Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?

    Marängen86 skrev 2011-01-17 00:28:26 följande:
    Tycker ni är bortskämda fjantar.
    Hur var det egentligen med de där hästarna du tyckte var så höga?
  • Pallas
    MickeN1973 skrev 2011-01-17 00:38:47 följande:
    Då är frågan varför man från AF's sida inte gör något åt den sociala kompetensen i stället för att skicka den arbetslöse på någon "kurs" 
    Du har fel. Frågan är varför det heter Arbetsförmedlingen.
  • Pallas
    Vanilj L skrev 2011-01-17 07:20:03 följande:
    Jag frågar igen om någon vill svara?  När anses man gammal på arbetsmarknaden? för det sägs ju att det är lättare att få jobb om man är yngre.
    Jag vet inga siffror på rak arm, men vi har ju en väldigt hög ungdomsarbetslöshet, runt 20 % i slutet på förra året har jag för mig.

     
  • Pallas
    Argo skrev 2011-01-17 07:41:58 följande:
    Det är klart att det finns jobb där man är mer eller mindre isolerad från andra, men i de flesta fall måste du ju åtminstone kunna samarabeta någorlunda med andra. Hel, ren och ett anständigt, normalt beteende räcker långt i de flesta fall.

    Alla behöver inte ha en stil som om man vore dammsugarförsäljare.
    Det kan de flesta också, det är det som är min poäng. Kan man inte det så har man kanske andra problem, som förmodligen behöver adresseras innan man kastas ut på arbetsmarknaden.
  • Pallas
    Argo skrev 2011-01-18 16:31:49 följande:
    Vill inte flytta till Stora Staden. Får inte CSN. Har inte körkort. Vill inte jobba i ett varmt kök. Kursen är längre än sex månader (och inte får man den betald heller!). Hade visst hundar hemma så man kan inte jobba normal arbetstid.
    Det går inte att blunda för att bristen på bostäder där jobben finns är ett problem. Det är en politisk fråga, och jobblinjen går stick i stäv med bostadspolitiken som förs. Illa.
  • Pallas
    Argo skrev 2011-01-18 17:09:32 följande:
    Men vadan detta, nästan tvångsmässiga, behov av att i en tråd som denna komma upp med ursäkter, hinder och problem? Måste, och ens KAN, alal arbetslösa "försvaras" med att de saknar körkot och inte kan få banklån?
    Anledningen är helt enkelt att diskussionen rör sig om just ytterligheterna, och vad det kostar att marginalisera dem på det här viset. För du påstår väl inte att alla arbetslösa hamnar i Fas 3?
  • Pallas
    Gudrun256 skrev 2011-01-18 17:26:37 följande:
    Antingen rör det sig om latmaskar eller folk som är fullständigt dumma i huvudet. I Sverige får man ju allt serverat på et fat. Socialbidrag och gratis utbildning, då fins ingen ursäkt.
    Låt oss anta att folk "är fullständigt dumma i huvudet". Det känns för mig som ett funktionshinder, snarare än en egenskap värd att håna på det sätt du gör. Kanske vi behöver något annat än Fas 3 för dem?

    (På den här siten ser man såna otroliga mängder inlägg med maximal dumhetsfaktor, att jag ibland undrar hur folk ens klarat av att regga sig på ett diskussionsforum och än mindre ha ett arbete.)
  • Pallas
    MattiasFru skrev 2011-01-18 18:54:50 följande:
    om man är långtidsarbetslös så är man antingen lite för bekväm med att vara hemma, eller så anser man sig vara för fin för de jobb som finns. 
    Det finns alltså två alternativ som gör att man är långtidsarbetslös? Du tycker inte själv att det är ett lite onyanserat uttalande?
  • Pallas
    Argo skrev 2011-01-18 21:03:06 följande:
    Äh, det är givetvis olika från område till område. Men det visste vi väl redan?
    Det måste ju finnas någon slags prognos yrkesvis?
  • Pallas
    adina01 skrev 2011-01-18 21:54:59 följande:
    Högskoleingenjörer mycket smalare och mycket lägre lön.
    Överviktiga göre sig icke besvär?
  • Pallas
    Argo skrev 2011-01-19 05:29:14 följande:
    Vilket inte det var frågan om heller, utan hurvida det krävs "toppbetyg" (vad nu DET innebär) eller inte för att komma in på högskola och universitet. CivIng på KTH var bara ett exempel.
    Fast din invändning blir ju intressant i sig självt, oavsett om Micke har fel. Som vi kan se så är lättheten att komma in på högskolan inte samma sak som att "alla kan plugga till något", varvid hela grejen faller platt. Om jag får gissa, så är de utbildningar som ligger rätt i tiden för att få arbete också svåra att komma in på.
  • Pallas
    TwistedSister skrev 2011-01-22 14:07:42 följande:
    Ja det säger ju allt om det förakt mot sjuka och arbetslösa många moderater har. "största utmaning består av att gå på toaletten" herregud vilken värld lever han i!? 
    Har vi inte alla stora utmaningar att möta här i livet och inte minst för den som blir arbetslös eller förlorar hälsan. 
    Det uttalandet är ju bara en produkt av föreställningen att man definieras av sitt jobb. Utan jobb ÄR man ingen och man är inte värd något. 
  • Pallas
    Fru U skrev 2011-01-25 13:43:53 följande:
    Det är ju så samhället ser på det. Oavsett vilket parti man väljer att rösta på (även om jag känner mig tvungen att slänga in en brasklapp om att det är mest hos rödröstande jag upplevt den attityden)
    Och tvärtom för mig. 
  • Pallas
    Kimona skrev 2011-02-26 23:04:34 följande:
    Den perfekta personen att anställa är en människa under 25 med Högskoleutbildning, minst 5 års arbetslivserfarenhet, har körkort och inga barn.

    Hur många såna finns det undrar jag?
    Eller som jag såg i en annons häromdagen: "Du är driven, hungrig och opretentiös [...]". Just.
Svar på tråden Vad har du för syn på långtidsarbetslösa?