. Känns så sjukt att gått upp så myccket och min mage är enorm! Folk tror att jag ska föda när som helst..

    Tack för tipsen ska tänka på det framöver..

  • Mrs N

    Åh tack alla ni som skriver, känns verkligen skönt att få höra att man inte är ensam. De gravid trådar man läser i sitter dom flesta med en liten viktökning som jag redan passerat efter första 12 veckorna..

    Kanske är som några av er säger att vissa bara går upp vad man än gör. Jag äter inte så onyttigt utan husman och som jag skrev, skräpmat ibland. Tycker det känns som det bara är fett som gjort armar oclår stora men det måste ju vara en del vatten eftersom det gått så fort..

    PUM85 tack för ditt långa inlägg, det var bara kul att få läsa och höra din historia! :)

    Jikipilki vad strong att köra Zumba! jag orkar ca 5 km promenad men sen säger rygg och rumpa ifrån. Känns konstigt faktiskt eftersom jag sprang det dubbla så lätt för bara 29 veckor sen :)

    Stort tack även ni andra som skrivit, ser fram emot fler inlägg!

  • Mrs N

    Vad skönt att återigen läsa om fler som sitter i samma sits :)
    Vilka roliga inlägg ni gör också! :) Lyftkran, haha det känner jag igen mig med!

    Mamma8412, jag tar gärna lite kostråd av dig :) Var idag hos MVC och mätte magen för andra gången, fick ett SF mått på 31 som inte så otippat låg över kurvan! :D

  • Mrs N

    Ja det är sant man ska inte stirra sig blind på vågen. kanske ska sluta väga mig istället. Men jag mår inte så himla bra, det är väldigt tungt och jag känner mig som en stor blobb..
    Tyngden, dåliga kondisen och värken i ryggen gör att man inte känner sig på topp direkt. Är helt slut om dagarna och försöker nu att äta liiite mindre och mer frukt om dagarna. Försökte ta en promenad idag men kom nån km sen var krafterna slut och det smärtade i ryggen och baksidan av låren :(

    Vilken härlig inställning du har mamma8412! Känner precis likadant, mår såå mycket bättre när jag håller igång och tränar. Så fort bebis är ute så ska jag sätta igång med promenaderna och så snart jag orkar så blir det ut i löparspåret igen :)

Svar på tråden Vi som gått upp mycket under graviditeten!