Inlägg från: Fruarna Granath |Visa alla inlägg
  • Fruarna Granath

    Någon som hittat seriös donator på donor.se ?

    Hej, vi glider runt lite på donor.se och skummar. Blev medlemmar igår och har redan fått flera erbjudanden. Gäller ju att hitta någon som uppfyller våra krav och vice versa.
    Så, finns det någon/några därute som hittat en seriös donator via donor och lyckats?!

  • Svar på tråden Någon som hittat seriös donator på donor.se ?
  • Fruarna Granath
    UoM- Va kul att höra! Vi har haft mailkontakt med en man som verkar mycket seriös. Däremot så ställde han sig frågande när vi tog upp biten med att han skulle bli tvungen att erkänna faderskapet och sedan rekomendera min fru som förälder.

    Hur har ni valt att göra där?
    För vad vi har förstått så kan det dröja och bli än mer komplicerat om man uppger fader okänd?!?!
    Nu känner vi oss kluvna då denna man känns som en toppendonator.

    Grönöga- Jo, men dessvärre har denne börjat bete sig underligt och gått upp i rök plötsligt, vilket gör att vi nu söker andra vägar. Det gör ont, förbannat ont. Vi hade ju hoppats på att ha kommit en bit på väg vid det här laget.

    Hur har det gått för er nu då?! :)

    /Fru och Fru
  • Fruarna Granath
    Grönöga- Det är ju det som är det jävliga, att vi vet inte alls vad som tagit åt honom! Blir inte kloka på det.

    va kul att ni får frtsätta försöka och hoppas ärtan vill stanna denna gången! :)

     Vi söker nu efter en sk plan -B på donor. Vi skriver alltid  i förasta mailet då vi blivit kontaktade av någon donator på donor att de måste ha friskhetsintyg och ta på sig fadeskapet så att min fru kan adoptera. Vi har hittat en toppen man, han är orolig för arvsrätten- ifall det skulle hända honom något innan adoptionen skulle ha gått igenom. Vi förstår ju hans farhågor men förklarar även att vi inte är intresserade av något arv el ekonomiskt stöd what so ever. Men vi är lite osäkra på hur det ligger till juridiskt. Vad kan vi göra?- skriva ett avtal där vi avsäger vårt barn från arvsrätt? Vi hoppas verkligen att han ska våga ta risken, för han verkar som sagt super.

    Någon som vet?!?!

    UoM- Jo, det är ju just det. Vi kan ju inte gå med på annat sätt än att donatorn tar på sig faderskapet. Frågan är ju hur det ligger till med arvsrätten?! suck pust och stön....

    detsamma hoppas ni plussar ni med! :)
  • Fruarna Granath

    Tack för omtanken! Men det är ju just det, den där komplicerade fadersbiten som är så Viktig. Vi anser att det är av stor vikt för barnet att  (när h*n själv vill) ska kunna träffa sin "bio-pappa".Och har vi möjligheten att ge vårat barn det så är det en självklarhet för oss att inseminera med privat donator i första hand. Vad gäller sjukdommar så gäller följande-Friskhetsintyg!
    Med tanke på det stora antalet Danska halvsyskon barnet med stor sannolikhet skulle ha bara här i stockholm, så skulle Danmark troligtvis vara vårt sista alternativ. Tänker på när alla dessa Underbara regnbågsungar växer upp och skaffar sig ett eget liv..Risken för inavel osv. Ingen vidare kul tanke.Jag vet. Men realistisk.
    Nä, skulle det av någon anledning inte fungera med privat donator så blir andrahandsvalet att gå via landstinget här hemma i  Sverige. :)

  • Fruarna Granath

    Det läskiga (känner vi) är de som inte har någon möjlighet att veta eftersom de valt att inseminera med okänd donator. Då kan det bli många frågetecken genom åren. Tänker då inte enbart  på inavel.
    Och även om det är "ok" att halvsyskon skaffar barn så kan det knappast vara bra.
    Statistisk kan jag inte svara på men fullt möjligt är det ju. Vad jag har förstått så är det även en hel del singelmammor som inseminerar i danmark eftersom de inte får här..än. Och säkert ett och ett annat barnlöst heteropar med. Vi kan bara utgå ifrån hur vi känner och vill ha det. Inget är opimalt, utan vi får göra så gott vi kan med de medel vi har.

    Vi visste inte att danska donatorer bara fick ge upphov till samma mängd barn (6?) som en svenk. Har kanske fått felaktig info? men vi har fått höra är att de danska spermabankerna har en gräns för 45 syskon i Sverige.

    I tioårsplanen ingår en flytt från stan och vi kommer därmed inte att bo kvar i samma landsting. Å andra sidan är det väl troligt att även våra barn kommer att röra på sig.
    Sen ska väl sägas att den primära orsaken till att vi helst vill insmeinera med privat donator inte är för att vi vill ha exakt koll på hur många syskon våra barn skulle ha, utan först och främst för att vi vill att våra barn ska kunna veta mer om sina rötter och träffa sin "bio-pappa" om barnen skulle önska. Men den andra biten är också något att tänka på. Och ta reda på mer om.

    Tackar för lyckoönskningarna kronärtskocka :) Som vi hoppas längtar och drömmer!

  • Fruarna Granath

    Av ren nyfikenhet.. :)
    Hur skulle ni ställa er till att era barn och deras halvsyskon hade kontakt och umgicks med varandra?
    Skulle ni känna er bekväma med det?

Svar på tråden Någon som hittat seriös donator på donor.se ?